Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto

Johanneksen pojan uutissivut, arkistoTutustu myös näihin sivuihin:
Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Vuosi 1975, ennustelu

Verikysymys 
Muita aiheita:
      Kumotaanko Jehovan todistajien vapautus ase- ja siviilipalveluksesta?
20.09.2018 Johanneksen poikaUseat mediat ovat tänään kertoneet, että hallitus esittää Jehovan todistajien vapautusta ase- tai siviilipalveluksesta lakkautettavaksi.
YLE kertoo, että vapautuslakia on pidetty pitkään ongelmallisena perustuslaissa olevan yhdenvertaisuusvaatimuksen kannalta.

Hallitus esittää, että Jehovan todistajien asevelvollisuutta koskeva erivapaus poistetaan. Nykyisin yhdyskuntaan kuuluvien miespuolisten jäsenten ei tarvitse suorittaa ase- tai siviilipalvelusta.

Hallituksen esitys pohjautuu käytännössä puolustusministeriön työryhmän heinäkuussa julkaisemaan selvitykseen koskien Jehovan todistajien asevelvollisuutta. Työryhmä esitti, että Jehovan todistajien erivapaus pitäisi kumota.
Jehovan todistajien vapautuslain kumoamisessa olisi siirtymäaika. Hallitussihteerin mukaan yhden ryhmän erityisvapautta on vaikeaa perustella nykymaailmassa.

Asevelvollisuuden suorittaminen saattaa jatkossa koskea myös Jehovan todistajia. Hallitus esittää eduskunnalle Jehovan todistajien vapautuslain kumoamista.

Eduskunnan lähetekeskustelu asiasta käydään todennäköisesti tiistaina, jonka jälkeen alkaa asian valiokuntakäsittely.
Hallitus on tänään torstaina päättänyt antaa eduskunnalle esityksen ”Jehovan todistajien vapauttamisesta asevelvollisuuden suorittamisesta eräissä tapauksissa annetun lain kumoamiseksi”. Tämä tarkoittaa, että Jehovan todistajat eivät voisi enää jatkossa saada vapautusta asevelvollisuudesta.

Jehovan todistajien vapautuslaki tuli voimaan vuonna 1987. Vapautuslain perusteella Jehovan todistajiin kuuluville henkilöille on voitu myöntää vapautus sekä varusmies- että siviilipalveluksen suorittamisesta.
Hallitus esittää, että Jehovan todistajien vapauttaminen asepalveluksesta kumotaan.

Muutos toisi kaikki uskonnot ja vakaumukset samalle viivalle asevelvollisuutta koskevassa lainsäädännössä.

Lakien ehdotetaan tulevan voimaan mahdollisimman pian.


Alkuperäiset YLE:n internetsivut täällä.Alkuperäiset Kalevan internetsivut täällä.Alkuperäiset Iltalehden internetsivut täällä.Alkuperäiset Ilta-Sanomien internetsivut täällä.
  

 
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity