Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto

Johanneksen pojan uutissivut, arkistoTutustu myös näihin sivuihin:
Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Vuosi 1975, ennustelu

Verikysymys 
Muita aiheita:
      Ketään ei enää pitäisi tuomita vankeuteen vakaumuksen vuoksi – Näin sanoo mies, jonka kautta kymmenet totaalikieltäytyjät ovat päätyneet vankilaan
17.11.2018 Johanneksen poika

Helsingin Sanomat oli haastatellut siviilipalvelusjohtaja Mikko Reijosta. Hän ehdottaa, että vankeuteen ei enää tuomittaisi totaalikieltäytyjiä, joilla on uskonnollinen tai pasifistinen vakaumus.


Kuva: Kimmo Räisänen

Reijosen mukaan järjestelmä on ajautunut hovioikeuden vapauttavan tuomion jälkeen kummalliseen tilanteeseen.

Siviilipalveluslaki edellyttää, että Reijosen on tehtävä rikosilmoituksia totaalikieltäytyjistä, ja syyttäjät ovat nostaneet niistä syytteitä ainakin KKO:n tiistaiseen valitusluparatkaisuun asti. Oikeudessa syytteitä on kuitenkin hylätty. Ainakin yksitoista totaalikieltäytyjää on saanut helmikuun jälkeen käräjillä vapauttavan tuomion.

Helmikuussa Helsingin hovioikeus kumosi ensi kertaa totaalikieltäytyjän vankeusrangaistuksen ja vapautti hänet kokonaan rangaistuksesta. Hovioikeus katsoi, että miehen tuomitseminen rangaistukseen olisi ollut perustuslaissa kiellettyä syrjivää kohtelua Jehovan todistajiin nähden. Jehovan todistajat on lailla vapautettu asepalveluksen ja siviilipalveluksen suorittamisesta.

Syyttäjä haki hovioikeuden ratkaisusta valituslupaa korkeimmalta oikeudelta (KKO), mutta tiistaina se hylkäsi syyttäjän hakemuksen.

Hallitus yrittää ratkaista asian poistamalla Jehovan todistajien erivapauden. Jos eduskunta hyväksyy hallituksen esityksen, totaalikieltäytyjiä voidaan tuomita jälleen vankeuteen vakaumuksesta riippumatta.

 


  
Alkuperäiset Helsingin Sanomien internetsivut täällä.

Hallitus esittää, että Jehovan todistajien vapauttamisesta asevelvollisuuden suorittamisesta annettu laki kumotaan. Eduskunta kävi esityksestä lähetekeskustelun tiistaina 25. syyskuuta. Lue lisää täältä.
     

 
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity