Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto - Johanneksen pojan kotisivut
Sanasota Brittein saarilla
08.03.2013 MyyräHeinäkuun 15. päivän Vartiotorni-lehdessä sivulla 16 vuonna 2011 ollut maininta ”mieleltään sairaiden” luopioiden karttamisesta on saanut aikaan keskustelua sekä liikkeen ulkopuolella että myös sisäpuolella.
 
Kyseisen irtonumeron toimitti The Independent –lehdelle jehovantodistaja, joka on tyytymätön kyseiseen viralliseen opetukseen, mutta pelkää menettävänsä perheensä jos eroaa liikkeestä.
 
Portsmouthissa on tehty Hampshiren poliisille tutkintapyyntö asiasta ja asiaa tutkitaan parhaillaan. Entinen vanhin Angus Robertson totesi, että jos uskonto opettaisi värillisten ja homoseksuaalien olevan mieleltään sairaita, niin hyvin ymmärrettävästi asiasta nousisi kohu.  Lisäksi Vartiotorniseura on rekisteröity hyväntekeväisyysjärjestöksi Brittein saarilla ja asiaan kriittisesti suhtautuneet ovat harkinneet valituksen tekemistä hyväntekeväisyyskomissiolle.


Tässä on Independent-lehden kirjoitus skannattuna. Skannauksen jälkeen on lainaus suomenkielisestä Vartiotornista.


Suomenkielisessä Vartiotornissa em. asia oli esitetty näin:

*** w11 15/7 s. 15-16 kpl 5-6 Noudatatko Jehovan selviä varoituksia? ***
5 Miten väärät opettajat pettävät toisia? He tekevät sen hyvin ovelasti. Salakuljettajien tavoin luopiot ”tuovat salavihkaa” seurakuntaan turmelevia näkemyksiään. Ja kuten viekkaat väärentäjät pyrkivät tekemään aidon näköisiä asiakirjoja, luopiot esittävät ”väärennettyjä sanoja” eli valheellisia todisteluja tavalla, joka saa ne kuulostamaan tosilta. He levittävät ”petollisia opetuksia” ja ”vääristelevät – – Raamatun kirjoituksia” saadakseen ne tukemaan omia näkemyksiään. (2. Piet. 2:1, 3, 13; 3:16.) Luopiot eivät selvästikään ajattele meidän parastamme. Jos seuraamme heitä, joudumme pois ikuiseen elämään johtavalta tieltä.

6 Miten voimme suojautua vääriltä opettajilta? Raamattu esittää siitä selvät ohjeet. (Lue Roomalaiskirjeen 16:17 ja 2. Johanneksen kirjeen 9–11.) Se neuvoo ”karttamaan heitä”. Joidenkin toisten käännösten mukaan ohje kuuluu: ”Vetäytykää pois heistä” tai: ”Pysykää heistä erossa.” (Kirkkoraamatut 1938 ja 1992.) Tässä henkeytetyssä neuvossa ei ole mitään epäselvää. Tilannetta voitaisiin verrata siihen, että lääkäri kehottaisi sinua karttamaan ihmistä, joka sairastaa hengenvaarallista, tarttuvaa tautia. Hänen varoituksensa on selvä, ja noudatat sitä tarkasti. Luopiot ovat ”mieleltään sairaita”, ja he yrittävät tartuttaa väärät opetuksensa toisiinkin (1. Tim. 6:3, 4). Tuon lääkärin tavoin Jehova kehottaa meitä yksiselitteisesti pysymään erossa heistä. Meidän on viisasta noudattaa aina hänen varoitustaan.


Lue alkuperäinen Independent-lehden juttu täältä (englanninkielellä).