Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto

Johanneksen pojan uutissivut, arkistoTutustu myös näihin sivuihin:
Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Vuosi 1975, ennustelu

Verikysymys 
Muita aiheita:
      Hitaita raapaisuja: Itsetuhoisuus, junat ja jehovantodistajuus
01.12.2018 Johanneksen poika
Kuva: Pixabay

Helsingin Sanomat julkaisi 01.12.2018 kirjoituksen, joka oli otsikoitu näin:

Miksi niin moni kuolee junan alle? Aivan tavallisessa helsinkiläisessä kylässä mietitään, miten tämän voisi estää?

Suomessa jäi vuonna 2017 junan alle 57 ihmistä. Arviolta 90 prosenttia junan alle jääneistä teki sen tahallaan. Miksi?

Aila Ruoho julkaisi blogissaan
kirjoituksen samasta aiheesta. Hän on kirjoittanut kolme kirjaa, joissa kerrotaan jehovantodistajuudesta. Kirjojen informantteina olleet entiset Jehovan todistajat ovat kertoneet Ailalle huolestuttavia tietoja.
Tässä on pieni ote Helsingin Sanomien kirjoituksesta (teksti: Maija Aalto):

Itsemurhien vähentämiseksi raiteilla on mietitty uusia keinoja Euroopan laajuisessa tutkimusprojektissa. Auttaisiko Suomessakin valvontakameroiden lisääminen vai sittenkin pienemmät ryhmäkoot kouluissa?

Kylän keskellä on asema. Asemalla on ihminen kuollut. Ympärillä sytytellään kynttilöitä oikeasti ja verkon kaupunginosasivuilla virtuaalisesti.

”Tällaisissa kotikylän tapahtumissa tarvitaan turvallisia aikuisia, ymmärrystä ja suruaikaa.”

”Kun vain voisi olla avuksi, edes näin täällä läsnä, sillä kyyneleet virtaavat varmaan meillä jokaisella tällä hetkellä.”

Kylällä järjestetään keskustelutilaisuus, jossa mietitään, miten aikuiset voisivat tukea nuoria vaikeissa elämäntilanteissa. Kun Helsingin kaupunki kokeilee loppuvuodesta osallistavaa budjetointia, radan vieressä ollaan hereillä. Me haluamme korkeamman aidan! Ettei tämä toistu.

Kylä ei oikeasti ole kylä vaan tavallinen kaupunginosa Helsingissä. Emme kerro sen nimeä tai tarkkaa aikaa tapahtumille, ettei asukkaiden hyvä tarkoitus tuottaisi päinvastaista tulosta.
 

Kuva: PixabayTässä on otteita Aila Ruohon blogista:

Tämän aamun Helsingin Sanomat käsitteli artikkelissaan itsemurhia otsikolla Ihminen junan edessä. Tekstissä pohdittiin syitä junan alle jättäytymiselle ja keinoja, jolla itsemurhia voitaisiin estää. Artikkelin mukaan arviolta 90 % radalla kuolleista on jäänyt tahallisesti alle. Loput kuolemantapaukset ovat olleet todennäköisesti vahinkoja.

Blogitekstini otsikossa yhdistän itsetuhoisuuden ja Jehovan todistajat. Otsikkovalinta on tietoinen ja sillä on perustelunsa. Kolmen eri tietokirjani aineistossa sekä vuonna 2010 kirjoittamassani gradussa on nähtävissä se, että itsetuhoiset pohdinnat ja itsemurhat ovat valitettavan yleisiä juurikin Jehovan todistajien järjestön jäsenille ja järjestöstä irtautuneille.

Aamun Hesari sai minut palaamaan viimeisimmän kirjani Pyhät, pahat ja pelokkaat aineiston ääreen. Kirjaani on haastateltu kymmeneen eri uskonnolliseen yhteisöön kuuluneita henkilöitä. Suurin ryhmä on todistajataustaiset, joita kirjassa on informantteina 23.
Kyseiseen kirjaan keräämäni haastatteluaineiston perusteella moni entinen todistaja tiesi useita itsemurhan tehneitä tai sitä yrittäneitä todistajia / todistajien järjestöstä irtautuneita.
 

   Kuva: Pixabay

Aila Ruohon viimeisimmän kirjan Pyhät, pahat ja pelokkaat haastatteluaineistossa on neljä mainintaa siitä, kuinka Jehovan todistaja tai entinen Jehovan todistaja on vakavasti harkinnut junan alle jäämistä. Niiden lisäksi haastattelukirjeissä on kerrottu yhdestä kuolemantapauksesta, jossa todistaja heittäytyi junan alle.
 


Lue Helsingin Sanomien juttu kokonaan täältä.

Lue Aila Ruohon blogikirjoitus kokonaan täältä.

     

 
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity