Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto
Tutustu myös näihin sivuihin:

Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* UutisarkistoJehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennustelu

Verikysymys

 

 Jehovan todistajien hallintoelin syytteessä lasten hyväksikäyttöön liittyvässä oikeusjutussa
20.02.2014 PunainenOklaholman piirisyyttäjä on nostanut syytteen Jehovan todistajien organisaatiota vastaan. Syynä on piirisyyttäjän mukaan se, että Jehovan todistajien organisaatio, tarkemmin sanottuna sen hallintoelin, on ollut osallisena salaamassa lasten seksuaaliseen hyväksikäyttöön liittyviä rikoksia.

Syyte koskee Ronald Lawrence -nimisen henkilön oikeustapausta. Viime marraskuussa Pittsburgin piirikunnan käräjäoikeus syytti Lawrencea 19 törkeästä rikoksesta, joihin kuuluu 11 törkeää hyväksikäyttöä, seitsemän pakottamista seksuaaliseen tekoon sekä yksi raiskaus välineellä. Oikeuden asiakirjoista käy ilmi pitkä lista hirveitä tekoja, mukaan lukien erään uhrin häpäisy puisella lusikalla.

Poliisi tutki tapauksen yhteydessä seurakunnan vanhinten osuutta Lawrencen rikosten peittelemisessä viranomaisilta. Tosin Ronald Lawrence kuului itsekin seurakunnan vanhimmistoon. Nyt vaikuttaa siltä, että uuden syytteen tueksi on löytynyt todisteita ja syyllisiä Lawrencen rikosten peittelyyn löytyy aivan Jehovan todistajien organisaation huipulta asti. Syyttäjä kertoo pystyvänsä todistamaan, että Lawrencen rikoksista tiedettiin hallintoelimessä asti.

Syytteen mukaan "seurakunnan toiminta, Lawerencen rankaiseminen seurakunnasta erottamisella sekä hallintoelimen ohjeet hyväksikäytön uhreille ja heidän perheilleen ovat todiste yrityksestä salata rikokset ja kaiken lisäksi estivät uhreja kertomasta rikoksista viranomaisille." Valaehtoisen todistuksen mukaan Lawrence oli kertonut poliiseille, että hän oli tunnustanut vuonna 2005 kaikki rikoksensa ainakin neljälle Jehovan todistajien seurakunnan vanhimmalle, jotta Lawrence otettaisiin takaisin seurakuntaan erottamisensa jälkeen.

Uuden syytteen myötä on mahdollista, että Jehovan todistajien hallintoelin joutuu oikeuteen puolustamaan itseään, koska se on todisteiden valossa salannut rikollista toimintaa. Päivämäärää ei ole vielä sovittu.

Miksi vaikeneminen?

Huomattavaa tapauksessa on Jehovan todistajien organisaation haluttomuus tehdä yhteistyötä ja kertoa oma näkemyksensä tapahtuneesta. Tässä vaiheessa olettaisi myös Jehovan todistajien itsensä heräävän pohtimaan sitä, miksi seurakuntaa, joka väittää olevansa Jumalan suojeluksessa, syytetään korkeiden viranomaistahojen vastustamisesta ja miksi se ei puhdista mainettaan, jos se kerran on syytön. 
Alkuperäiset JWsurveyn internetsivut täällä.
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer / Linux Ubuntu  *  Kuvankäsittely: GIMP / Linux Ubuntu  *  Äänenkäsittely: Audacity / Linux Ubuntu