Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto

Johanneksen pojan uutissivut - arkisto


Tutustu myös näihin sivuihin:

Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennustelu

Verikysymys
Muita aiheita:
   

 Lasten kasvattaminen pelon ja uhkakuvien avulla jatkuu
03.02.2015 Johanneksen poikaJehovan todistajien järjestön uusin lapsille suunnattu video on nimeltään "Kuuntele tarkasti kokouksissa".

Videossa lapset ovat kokouksessa yhdessä vanhempiensa kanssa. Koska on ilta, lapsia alkaa väsyttää. Tyttö alkaa nuokkua ja nukahtaa. Poika yrittää leikkiä pysyäkseen hereillä. Isä kieltää sen.
Lapset eivät välttämättä ymmärrä paljonkaan siitä aineistosta, mitä kokouksessa käsitellään. Kokousten opetus on laadittu vain aikuisille, ja osa opetuksesta on heillekin vaikeaa.

Kotimatkalla lapset istuvat autossa vakavina ja surullisina.

Lapset ovat lapsia, eivät pieniä aikuisia. Lapsilla on oikeus olla lapsia. Lapsuuteen ei kuulu kahden tunnin istuminen paikoillaan kaksi tuntia viikossa ilman taukoa. Se on luonnotonta. Kouluissakin on välitunnit, koska pienet lapset eivät jaksa keskittyä kovin pitkään kerrallaan.

Mutta Jehovan todistajien kokouksia ei ole laadittu niin, että lapset otettaisiin huomioon. Kaikki tapahtuu vanhempien ihmisten ehdoilla. Aikaisemmin Jehovan todistajien kahden tunnin kokouksen katkaisi väliaika, joten lasten oli helpompi jaksaa istua, kun piti istua vain tunti kerrallaan. Mutta sitten hallintoelin näki hyväksi poistaa väliajan turhana.

Tässäkin uudessa JW.ORG:n lasten videossa opetetaan lapsia taas pelottelemalla heitä. Ensin todetaan realistisesti se, että lapset eivät jaksa kuunnella kokouksissa, joten he joko nukahtavat tai alkavat leikkiä - hehän ovat lapsia. Sitten vedotaan siihen, että jos Nooa ei olisi kuunnellut Jehovan neuvoja arkin rakentamisessa, kaikkien olisi käynyt huonosti. - Niinpä lapset alkoivat pysyä hereillä kokouksissa.

Onko kohtuullista verrata vanhaa miestä, Nooaa, lapsiin, jotka ovat alle 10-vuotiaita? Jos Nooa jaksoi kuunnella kaiken, mitä Jehova hänelle kertoi, tarkoittaako se sitä, että myös lasten täytyy jaksaa kuunnella kaikki, sekin, mitä eivät edes ymmärrä? Tuskinpa. Ja Nooa on siinäkin mielessä sopimaton esimerkki lapsille, että vedenpaisumuksessa kuolivat kaikki lapset. Vain kahdeksan aikuista säilytti henkensä. Kerrotaanko tämäkin suoraan ja kiertelemättä lapsille?

Tässä videon äänet on muunnettu tekstiksi (kuvat: JW.ORG):Kokouksessa: "Tarkastellaanpa ensimmäistä väliotsikkoa 'Hengellinen ennallistus, miksi se on tärkeää?' Luetaan kappale yhdeksän. - Katsotaanpa asiaa historiallisesta näkökulmasta. Ensimmäisellä vuosisadalla kristityt saivat osakseen monia hengellisiä siunauksia. Jeesus ja apostolit kuitenkin ennustivat..."

Äiti: "Lapset. Mitä opitte kokouksessa?"Tyttö: "Siellä ei saa nukkua."Poika: "Eikä kokouksessa saa leikkiä."

Isä: "Hyvä. Miksi meidän pitäisi kuunnella kokouksissa? Mitä, jos Nooa ei olisi kuunnellut, kun Jehova selitti, miten arkki piti rakentaa?"

Poika: "Eihän siinä niin käynyt, isä".Isä: "Ei niin, Nooa kuunteli, ja se pelasti hänen henkensä. Kokouksissa kuunteleminen voi pelastaa teidätkin".Kokouksessa: "Ensimmäisen Mooseksen kirjan kuudennen luvun jakeessa 22 sanotaan: Ja Nooa teki aivan niin kuin Jumala oli häntä käskenyt, juuri niin hän teki".  


Alkuperäinen JW.ORG:n video täällä.

Lue muita Jehovan todistajien lapsiin liittyviä juttuja, joissa lasten kasvatus on "outoa":

  


Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity