Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto - Johanneksen pojan kotisivut
Hallintoelimen jäsen Gerrit Lösch myönsi, että hallintoelin oli vastuussa vuoden 1975 "Harmagedonista"
25.08.2012 Taikavelho

Vuoden 2009 Jehovan todistajien kansainvälisessä konventissa Berliinissä hallintoelin myönsi olleensa vastuussa vuoden 1975 "Harmagedonista". Sunnuntai-iltapäivän puheessaan hallintoelimen jäsen Gerrit Lösch käsitteli tapahtumia jotka saivat todistajat odottamaan maailmanloppua tapahtuvaksi vuonna 1975.

Berliinin konventti 2009

Puheessaan Lösch myönsi, että myös hallintoelimessä oli ollut "vääriä odotuksia" kyseisen vuoden suhteen. Löschin mielestä tälläiset "väärät odotukset" eivät kuitenkaan muuta sitä että jehovantodistajuus on ainoa tosi uskonto. Lisäksi Lösch painotti sitä, että Harmagedon joka tapauksessa lopulta tulee, ennemmin tai myöhemmin.

Asiasta tekee mielenkiintoisen se tosiseikka, että aivan viime vuosiin saakka hallintoelin on irtautunut kaikesta vastuusta epäonnistuneen ennustuksensa suhteen. Virallisen tarinan mukaan kyse oli ollut vain yksittäisten todistajien yli-innokkaista odotuksista, ei hallintoelimen tai Vartiotorniseuran virallisesta mielipiteestä.

Jehovan todistajat saarnasivat maailmanloppua ahkerasti 1970-luvulla. Vuoden 1975 piti olla alkuna "tuhatvuotiselle valtakunnalle", jota hallitsisi Jeesus sen jälkeen kun pahat ihmiset olisi hävitetty maan päältä Harmagedonin sodassa. Vartiotorniseuran julkaisema Herätkää!-lehti kirjoittikin vuonna 1969 seuraavaa: "...kaikki Raamatun ennustusten täyttymyksen todisteet osoittavat, että tämä turmeltunut järjestelmä on saava loppunsa muutaman vuoden kuluessa." (Herätkää! 8.9.1969, s. 14)