Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto

Johanneksen pojan uutissivut, arkistoTutustu myös näihin sivuihin:
Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Vuosi 1975, ennustelu

Verikysymys 
Muita aiheita:
      Kansan Uutiset kertoi entisestä Jehovan todistajasta, joka sairastui masennukseen
29.12.2018 Johanneksen poikaNiko Peltokangas kertoo Kansan Uutisten haastattelussa, että hän oli sairastunut ensimmäisen kerran masennukseen asuessaan Raahessa 2011. Diagnoosi oli keskivaikea masennus. Hän oli eronnut Jehovan todistajista, joihin oli kuulunut lapsesta asti.

Peltokangas meni lopulta lääkäriin ja aloitti lääkityksen, mutta hän ei ollut vielä valmis muuten käsittelemään eroa uskonnollisesta liikkeestä.

Alkoi syntyä uusi arki ja uudet ympyrät Jehovan todistajien jälkeen. Lääkitys toimi ja Peltokankaalla oli sellainen olo, että asiat ovat normaalisti ja hyvin. Hän söi lääkkeitä vuoden puolitoista. Hän pystyi jättämään ne hallitusti pois eikä tarvinnut niitä moneen vuoteen.

Kunnes sitten hän sairastui uudelleen. Hän aloitti uudestaan lääkityksen. Lisäksi hän aloitti myös terapian ja siitä hänellä on tosi hyvät kokemukset.

Terapian myötä Peltokankaasta tuntuu, että hän on täysin eri ihminen kuin vuosi sitten. Hän on ensimmäistä kertaa käsitellyt myös uskonnolliseen taustaan liittyviä asioita ja oivaltanut asioita, jotka sieltä vaikuttavat, ja toisaalta myös oivaltanut, että kaikki ei liity uskontoon, vaan ihan vain luonteeseen tai muihin kokemuksiin. Näiden asioiden eritteleminen on ollut tärkeää.


Peltokangas kritisoi lasten sitouttamista liian nuorina järjestöön. Suora lainaus Kansan Uutisista:

Tarkoitan esimerkiksi sitä, että olen 13-vuotiaana sitoutunut järjestöön, jonka jättäminen myöhemmällä iällä johtaakin siihen, että perhe- ja ystävyyssuhteet katkeavat. Tiesin sen jo silloin 13-vuotiaana, mutten tietenkään pystynyt käsittämään sitä. Uskonnollinen suojaikäraja olisi keskustelemisen arvoinen asia.


   

   


Lue kirjoitus kokonaan Kansan Uutisten sivuilta.
     

 
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity