Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto - Johanneksen pojan kotisivut
Ex-todistaja paljastaa VT-seuran pedofiilien suojelun Norjan mediassa
28.01.2013
Johanneksen poika


Bo Juel Jensen on syntynyt vuonna 1971 kolmannen polven Jehovan todistajaksi. Hänen suvussaan on mm. Gileadin raamattukoulusta valmistunut lähetystyöntekijä ja aktiivisia valtakunnansalien ja konventtisalien rakentajia. Jensenin lapsuuden seurakunnan vanhin käytti häntä seksuaalisesti hyväkseen neljän vuoden ajan viisivuotiaasta asti. Hän kykeni kertomaan asiasta vanhemmilleen vasta kun oli yhdeksän. Vanhemmat veivät asian poliisille ja ammattiauttaja keskusteli hänen kanssaan. Seurakunnan vanhimpien painostuksesta Bon vanhemmat peruivat ilmoituksen.

Hyväksikäyttäjä erotettiin, hän oli tunnustanut vanhimmille käyttäneensä hyväksi myös muita JT-lapsia vuosien ajan. Poliisi ei kuitenkaan tehnyt mitään, koska rikosilmoitusta ei ollut. Hyväksikäyttäjä otettiin takaisin Jehovan todistajien jäseneksi vuoden sisällä hänen erottamisestaan. Bo ei ollut samassa seurakunnassa, mutta näki miestä konventeissa. Mies yritti keskustella Bon kanssa, joka kääntyi peloissaan isoisänsä puoleen. Isoisä kehotti antamaan anteeksi veljelle, koska Jehovakin oli antanut. Vuonna 1994 Bo päätti, että ei enää halunnut olla Jehovan todistaja ja ilmoitti eroavansa. Hänen vaimonsa ja tyttärensä alkoivat karttaa häntä.

Vuonna 2012 Jensen päätti Candace Conti -oikeudenkäynnin innoittamana perustaa Hjelpekilden-nimisen hyväntekeväisyysjärjestön. Järjestö on tarkoitettu uskonnollisista lahkoista pois potkituille tai lähteneille. Jäseniä on tällä hetkellä 250. Hjelpekilden tarjoaa vertais- ja puhelintukea sekä apua terveydenhuollon ammattilaisilta. Järjestö paljastaa lahkojen kannalta epämiellyttäviä faktoja joita pyritään piilottamaan niiden jäseniltä. Bon erityisenä tarkoituksena on saada ihmiset tietoisiksi lahkoissa piilevistä vaaroista lapsille.

Bo Juel Jensen NRK-kanavalla
Kuva: NRK

Joulukuussa 2012 NRK, Norjan suurin ja luotetuin tietotoimisto kirjoitti artikkeleita Watchtowerin toimintatavoista ja Bo järjesti yli 40 haastattelua aiheesta. Hän esiintyi myös kansallisella tv-kanavalla vain muutamia päiviä artikkeleiden julkaisemisen jälkeen. Mukana haastattelussa oli Roar Henriksen, järjestön pitkäaikainen kritisoija. Bo Juel Jensen aikoo jatkaa työtä saadakseen Jehovan todistajien hallintoelimen vastuuseen seuraajilleen aiheuttamasta tuskasta.


Lue alkuperäinen juttu täältä.