Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto - Johanneksen pojan kotisivut
Jehovan todistajat tuomittu maksamaan yli 20 miljoonaa dollaria pedofiilin uhrille
04.08.2012 Filippos

Kalifornian Oaklandissa tuomioistuin totesi Jehovan todistajien olevan osittain vastuussa alaikäisen tytön seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja näin ollen joutuvat maksamaan 22.8 miljoonaa dollaria uhrille nimeltään Candace Conti.

Tuomioistuin määräsi Candate Contin saamaan 7 miljoonaa dollaria korvauksia hyväksikäytön aiheuttamista kärsimyksistä, josta Jehovan todistajat vastaavat 40% ja itse tekijä 60%. Tämän lisäksi tuomioistuin määräsi 21 miljoonan dollarin rangaistuksen Jehovan todistajille maksettavaksi uhrille, koska Järjestön johtajat ovat ohjeistaneet seurakuntien vanhimmat pitämään pedofiilin teot salassa seurakunnaltaan.

Candace Contin tapauksessa tuomion perusteena Jehovan todistajille, oli se, että seurakunnan vanhimmat, jossa sekä uhri, että tekijä olivat jäseninä, tiesivät tekijän aiemman jo tuomitun ja rekisteröidyn hyväksikäytön, mutta salasivat tämän tiedon seurakuntansa jäseniltä. Tämän vuoksi tekijä sai vapaasti kulkea kahden vuoden ajan esimerkiksi kahdestaan kentällä Candace Contin kanssa, joka oli tuolloin vasta 9-10 -vuotias ja käyttää häntä myös seksuaalisesti hyväkseen.

Huomionarvoista tapauksessa on myös se, että Candace Conti ei ollut itse vaatimassa suuria korvauksia. Hänen vaatimuksensa oli vain symboliset 144 000 senttiä (1440 dollaria) eli yksi sentti jokaista "uskollista ja
ymmärtäväistä orjaa" kohti. Alamedan oikeusistuimen jury määräsi
miljoonakorvaukset oma-aloitteisesti.

Lue lisää täältä ja täältä.