Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto

Johanneksen pojan uutissivut, arkistoTutustu myös näihin sivuihin:
Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Vuosi 1975, ennustelu

Verikysymys 
Muita aiheita:
      Korkein oikeus on tehnyt päätöksen: Ei valituslupaa siviilipalvelusjutussa
13.11.2018 Johanneksen poika
Kuva: Tuomas Selänne / Ilta-Sanomat

Useat mediat ovat kertoneet, että hovioikeuden päätös helmikuisessa siviilipalvelusjutussa jää voimaan, eikä siitä voi valittaa. Kyse oli miehestä, joka kertoi pitävänsä syrjintänä sitä, että vain Jehovan todistajilla on mahdollisuus vapautua kokonaan palveluksesta. Valituslupaa korkeimpaan oikeuteen haki syyttäjä. Suora lainaus YLE:n jutusta:

Rangaistuksesta vapautettu mies ilmoitti elokuussa 2015 kieltäytyvänsä siviilipalveluksesta. Itä-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi hänet 173 päivän vankeuteen helmikuussa 2016.

Käräjäoikeudelle antamassaan vastauksessa mies vetosi sodanvastaiseen vakaumukseensa. Hän kertoi pitävänsä syrjintänä sitä, että mahdollisuus vapautua palveluksesta kokonaan on sallittu pelkästään Jehovan todistajille.

MTV Uutisten otsikko oli: Korkein oikeus ei tutki totaalikieltäytyjän tapausta – pasifisti voi kieltäytyä siviilipalveluksesta ilman rangaistusta. Sivuilla todetaan mm. näin:

Korkein oikeus ei tutkinut asiaa, jossa mies oli kieltäytynyt pasifistisista syistä asevelvollisuudesta ja siviilipalveluksesta. Helsingin hovioikeuden päätös vapauttaa mies jäi siis voimaan.

Hovioikeus hylkäsi tämän vuoden helmikuussa miehen saamat syytteet siviilipalveluksesta kieltäytymisestä. Oikeuden mukaan miehen pasifistista vakaumusta ei voitu asettaa eriarvoiseen asemaan jehovantodistajien vakaumukseen nähden. Jehovantodistajat on vapautettu asepalveluksesta näiden vakaumuksen vuoksi.

Salon Seudun Sanomien mukaan KKO:n ratkaisu vaikuttaa vahvasti tuleviin päätöksiin. Suora lainaus:

Korkeimman oikeuden (KKO) päätös olla käsittelemättä paljon puhuttua siviilipalvelusjuttua on rikosoikeuden professorin mukaan hyvin vahva viesti alemmille oikeusasteille siitä, ettei totaalikieltäytymisestä enää voi tuomita vankilaan.

– Kyllä sanoisin, että päätös vaikuttaa hyvinkin voimakkaasti oikeuskäytäntöön ja edellyttää, että tämä asia pohditaan, sanoo STT:lle rikosoikeuden professori Minna Kimpimäki Lapin yliopistosta.

Alkuperäiset YLE:n internetsivut täällä.


Alkuperäiset Demokraatin internetsivut täällä
.

Alkuperäiset Salon Seudun Sanomien internetsivut täällä.
 

  
Lue juttu myös MTV Uutisista, Ilta-Sanomista ja Helsingin Sanomista.
     

 
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity