Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto

Johanneksen pojan uutissivut, arkistoTutustu myös näihin sivuihin:
Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto
      Hyväksyykö opetusministeriö Jehovan todistajien laittoman toiminnan?
04.11.2018 Johanneksen poika

03.11.2018 YLE julkaisi jutun, jonka otsikko oli:

Opetusministeriö hyväksyi Jehovan todistajien ohjeistuksen seksuaalirikosten käsittelyssä – Professori: “On ongelma, jos yhteisöt toimivat tuomioistuimina”.

Jutussa kerrottiin, että opetusministeriön ja Jehovan todistajien edustajat olivat tavanneet ja keskustelleet Jehovan todistajien yhteisön tavasta käsitellä seksuaalirikosepäilyjä omassa keskuudessaan. Tapaamista oli vaatinut opetusministeriö keväällä YLE:n esittämän A-studio-ohjelman jälkeen.

Opetusministeriön edustaja Joni Hiitola kertoi YLE:lle, että yhdyskunnan edustajien mukaan epäselvissä tilanteissa mieluummin ilmoitetaan asiasta viranomaisille kuin ollaan ilmoittamatta. Lisäksi Hiitola kertoi, että Jehovan todistajat vakuuttivat nyt käydyissä keskusteluissa, että kynnys viranomaisille ilmoittamisesta on matala.

On todella kummallista, että uskonnollisia yhdyskuntia valvova virkamies voi olla näin "löperö". Hän melkein syö Jehovan todistajien kädestä selityksen minkä tahansa. Hiitola ei kyseenalaista mitään, mitä Jehovan todistajat hänelle syöttävät.

Siksi on vähintäänkin mielenkiintoista lukea juttuun haastatellun Helsingin yliopiston siviilioikeuden emeritusprofessorin Urpo Kankaan käsityksiä asiasta. Hän sanoo suoraan, että Jehovan todistajien toiminta oikeuskomiteoissa on laitonta, kun ne tutkivat seksuaalirikoksia.

Hyväksyykö opetusministeriö näin laittoman toiminnan?


Lue kirjoitus kokonaan Uuden Suomen Puheenvuoro -blogista.

     

 
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity