Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto

Johanneksen pojan uutissivut, arkistoTutustu myös näihin sivuihin:
Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Vuosi 1975, ennustelu

Verikysymys 
Muita aiheita:
      Jehovan todistajiin kuuluvat äiti ja isä hylkäsivät: ”Piti kovettaa itseni, että kestän”
22.11.2018 Johanneksen poika


Kuvakaappaukset: Iltalehti / Sensuroimaton Päivärinta

Bikini fitnessin SM-kultamitalisti Ilona Siekkinen oli Susanne Päivärinnan haastateltavana keskiviikkona 21.11.2018. Siekkinen on entinen Jehovan todistaja. Hän joutui tekemään rankan valinnan urheilun ja uskonnon välillä. Tämän valinnan seurauksena hänen vanhempansa karttavat nyt Ilonaa. Ilona ei ole tekemisissä myöskään sisarustensa kanssa.Tässä on pieni ote Sensuroimattoman Päivärinnan jaksosta 51 tekstinä ja kuvakaappauksina (alkaa noin kohdasta 06:08 ja kestää noin kohtaan 09:05):

Susanne Päivärinta: Sun perhe on Jehovan todistajia. Sun isä, äiti ja sisarukset.

Ilona Siekkinen: Kyllä.

Susanne: Sä et oo. Oliks tää fitnes sulle semmonen tapa irrottaa ittes jehovantodistajuudesta?
 


Ilona: Mun piti käytännössä valita. Koska siinä uskonnossa ei suosita kilpaurheilua, koska sekin on niin vahva elämäntapa ja uskontokin on elämäntapa, niin siinähän ei voi istua kahella penkillä yhtä aikaa, että pitää valita. Niin mun piti valita, että mitä mä haluan tehä ja mä niin rakastin tota fitnestä ja se vei mennessään heti silloin alusta lähtien. Minä sitten, kun olin täysikäinen, niin mä soitin, että en halua olla siinä. Koska mä kyllä kunnioitan ja arvostan... siellä on paljon hyviä asioita, mitä mä olisin halunnut pitää, ja mä oon oppinut sieltä ihan hirveesti, ja mua on aina rakastettu siinä uskonnossa tosi paljon, ja jos mä menisin takas, niin ne ottas mut tosi ilolla vastaan. Mutta mut vei tämä fitnes. Mä rakastin käytännössä sitä enemmän kuin sitä uskontoa. Ja sitte, kun en halua loukata ketään enkä halua olla epäkunnioittava sitä uskontoa kohtaan, niin en halua elää kaksoiselämää, että yritän väkisin olla vaikka en oikeasti sitte elä niin ku siinä pitäis.

Susanne: Ne, jotka on jättäny Jehovan todistajat, kertoo, että sen jälkeen omat lähiomaiset karttaa eikä saa tavata. Onko sulle käyny näin?
 


Ilona: Kyllä.

Susanne: Kerro siitä.

Ilona: No siis, en oo sisarusten kans tekemisissä enkä oo vanhempienkaan kanssa, että ihan jonku verran. Mä oon ainaki ite käytännössä ymmärtäny niin, että kun on verisukulainen, niin se on vähän niin ku omantunnon asia, että onko tekemisissä ja minkä verran. Mutta tottakai siellä suositellaan, että ei oo sitte ollenkaan, että se sais sitte palaamaan takas siihen uskontoon. Siinä on se idea, mutta en oo tekemisissä, ja kyllä se tuntuu pahalta. Tavallaan mä oon kovettanut itteni ja kuitenkin, kun mä kunnioitan sitä, että jos siinä uskonnossa ollaan, niin ollaan sitte kunnolla, että en mä arvostais sitäkään, että sit ollaan siinä uskonnossa, mutta sit tehään kaikkea, mitä ei sais, että annan olla sisarusten rauhassa ja vanhempien. Jos ne ite ottaa yhteyttä, niin sitte.

Susanne: Sä oot tosi nuori, sä vasta 17-vuotiaana alotit tän fitnessin.

Ilona: Kyllä.

Susanne: Onks sulla kova ikävä sun sukulaisia, isää ja äitiä ja sisaruksia?

Ilona: No siis... kyllä. Kyllä, onhan se ja sit niin ku mä sanoin, niin siinä sit jonkun verran joutuu kovettaa itteään että sen tavallaan kestää. Ja sitte kun mä tulin täysikäseksi, niin olen rakentanut sitä omaa "perhettä" niin sanotusti muualle. Oma ns. "yhteisö" on muualla ja on olemassa, niin elän sitten niin sanotusti tämän toisen "perheen" kanssa. Jos näin voi sanoa.
 

 

 
Katso Sensuroimaton Päivärinta, jakso 51, kokonaan täältä.

     

 
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity