Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto

Johanneksen pojan uutissivut - arkisto


Tutustu myös näihin sivuihin:

Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennustelu

Verikysymys
Muita aiheita:
   

 Jehovan todistaja -äiti kieltäytyi verensiirrosta - yhdeksän lasta jäi orvoiksi
25.06.2015 Marjatta    

Jos Jehovan todistaja tarvitsee pelastavan verensiirron, eikä muita mahdollisuuksia ole saatavilla, ohjeiden mukaan hänen on kuoltava.

Näin kävi Ghanalaiselle naiselle, joka oli nimeltään Rebecca Dankwa. Hänellä oli ollut kahdeksan aikaisempaa raskautta, mikä tarkoitti sitä, että yhdeksännessä raskaudessa oli suuret riskit. Siksi onkin ymmärrettävää, että huolimatta onnistuneesta synnytyksestä, hän alkoi vuotaa verta ylenpalttisesti. Hän kieltäytyi ottamasta vastaan asiaankuuluvaa hoitoa uskonnollisista syistä, kunnes oli liian myöhäistä, ja hän menehtyi. Oliko hänen kuolemansa väistämätön, vai olisiko se voitu estää?

Vuosia aiemmin Vartiotorni-seura oli soveltanut Dankwaan uskonnollista tuomioistuinta, joka tunnetaan todistajien keskuudessa oikeuskomiteana. Syy komiteaan joutumiselle oli se, että hän oli hyväksynyt veransiirron edellisessä synnytyksessä.

Koska hän oli synnyttänyt useita kertoja, hänellä oli suuri riski synnytyksiin, joissa verensiirto olisi välttämätön. Hänen uskonnollinen yhteisönsä piti häntä syyllisenä ja katkaisi yhteyden ystäviin sekä perheeseen. Vasta kun yhteisön johtajat ja kotikaupungin päälliköt asettuivat hänen puolelleen, hän saattoi palata seurakuntaan, mutta kokemuksen täytyi olla hänelle traumaattinen.

Saattoi hyvin olla niin, että kohdatessaan nyt vastaavan tilanteen, hän piti kiinni päätöksestään kieltäytyä verensiirrosta. Jos hän olisi hyväksynyt toisen verensiirron, hänet olisi voitu erottaa jälleen - katumattomana väärintekijänä ja ”toistuvasti väärin tehneenä”. On vaikea edes kuvitella millaista henkistä ja emotionaalista ahdistusta hän joutui käymään läpi, varsinkin kun ottaa huomioon, että lopulta hän suostui ottamaan verta, mutta vasta kun se oli jo aivan liian myöhäistä.

Dankwan päätöstä ei voida perustellusti pitää hänen omana tahtonaan. Uskonnon hänelle tuottamaa painetta ei voida jättää huomiotta. Koko todistajien verioppi on sekä järjetön että epäraamatullinen, kuten voit nähdä aihetta käsittelevästä artikkelista.

Ei vapaata tahtoa, ei rakkautta

Jehovan todistajat opettavat, että Jumala soi ihmiskunnalle vapaan tahdon. Kuitenkin samanaikaisesti heillä on karttamisjärjestely, joka painostaa jäseniä mukautumaan heidän uskonnollisiin normeihinsa.

Jos vapaa tahto on niin tärkeä periaate, miksi ihmisten ei anneta tehdä päätöksiä itse, esimerkiksi lääketieteellisiä valintoja, joilla on vaikutusta elämään ja kuolemaan.

Yhtä vääristynyt on todistajien väite siitä, että he olisivat kaikkein rakkaudellisin kansa maan päällä. He väittävät, että heidän ryhmänsä täyttää Raamatussa esitetyt "rakkaudelliset standardit" ja tekevät heistä ainutlaatuisia ihmisiä.

Oliko Rebecca Dankwa todellakin uskollinen ”rakkauden Jumalalle” vai oliko hän yksinkertaisesti sellaisen uskonnon vaikutuksen alaisuudessa, jolla oli todellinen valta hänen elämässään? Onko yhdeksän äiditöntä lasta sitä, mitä rakastava Jumala haluaisi?

Tämä traaginen tarina toimii täydellisenä esimerkkinä siitä kuinka rakkaudeton Vartiotorni-seuran karttamispolitiikka todella on. Organisaatio on puuttunut jo aivan liian kauan jäsentensä yksityisiin terveydellisiin päätöksiin. Olisi jo korkea aika keventää taakkaa niiltä miljoonilta ihmisiltä joihin paineet kohdistuvat. Pallo on ja on aina ollut oikeuskomiteoilla.

Tällä välin ruumiiden lukumäärä jatkaa kasvuaan samalla kun moni katsoo tilannetta avuttomana sivusta.
 


  


Alkuperäiset JWsurveyn internetsivut täällä
.
Alkuperäiset Allafrican internetsivut täällä.
 
 


Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity