Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto

Johanneksen pojan uutissivut, arkistoTutustu myös näihin sivuihin:
Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Vuosi 1975, ennustelu

Verikysymys 
Muita aiheita:
      Kokouksissa puhuttiin lahjoittamisesta Jehovan todistajien järjestölle
29.11.2018 Johanneksen poika
Kuva: Pixabay

26.11.2018 alkavalla viikolla puhuttiin seurakunnan kokouksissa lahjoittamisesta. Ohjelma oli otettu marraskuun Työkirjasta.


Kuva: JW.ORG

Elämä kristittynä -osion ensimmäinen ohjelma oli nimeltään Lahja Jehovalle. Tuon 15 minuuttia kestävän ohjelman alussa katsottiin video Lahja Jehovalle.


Kuva: JW Broadcasting

Tuossa ohjelmassa luettiin myös haaratoimiston lähettämä kirje:

KAIKILLE SEURAKUNNILLE

Asia: Lahjoitukset valtakunnan työn tukemiseksi

Rakkaat veljet!

Haluamme sydämestämme kiittää teitä siitä, että tuette valtakunnan työtä. Teidän lahjojanne Jehovalle on käytetty mm. Raamattujen ja raamatullisten julkaisujen valmistamiseen ja levittämiseen, kokouspaikkojen rakentamiseen ja niiden huoltamiseen, etäkäännöstilojen vuokraamiseen ja remontoimiseen sekä hätäavun järjestämiseen niille ystäville, jotka ovat kohdanneet katastrofin. Tästä kaikesta on koitunut suurta ylistystä Jehovan nimelle.

Luukkaan 21. luvussa jakeissa 2-4 muistutetaan meitä siitä, että Jeesus pani merkille köyhän lesken lahjoituksen. Tuo kertomus opettaa, että vaikka nainen oli köyhä, hän ilmaisi anteliasta henkeä. Samanlaista henkeä ovat ilmaisseet myös ne, jotka ovat kuluneen vuoden aikana kohdanneet vastoinkäymisiä. Luonnonmullistukset, kuten ankarat myrskyt, tulvat tai tulipalot ovat ajaneet jotkut maanpakoon viikoiksi tai kuukausiksi. Taloudellisesti vaikeat ajat vaikuttavat moniin merkittävästi. Joissakin maissa kärsitään hallitsemattomasta inflaatiosta, jonka vuoksi peruselintarvikkeiden hankkiminen on erittäin haastavaa. Valtion vastustus on vaikeuttanut monien veljien ja sisarten mahdollisuuksia saarnata ja pitää kokouksia. Jopa näin äärimmäisen haastavissa olosuhteissa maailmanlaajuista työtä tuetaan jatkuvasti. Kuten Jeesus huomasi köyhän lesken lahjoituksen, voit olla varma, että Jehova huomaa uhrauksesi, kestävyytesi ja antamasi lahjoitukset.

Voit olla varma, että veljet tekevät kaikkensa, että lahjoittamasi varat käytetään hyvin. Esimerkiksi jokaisessa haaratoimistossa palvelusosasto ja paikallinen suunnittelu- ja rakennusosasto tekevät tiivistä yhteistyötä, jotta valtakunnansalit pidetään hyvässä kunnossa ja tilojen käyttöaste on hyvä. Toisinaan tämä on tarkoittanut seurakuntien yhdistämistä, mikä on vähentänyt tarvetta rakentaa uusia valtakunnansaleja. Niinpä lahjoituksia on voitu käyttää valtakunnansalien rakentamiseen alueille, joissa tarve on suurempi. Jos olet seurakunnassa, jossa on koettu tämänkaltainen muutos, halukkuutesi tukea tätä järjestelyä arvostetaan suuresti.

Kuten ensimmäisen aikakirjan luvun 29 jakeissa 5 ja 9 todetaan, lahja Jehovalle sai kansan iloitsemaan. Samoin se, että olette anteliaita vastoinkäymisistä huolimatta, tuo iloa veljille ja sisarille ympäri maailman. Siunatkoon Jehova edelleen altista henkeänne.

Veljenne,
Jehovan todistajat, haaratoimisto


Marraskuun Työkirjassa on käsitelty havainnollisesti lahjoittamista eri muodoissaan. Tässä on kuvakaappauksina käsiteltyä aineistoa:

Mainittakoon, että monissa maissa tämä lahjoitusosio on hiukan laajempi. Esim. englanninkielisellä vastaavalla sivulla on tällainen osio:Siinä on linkki englanninkieliseen videoon, jossa opetetaan sähköistä lahjoittamista.


Kuva: JW Broadcasting

Suomessa tuo ei ole laillista, koska Jehovan todistajilla ei ole rahankeräyslupaa. Näin ollen Suomessa Jehovan todistajilla on oikeus kerätä rahaa vain "kolehtina", vaikka he itse kiistävät keräävänsä kolehtia. Mutta teknisesti ja laillisesti rahan kerääminen valtakunnansaleissa lahjalaatikkoon on "kolehtia". Näin on myös konventeissa.
 
 

Kuva: Pixabay
     

 
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity