Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto - Johanneksen pojan kotisivut
Jehovan todistaja lähetti kirjeen – kymmenvuotiaalle tytölle
24.04.2013 Ruotsin opeJehovan todistaja lähetti henkilökohtaisen kirjeen kymmenvuotiaalle tytölle Göteborgissa. Tarkoitus oli hankkia uusia jäseniä niistä, jotka muuten ovat vaikeasti tavattavissa.
- Mistä he ovat hankkineet tyttäreni nimen, kysyy tytön isä radion P4 kanavalla Göteborgissa.

Tyttö sai henkilökohtaisen, käsin kirjoitetun kirjeen postissa eräältä Jehovan todistajiin kuuluvalta henkilöltä, raportoi P4 Göteborgissa. Jehovan todistajen mukaan he saattavat esimerkiksi etsiä vaikeasti tavoitettavien ihmisten nimiä ja osoitteita Eniron sivulta. Porttikoodit ja muut esteet kun tuottavat joskus hankaluuksia ihmisten tavoittamisessa.

Käsin kirjoitettu ja henkilökohtaisesti osoitettu

Kymmenvuotiaan tytön isä, Per-Johan Niemandius luuli kirjettä ensin joltain mainostoimistolta tulleksi tavalliseksi mainokseksi. Mutta kun hän katsoi lähemmin, niin se olikin käsin kirjoitettu ja henkilökohtaisesti osoitettu hänen tyttärelleen.
- Ja se on henkilökohtaisesti osoitettu kymmenvuotiaalle tyttärelleni käsin kirjoitetun kirjeen muodossa. Se ei mielestäni ole okei, sanoo Niemandius P4-lle Göteborgissa.

Kirje alkaa näin: "Saat tämän kirjeen koska sinua on vaikea tavata kotona. Olen Jehovan todistaja ja kuten ehkä tiedät käymme ihmisten luona ympäri maailman saadaksemme heidät kiinnostumaan raamatusta."

Vastoin menettelytapoja

Lars Karsholm, joka on Jehovan todistajien haaratoimiston Skandinaavisen komitean jäsen, sanoo, että lapsiin kohdistuva yhteydenotto on vastoin Jehovan todistajien menettelytapoja, - mutta sanoo radion P4-lle Göteborgissa, että erehdyksiä saattaa sattua.
Mutta se on erehdys joka ei ole hyväksyttävää Per-Johan Niemandiuksen mielestä.
- Ei sillä ole merkitystä onko se sitten muslimi tai Jehovan todistaja tai vaikka liikeyritys. Meidän näkökulmastamme se on rajojen rikkomista että lähestytään tytärtämme tavalla, joka ei ole okei.

Voit lukea uutisen ruotsiksi tästä:

Lue Expressen GT:n alkuperäinen juttu täältä.