Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto
Tutustu myös näihin sivuihin:

Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* UutisarkistoJehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennustelu

Verikysymys

 

 Ensi askel Leevin ja Sofian rekrytoimiseksi Beteliin
12.08.2014 Johanneksen poika
Vartiotorniseura on aina käyttänyt vapaaehtoistyövoimaa kaikessa. Niinpä päätoimistossa ja eri maiden haaratoimistoissa työskentelee tuhansia veljiä ja sisaria.

Millainen paikka Betel oikein on?

JW.ORG kertoo itse siitä näin:

*** w10 15/8 s. 17-18 Avoin kutsu ***

Millainen paikka Betel on?

Heprean kielessä ”Betel” merkitsee ’Jumalan huonetta’ (1. Moos. 28:19, alav.). Haaratoimistojen tiloja käytetään Raamattujen ja raamatullisen kirjallisuuden painamiseen ja jakelemiseen sekä hengellisen avun antamiseen Jehovan todistajien yli 100 000 seurakunnalle kautta maailman. Lähes 20 000 työntekijää – miehiä ja naisia monista yhteiskunnallisista ja kulttuuritaustoista – palvelee haaratoimistoissa epäitsekkäästi Jehovaa ja hengellisiä veljiään ja sisariaan koko ajallaan. Ne jotka ovat tehneet tätä kristillistä työtä jo monia vuosia, palvelevat energisten nuorten rinnalla. Iltaisin ja viikonloppuisin Betel-perheen jäsenet osallistuvat jonkin lähellä olevan Jehovan todistajien seurakunnan yhteydessä kokouksiin ja sananpalvelukseen. He käyttävät vapaa-aikaansa myös Raamatun tutkimiseen, virkistäytymiseen ja henkilökohtaisista asioistaan huolehtimiseen.

Betel-perheen jäsenille annetaan kuukausittain pieni määräraha. He saavat maittavia ja ravitsevia aterioita ja asuvat puhtaissa, viihtyisissä huoneissa. Betel-koteja ei ole suunniteltu ylellisiksi, mutta ne ovat käytännöllisiä. Vierailijoihin tekevät vaikutuksen paitsi hyvin hoidetut rakennukset ympäristöineen ja kitkattomasti sujuva työ, myös Betelissä vallitseva ystävällinen ja yhteistoiminnallinen ilmapiiri. Jokainen työskentelee ahkerasti, mutta kellään ei ole niin kiire, ettei hän ehtisi olla ystävällinen. Siellä ei ole luokkaeroja, eikä ketään pidetä työtehtävänsä vuoksi toisia parempana. Kaikki työt ovat tärkeitä, olipa kyseessä siivoaminen, puutarhanhoito, ruoanvalmistus tai työ kirjapainossa tai toimistossa. Beteliläiset tukevat yhteisvoimin Jehovan todistajien sananpalvelusta. (Kol. 3:23.)

Vaikka Vartiotorniseura on lakkauttanut ja yhdistänyt lukuisia haaratoimistoja, näyttää siltä, että se haluaa edelleen vapaaehtoistyövoimaa. Tässä Vartiotorni-lehden lukijoita kehotetaan miettimään elämänuraa Betelissä:

*** w01 15/3 s. 20 Voisiko tämä olla paras ura sinulle? ***

Voisiko tämä olla paras ura sinulle?

JOS olet kastettu kristitty, niin epäilemättä rakkaus Jumalaan saa sinut tekemään hänen tahtonsa. Lisäksi pidät sananpalvelusta varmasti kutsumustyönäsi. Jeesus Kristushan antoi kaikille seuraajilleen tehtäväksi tehdä opetuslapsia (Matteus 28:19, 20). Saatat tosin tällä hetkellä käydä ansiotyössä elättääksesi itsesi. Mutta Jeesuksen seuraajana ja Jehovan todistajana olet ennen kaikkea kristitty sananpalvelija, joka asettaa Valtakunnan saarnaamistyön ensi sijalle elämässään (Matteus 24:14).

Kenties olet vähän alle tai yli 20-vuotias. Olet saattanut pohtia paljonkin sitä, mihin suuntaan elämässä pyrkiä. Punnitessasi avoinna olevia vaihtoehtoja pidät todennäköisesti tärkeänä seikkana tyydytyksen saamista.

- - -

Mitä voidaan sanoa Betelissä vallitsevasta perhehengestä? Eräs Viron Betel-perheen 25-vuotias jäsen sanoo: ”Nautin siitä tunteesta, että saan olla kaiken aikaa Jehovan ystävien parissa. Tämä on minulle edelleenkin arvokkainta Betelissä.” (Psalmit 15:1, 2.)


Viimeinen kappale kertoo Viron Betelistä. Oliko se "varma" työpaikka? Ei, koska Viron Betel lakkautettiin ja vain pieni osa henkilökunnasta siirtyi Suomen Beteliin.

Kuinka nuorina Beteliä aletaan markkinoida elämän mittaisena työpaikkana? Näyttää siltä, että aivan muutaman vuoden ikäisenä saadaan ensimmäiset vaikutteeet. Jopa mielikuvitushahmoilla markkinoidaan Betel-uraa. Leevi ja Sofia kävivät tutustumassa Beteliin ja näin hauskaa heillä oli:


  


Alkuperäiset JW.ORG:n internetsivut täällä. Sivulta voit katsoa videon.

 


Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity