Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto

Johanneksen pojan uutissivut, arkistoTutustu myös näihin sivuihin:
Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Vuosi 1975, ennustelu

Verikysymys 
Muita aiheita:
      Historiaa - osa 56: Kauko Saarentaus kertoo Luomisnäytös-ohjelman tekemisestä
05.10.2018 Johanneksen poika
Kuvat ja skannaukset: Oltiinpa kerran -kirjasta"Kauko Saarentaus on osa radion ja TV:n historiaa. Suomen kansa muistaa hänet suosittuna TV-uutisten lukijana ja radion Viisasten kerhon vetäjänä. Hän on armoitettu tietomies."

Näin kerrotaan Kauko Saarentauksen omaelämäkertateoksessa Oltiinpa kerran -kirjan takakannessa.

Kauko Saarentaus oli juontajana myös ohjelmasarjassa Luomiskertomus, joka esitettiin vuonna 1971. Kirjassa on yhden luvun verran kerrottu tuosta legendaarisesta ohjelmasarjasta, jossa oli hyvin laaja joukko keskustelemassa elämän peruskysymyksistä Raamatun pohjalta.


Ote kirjan takakannesta

Sivuilla 282 - 284 Saarentaus ensin kertoo, kuinka hänelle tarjottiin syksyllä 1970 mahdollisuutta toimia puheenjohtajana ohjelmasarjassa, johon osallistuisi useita eri kirkkojen ja uskontokuntien edustajia, kuten myös tieteen edustajia, vapaa-ajattelijoiden edustaja ja ateisti. Luonnollisesti Jehovan todistajilla oli oma edustuksensa.

Aluksi Saarentaus kieltäytyi osallistumasta ohjelmaan, koska hän pelkäsi siitä tulevan "uskonkiihkoisten" ja muiden välinen väittely. Mutta sitten hän sai tietää, että ohjelmasarjan oli suunnitellut Jehovan todistaja Uolevi Aho, joka oli toimittaja ammatiltaan.

Saarentaus kertoo muistelmissaan, että hänen kodissaan oli vuosikausia käynyt näitä "aikamme Paavaleita". Hän kunnioitti Jehovan todistajien vakaumusta, mutta oli päättänyt kuunnella vain toisella korvalla ja heitellä aina "rienaavia" sarkastisia tokaisua joukkoon.Kun ohjelmasarja oli esitetty, MTV oli saanut hirmuisen määrän kiitoskirjeitä, enemmän kuin koskaan ennen. Sarjan ohjaaja soitti Saarentaukselle, että hänestä tuntuu, että puolet ovat Jehovan todistajien lähettämiä. Kun Saarentaus oli käynyt kirjekasan läpi, hän oli sitä mieltä, että ne olivat kaikki Jehovan todistajien lähettämiä. Saarentaus epäili Jehovan todistajien manipuolointia asiassa. Ohjelman suunnittelija ja Jehovan todistaja Uolevi Aho kiisti tämän jyrkästi.

Mutta JP-sivujen lukijat tietävät, että kyse oli manipuloinnista. Jehovan todistajien Suomen haaratoimisto oli lähettänyt kaikkien Suomen seurakuntien johtomiehille salaisen kirjeen, jossa pyydettiin kirjoittamaan kiitoskirjeitä. Jopa kiitoskirjeiden kirjoitusaika oli määrätty. Tietoisesta manipuloinnista voi lukea täältä.

Tässä on Suomen sitaattioikeuden perusteella otettu pieni ote Saarentauksen yli 300-sivuisesta elämäkertakirjasta:
       

 
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity