Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto

Johanneksen pojan uutissivut, arkistoTutustu myös näihin sivuihin:
Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Vuosi 1975, ennustelu

Verikysymys 
Muita aiheita:
      Opetusministeriö hyväksyi Jehovan todistajien ohjeistuksen seksuaalirikosten käsittelyssä – Professori: “On ongelma, jos yhteisöt toimivat tuomioistuimina”
03.11.2018 Johanneksen poikaYLE kertoi uutisessaan, että opetusministeriön ja Jehovan todistajien edustajat ovat tavanneet ja keskustelleet seksuaalirikosten käsittelemisestä.

Opetusministeriö on uutisen mukaan nielaissut Jehovan todistajien syötin, jonka mukaan kaikki olisi hyvin ja lapset turvassa. Jehovan todistajat ovat julkaisseet tänä vuonna uuden "lastensuojeluoppaan", jossa yritetään vakuuttaa, että kaikki on kunnossa, vaikka näin ei ole.

Onneksi YLE oli haastatellut juttuun myös Helsingin yliopiston siviilioikeuden emeritusprofessori Urpo Kangasta ja Uskontojen uhrien tuen toiminnanjohtajaa Joni Valkilaa. He tyrmäsivät Jehovan todistajien lastensuojelun "hyvyyden" ja ongelmattomuuden.

Urpo Kangas oli hyvin jyrkkä ja täsmällinen lausunnoissaan. Suorat lainaukset YLE:n jutusta:

Helsingin yliopiston siviilioikeuden emeritusprofessori Urpo Kangas muistuttaa, että kaikilla yhdistyksillä ja yhdyskunnilla on oikeus luoda omat sisäiset sääntönsä. Ongelmalliseksi tilanne muuttuu silloin, kun ne alkavat toimia tuomioistuinten tavoin ja käyttää maallista valtaa yleisen lainsäädännön ohjeiden vastaisesti.

– Tällöin niillä ei ole muuta tekemistä kuin se, että ne saavat aikaan ahdistusta ja tuhoavat ihmisten mielenterveyttä, Kangas toteaa.

Kankaan mukaan yhdistykset, jotka pyrkivät itse luomaan säännöt, tekemään päätökset ja pistämään ne käytäntöön, “ovat kuin keskiaikainen järjestelmä ilman demokratian hiventäkään”.

- - -

Urpo Kangas näkee Jehovan todistajien kahden todistajan mallin ongelmalliseksi. Hän muistuttaa, että Suomessa näyttökynnyksen arvioi poliisi. Jos toimitaan toisin, saattaa osallistua tekojen salailuun.

– Uskontoon katsomatta uskontojen uhrit ovat se kallein hinta, mikä tällaisesta laittomasta oikeudenhoidosta syntyy. Tämänlaiselle syrjinnälle ei ole minkäänlaista laillista perustaa, Kangas kiteyttää. tekstiä
 

  

  
Alkuperäiset YLE:n internetsivut täällä.

Kannattaa lukea myös tämä juttu, jossa käsitellään Jehovan todistajien "lastensuojeluoppaan" väitteet kohta kohdalta.


Kuvat: Pixabay
     

 
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity