Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto

Johanneksen poika - Uutisarkisto, Uutisia Jehovan todistajista

Johanneksen pojan kotisivut

Linkkejä


Vuosikatsaukset
 
Lisää linkkejä
Sivupalkin kuvat: JW.ORG ja Google Earth
        Sannan vanhemmat kielsivät Sannaa kutsumasta heitä äidiksi ja isäksi
23.03.2019 Johanneksen poikaYLE Radio Suomi Hämeessä oli lauantaina 16.03.2019 kello kymmenestä alkaen entisen Jehovan todistajan Sanna Halisen haastattelu. Haastattelijana toimi Lauri Rautavuori.Kuva: Pixabay

Sanna Halinen syntyi Jehovan todistaja -perheeseen. Lapsuudessa hän pelkäsi demoneja. Sanna kertoo, millaisen opetuksen hän sai demoneista:

Jehovan todistajat opettaa aika vahvasti lapsille, että jos teet jotain pahaa, niin sitten on Saatana, joka voi vaikuttaa demonien kautta, ja demonit voi sitten riivata monenlaisia esineitä kuten esimerkiksi vääriä leluja, joilla ei saa leikkiä.

Toimittaja totesi tähän, että demonit ovat hyvin konkreettisia olioita.

Sanna mainitsi erään lelun. Se oli kirpputorilta ostettu posliininen musta spanielikoira. Hän pelkäsi sitä unissaan niin paljon, että hän jossain vaiheessa laittoi sen kaappiin. Koska hän uskoi niin voimakkaasti siihen, hän lopulta heitti sen roskiin. Sen jälkeen painajaiset loppuivat hetkeksi. Sanna oli tuolloin oman arvionsa mukaan noin 8- tai 9-vuotias.

Sanna oli lapsesta saakka mukana Jehovan todistajien toiminnassa. Hän mm. joutui käymään ovelta ovelle -työssä. Se oli hänen mielestään tosi noloa. Saarnaamaan piti lähteä "omantunnon pakosta". Hän toivoi aina, että kukaan koulukaveri ei vain tulisi avaamaan ovea.


Kuva: ET -lehti

16-vuotiaana Sanna päätti erota Jehovan todistajista. Sanna kertoo eläneensä sitä ennen kaksoiselämää jo pidemmän aikaa.

Seurakunnasta eroamisen aikaan Sanna oli töissä samassa työpaikassa kuin hänen vanhempansa ja kaikki veljensä. Se oli hänen vanhempiensa yritys.

Sannan vanhemmat kielsivät Sannaa kutsumasta vanhempiaan äidiksi ja isäksi. He olivat tästä lähtien vain Sannan työnantajia. Työsuhteen päättymisen jälkeen yhteydenotot olivat todella satunnaisia. Yhteydenotot olivat esimerkiksi sellaisia, että Sannan äiti tarkisti puhelimella, että tytär on elossa ja sitten heitti luurin korvaan.

Toimittaja totesi, että tuo on 16-vuotiaalle ihan käsittämätön paikka.

Monien vaiheiden kautta Sanna lopulta sai elämänsä hallintaan.

Kuuntele Sannan haastattelu kokonaan täältä. Haastattelu kestää noin 16 minuuttia 40 sekuntia.

Radio Suomi Hämeenlinna:

"Vanhemmat kielisivät sanomasta äidiksi ja isäksi" – Sanna Halinen selvisi Jehovan todistajien henkisestä väkivallasta

Sanna Halinen oli vain 16-vuotias, kun hän erosi Jehovan todistajista. Eron jälkeinen tarina noudattaa samaa käsikirjoitusta, jonka monet muut jehovista eronneet ovat kertoneet: Sannan perhe ja koko muu uskonyhteisö käänsi nuorelle selkänsä ja alkoi karttaa häntä. Viitisentoista vuotta myöhemmin naisen elämä kulkee tukevilla raiteilla, mutta menneisyydeen haamut kulkevat mukana aina.
 

Kuva: Maaseudun tulevaisuus
 


Sanna on esiintynyt aikaisemminkin mediassa. Lue täältä:
  

 
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity