Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto

Johanneksen pojan uutissivut - arkisto


Tutustu myös näihin sivuihin:

Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennustelu

Verikysymys
Muita aiheita:
   

 Vartiotorniseura haluaa lisää rahaa
05.05.2015 Johanneksen poikaJehovan todistajien studiossa maapallo pyörii hitaasti taustalla. Se on kaunis. Mutta joku voisi kiinnittää huomiota siihen, että joka puolella maailmaa on yö. Muuten on täysin pimeää, mutta kaupunkien valot loistavat.

On kiinnostavaa, että Raamattu nitoo yhteen pimeyden ja pahat teot. Otetaan kolme esimerkkiä.

(Roomalaisille 13:12) Yö on kulunut pitkälle; päivä on tullut lähelle. Pankaamme sen tähden pois pimeyteen kuuluvat teot ja pankaamme yllemme valon aseet.

(Efesolaisille 5:11) – – älkääkä enää osallistuko pimeyteen kuuluviin hedelmättömiin tekoihin – –

(Johannes 3:19-20)  – – Tämä on tuomion peruste, että valo on tullut maailmaan, mutta ihmiset ovat rakastaneet ennemmin pimeyttä kuin valoa, sillä heidän tekonsa olivat pahoja. 20 Sillä se, joka harjoittaa pahaa, vihaa valoa eikä tule valoon, jottei häntä ojennettaisi teoistaan.

Jehovan todistajien julkaisema Raamatun ymmärtämisen opas kertoo pitkäaikaisen oleskelun pimeässä olevan haitallista.

*** it-2 s. 975 kpl 4 Sokeus ***

Pitkän ajanjakson viettäminen pimeässä aiheuttaa sokeuden kirjaimellisille silmille, ja apostoli Johannes osoittaa, että myös veljeään vihaava kristitty kulkee sokaisevassa pimeydessä vailla päämäärää (1Jo 2:11).

On vaikea arvioida, onkä tämä Jehovan todistajien televisiostudion pimeä maapallo harkittu tausta vai ei. Vai olisiko tässä käynyt pieni lipsahdus? Mikä vaikutelma jää katsojalle pimeydestä?

Toukokuun 2015 pitkä ohjelma on nyt sitten käännetty suomeksi ja monille muillenkin kielille. Tuskin tämän jakson teema on sattumalta valittu. Vartiotorniseura varmasti halusi, että se ymmärrettäisiin joka puolella maailmaa. Teemana on raha. Vartiotorniseura haluaa aina vain lisää rahaa.

On selvää, etteivät kaikki ihmiset jaksa katsoa videolta ylisuuria eleitä ja ilmeitä käyttävää hallintoelimen jäsentä Stephen Lettiä koko puolta toista tuntia. Mutta voit saada jonkinlaisen käsityksen tämän kertaisesta rahan keräämisestä, kun katsot ohjelmasta otettuja kuvakaappauksia (kommentit: Johanneksen poika).


Kuvat: JW Broadcasting(Sananlaskut 3:9)  – – Kunnioita Jehovaa kalleuksillasi ja kaiken satosi ensi hedelmillä.

(Matteus 6:21)  – – Sillä missä on aarteesi, siellä tulee olemaan myös sydämesi.

(Matteus 12:34)  – – Sillä sydämen kyllyydestä suu puhuu.

Vartiotorni-lehdessä vuonna 2007 kerrottin rahan pyytämisestä näin:

*** w07 1/11 s. 17 ”Minun on hopea ja minun on kulta” ***

Vuonna 1879 Vartiotorni-lehdessä ... sanottiin: ”Me uskomme, että JEHOVA tukee ’Siionin Vartiotornia’, ja koska näin on, niin se ei milloinkaan kerjää eikä pyydä ihmisiltä avustusta. Jos Hän, joka sanoo: ’Kaikki vuorten kulta ja hopea on minun’, ei anna tarvittavia varoja, niin me ymmärrämme, että on aika lakkauttaa julkaiseminen.”

Onko Vartiotorniseura pyytänyt rahaa? Mikä on totuus tästä asiasta? Lue täältä.
Raamatussa kehotetaan olemaan rohkeita.

(5. Mooseksen kirja 31:7)  – – Ole rohkea ja luja – –

(Psalmit 27:14)  – – Pane toivosi Jehovaan; ole rohkea, ja olkoon sydämesi luja. Niin, pane toivosi Jehovaan.

Vartiotorniseura on kyllä vuosittain, yleensä marraskuussa, pyytänyt rohkeasti rahaa. Tavallisille Jehovan todistajille on annettu monta eri mahdollisuutta lahjoittaa. Katso täältä.
Jehovan todistajat pitävät itseään parempina kuin muut. Jehovan todistajat ovat aina pilkanneet kristikunnan pappeja syystä tai toisesta. Myös televisiossa esiintyviä evankelistoja on pilkattu, kun he keräävät rahaa. Tässä yksi esimerkki:

*** w90 15/1 s. 18 kpl 10 Opi tuntemaan jumalisen antaumuksen pyhä salaisuus ***

Nykyään sen polttopisteessä on kristikunnan papisto, joka on kiinnostuneempi politiikasta kuin Jumalan vanhurskaan valtakunnan hyvän uutisen julistamisesta. Ulkokultaisuus rehottaa sen riveissä. Kristikunnan protestanttisten lahkojen televisioevankelistat ovat siitä räikeä esimerkki: laumojaan nylkevät huijarit rakentavat miljoonia dollareja maksavia valtakuntiaan, seurustelevat prostituoitujen kanssa, itkevät krokotiilinkyyneliä, kun heidät paljastetaan, ja pyytävät rahaa, aina vain lisää rahaa. Roomalaiskatolisuuden Vatikaani on yhtä epämiellyttävä ilmestys häikäilemättömine poliittisine yhteyksineen, ulkonaisine komeuksineen ja turmeltuneine liiketapoineen.

 
Miten Jehovan todistajien suorittama rahan keräys televisiossa poikkeaa kristikunnan suorittamasta rahan keräämisestä? Ei juuri muuten, paitsi että JW Broadcasting -sivustolla ei ole näkyvissä pankkitilin numero.
 


Jehovan todistajat ovat kyllä todenneet tämän. Vartiotorniseura ei ole arkaillut, kun on kyse rahasta. Vuonna 2014 keksittiin uusi keino kerätä rahaa.Jos amerikkalaiset Jehovan todistajat tyytyisivät siihen valtakunnansalien tasoon, mikä on Afrikassa, rahantarve olisi huomattavasti pienempi.

*** km 1/93 s. 3 kpl 9 Jehovaan luottaminen kaikissa hankkeissamme ***

Valtakunnansalien suunnitteleminen ja sijoittaminen: Jotta tähän tarkoitukseen omistettuja varoja käytettäisiin viisaasti, on valtakunnansalin suunnittelua ja sijaintia harkittava huolellisesti. Rakennusten tulee olla vaatimattomia. Palveluksemme-kirja korostaa sivulla 61, että ”valtakunnansalin ei palvontapaikkana tulisi olla mikään mahtava rakennus, jonka tarkoitus on tehdä vaikutus toisiin. – – Sen tarkoitus on olla käytännöllinen. (Vrt. Apt. 17:24.)

Yleensä länsimaissa Jehovan todistajien määrä ei ole juurikaan kasvanut. Monissa maissa Jehovan todistajien määrä on päinvastoin vähentynyt. Valtakunnansaleja, konventtisaleja jopa haaratoimistoja on viime vuosina myyty useissa maissa.


Vartiotorniseura on lakkauttanut ja yhdistänyt kymmeniä haaratoimistoja eri maissa. Nämä haaratoimistot on rakennettu vapaaehtoistyöllä ja myyty markkinahintaan. Tämän Lett "unohtaa" mainita, kun hän puhuu etäkäännöstoimistoista.Ne suomalaiset Jehovan todistajat, jotka tietävät valtakunnansalien omistussuhteista, häpeävät tätä Lettin lausuntoa. Toisaalta, suurin osa Jehovan toditajista ei ehkä tunne lainkaan valtakunnansalien omistusjärjestelyä (esim. Forssan seurakunta ei omista "omaa" valtakunnansaliaan). Suomessa on vain noin 20 virallista seurakuntaa, jotka omistavat kaikki Suomen valtakunnansalit. Suomessa on noin 300 epävirallista paikallisseurakuntaa, jotka eivät omista yhtään salia. Käytännössä viralliset seurakunnat eivät harjoita hengellistä toimintaa. Kun valtakunnansalien lainat on "nollattu", se ei millään tavalla vaikuta paikallisseurakuntiin eikä Jehovan todistajien ulkojäseniin. Lue lisää täältä.

Vartiotorniseura tietää saman, minkä kaupalliset yrityksetkin. Lasten avulla voi vedota vanhempien ihmisten tunteisiin. Näin tapahtuu myös toukokuun 2015 JW Broadcasting -kanavalla. Kauniisti hymyilevä lapsi vie rahaa lahjalaatikkoon. Se saa ehkä aikuisetkin lahjoittamaan rahaa Vartiotorniseuran hyväksi.


  

Vartiotorniseura on vedonnut usein lasten avulla lahjoittavien ihmisten sydämiin. Lue lisää täältä.

Vartiotorniseura pitää hyvänä sitä, että lapsi "vapaaehtoisesti" lahjoittaa jopa viiden vuoden säästöt Vartiotorniseuralle.

*** w84 15/3 s. 14 Italiassa ’pienestä on tullut tuhat’ ***

Monet veljet tukivat hanketta käyttämällä omaa liikeyritystään Seuran hyväksi. Esimerkiksi eräs veljien omistama yritys valmisti 300 ovea uuteen Beetel-kotiin. Ne jotka eivät voineet osallistua työhön, tarjosivat rahaa, rakennusmateriaaleja ja työvälineitä. Jopa lapset olivat innokkaasti mukana auttamassa. Eräs pieni lapsi lahjoitti viiden vuoden säästönsä – säästölippaansa koko sisällön.

Vartiotorni kertoo lisää lasten "vapaaehtoisista" lahjoista Vartiotorniseuran hyväksi.

*** w86 1/5 s. 14 kpl 18 Onko silmäsi ”viaton”? ***

Nuoriakin voidaan opettaa pitämään silmänsä kohdistettuina Valtakunnan etuihin, kuten seuraava kokemus osoittaa:

”Kun kuulimme kahdelta vierailijalta, että veljien oli kolmessa Filippiinien seurakunnassa saatava kokoon 1000 dollaria seurakuntaa kohti – mikä oli heille melkoinen summa – rakentaakseen palaneen valtakunnansalinsa uudelleen, päätimme mieheni kanssa, että haluamme lahjoittaa heille rahaa. Mitä mieltä olivat neljä lastamme, joista nuorin on neljän kuukauden ja vanhin kuuden vuoden ikäinen? Aviomiehelläni oli tapana ostaa joka viikko palkkarahoillaan kullekin lapselle hopeadollari. Mieheni jakoi kolikot niin, että jokainen lapsi saattoi nähdä, kuinka paljon hänellä oli. Mainitsimme myös joitakin tavaroita, joita he olivat kovasti halunneet ostaa tuolla rahalla. Vastaus oli kuitenkin aina sama: he halusivat antaa rahan veljille.” Lapset lähettivät noiden 99 dollarin mukana myös pienen kirjeen. Tuo rakkaus ja anteliaisuus liikutti Filippiinien veljiä niin suuresti, että kun kirjettä luettiin, monilla heistä oli kyyneleet silmissä.

Raamatussa on kertomus, jossa kansa lahjoitti enemmän kuin oli tarpeen.

(2. Mooseksen kirja 36:4-7) 4 Ja kaikki viisaat, jotka tekivät kaikkea tätä pyhää työtä, tulivat mies toisensa jälkeen työstään, jota he olivat tekemässä, 5 ja sanoivat Moosekselle: ”Kansa tuo paljon enemmän kuin palveluksessa tarvitaan siihen työhön, jonka Jehova on käskenyt tehdä.” 6 Niin Mooses käski ilmoittaa leirissä ja sanoa: ”Miehet ja naiset, älkää valmistako enempää tarveaineita pyhää antia varten.” Silloin kansa lakkasi tuomasta niitä. 7 Ja tarveaineita osoittautui olevan riittävästi kaikkea tehtävää työtä varten, jopa yli tarpeen.

Jos Vartiotornisera saa joskus kerättyä omaisuutta ja rahaa enemmän kuin on tarpeen, ilmoittaako se Raamatun esimerkin mukaisesti: "Älkää enää lahjoittako"?

Sitä odotellessa...

 


Alkuperäiset JW Broadcasting internetsivut täällä
.
 
 


Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity