Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto - Johanneksen pojan kotisivut
Jehovan todistaja -nainen murhattiin USA:ssa
05.11.2012 Johanneksen poika


24-vuotiasta Jonathan Holtia syytetään USA:n Oregonissa 21-vuotiaan Whitney Heichel-nimisen Jehovan todistaja -naisen kidnappauksesta, raiskauksesta ja murhasta. Heichelia oli ammuttu useita kertoja. Mikäli syytökset todistetaan oikeiksi, Holtia uhkaa kuolemanrangaistus.

Murhaaja ja uhri kävivät samalla Salquistin valtakunnansalilla Greshamin kaupungissa. Seurakunta on ilmoittanut syytetty Jonathan Holtin olleen "epäsäännöllinen valtakunnansalilla kävijä". Molemmat olivat tahoillaan naimisissa.

Poliisi ei ole ilmoittanut mahdollista motiivia murhaan. Tutkijoiden mukaan Holt yritti peitellä todisteita tekonsa jälkeen, mutta on myöhemmin tunnustanut tekonsa.

Jehovan todistajista oli tiettävästi merkittävää apua tapauksen selvittämisen alkuvaiheissa. Heidän toimintansa ja tiedottamisensa tapauksen jälkeen on keskittynyt suurelta osalta lahkon julkisivun kiillottamiseen ja "hyvän uutisen" levittämiseen.

Saman seurakunnan jäsen on Facebook-ystäviensä mukaan kirjoittanut tapauksesta pitkän selostuksen. Alla muutamia otteita Facebook-tekstistä, joka on myöhemmin poistettu.

"Tiistai, 16. lokakuuta: Vanhin, jolla on kokemusta etsintä- ja pelastustoiminnasta alkaa koota veljistä ja sisarista koottuja ryhmiä alueen järjestelmällistä tutkimista varten. Tuntien sisällä paikalla on satoja vapaaehtoisia paikallisista seurakunnista. Jotkut seurakunnat jopa peruuttivat kokouksensa osallistuakseen etsintään.

Keskiviikko, 17. lokakuuta: Poliisi voi nyt aloittaa etsintänsä ja heitä päivitetään siitä mitä veljet ovat jo löytäneet. Yksi ryhmistä löysi takin puistosta ... Toinen ryhmä löysi auton paikallisen Wal-Martin parkkipaikalta.

Perjantai, 19. lokakuuta: Pidätys tapahtuu. Kyseessä on Clintin (uhrin aviomies) ja Whitneyn naapuri ... Hän on jopa käynyt joissakin kokouksissa paikallisella valtakunnansalilla. Hän tunnustaa kaiken.

TV:ssä ilmoitetaan, että valtakunnansalilla tulee olemaan avoimet ovet seuraavana perjantaina klo 12-17 kaikille jotka haluavat tavata perheen ja esittää surunvalittelunsa ... Autolla liikkuva ryhmä aloitti kaksitoista uutta raamatuntutkistelua pelkästään sinä aamuna!

Keskiviikko, 24. lokakuuta: Perhe ... selitti meille tapahtumia poliisiasemalla. Poliisipäällikkö on sanonut, että on ilmiselvää, että "Jumala on teidän kanssanne". Perhe esitti kokoontumisemme päätteeksi kommentin ... "Paholainen teki ISON virheen hyökätessään perhettämme vastaan. Olemme päättäväisiä kääntääksemme tämän tragedian voitoksi Jehovalle ja antaaksemme yhteisöllemme suurimman todistuksen jonka se on ikinä saanut."

Torstai, 25. lokakuuta: Seura osallistui asiaan lähettämällä kierros- ja piirivalvojan paikalle palvelemaan Clintin (uhrin aviomiehen) seurakuntaa tällä viikolla - piirivalvoja piti myös puheen yksityisessä  muistotilaisuudessa lauantaina. Ystävät työskentelivät kiivaasti valmistaakseen ruokaa perjantain tilaisuuteen ... Ruokaa oli 1400 ihmiselle. Mutta oliko se tarpeeksi? Vastaava veli piti ryhmässä rukouksen Jehovalle ja kun he sanoivat "aamen" puhelin soi. Se oli paikallisen Wal-Martin päällikkö, joka kertoi haluavansa lahjoittaa 4000 voileipää. Sitten puhelin soi uudestaan ja uudestaan - Albertson ja Safeways halusivat myös lahjoittaa ruokaa.

Pejantai, 26. lokakuuta: Pilvet olivat synkkiä ja matalalla, 80 % rankkasateen mahdollisuus ennustettu. Yksi veljistä sanoi: "Kaiken Jehovan ohjauksen ja tuen jälkeen hän ei aio antaa sataa." Niinpä, sinä päivänä ei satanut! ... Kaksi laatikollista raamattuja ja laatikollinen "Mitä Raamattu todella opettaa" -kirjaa levitettiin.

Lauantai, 27. lokakuuta: Meillä oli yksinkertainen muistotilaisuus, johon oli kutsuttu ... poliisiaseman henkilökunta ja kaikki Starbucksin työntekijät. ... Piirivalvoja piti oikein hyvän puolen tunnin puheen. Poliisipäällikkö ja joukko muita poliiseja istui käsi kädessä perheen kanssa, myös pormestari saapui paikalle. Halasimme heidät lähes kuoliaiksi. Mutta olemme selvästi voittaneet heidät puolellemme ja he pitävät meitä nyt korkeassa arvossa. ... Tässä yksinkertaisessa, yksityisessä tilaisuudessa oli 840 läsnäolijaa. Ei hassummin."

Linkki 1  *  Linkki 2  *  Linkki 3  *  Linkki 4

Seurakunnan vanhinten lausunnosta voi päätellä, että Holt oli heille tuttu, eivätkä hän ja hänen vaimonsa olisi olleet aivan satunnaisia kävijöitä valtakunnansalilla.

"Olimme täysin järkyttyneitä kuullessamme, että Jonathan Holt, epäsäännöllinen kokouksissamme kävijä, oli pidätetty ja että hän olisi millään tavalla kytkeytynyt tapaukseen epäiltynä. Jehovan todistajat pitävät elämää kallisarvoisena, lahjana Jumalalta. Meillä ei ollut mitään viitteitä ennen tätä tapausta siitä, että hän kykenisi siihen mitä väitetään tapahtuneen." ... "Myös Jonathanin vaimo on syytön uhri, rakkautemme ja tukemme on yhtä vahva häntä ja hänen perhettään kohtaan. Hänen toipumisensa tulee kestämään kauan. Jumalan avulla ja veljien ja sisarten tuella tulemme toipumaan ja käyttämään kokemuksiamme muiden auttamiseen."

Linkki 5