Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto

Johanneksen pojan uutissivut - arkisto
Tutustu myös näihin sivuihin:
Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennustelu

Verikysymys 
Muita aiheita:
   Harold V. Mouritz on yksi vastuullisista henkilöistä Australian pedofiiliskandaalissa
28.07.2015 Johanneksen poika (Päivitetty 01.08.2015)Harold V. Mouritz    
Harold Vivian Mouritz ja Australian lippu

Suomessa Mouritz tunnetaan parhaiten maailman lopun ennustelusta. Hän piti vuonna 1972 puheita siitä, miten loppu tulee vain muutaman vuoden kuluessa. Hän sanoi silloin mm. näin:

Me emme ainoastaan elä lopun aikaa vaan me elämme lopun lopun aikaa, joka on niin lähellä että on vaikea tajuta sitä. Mistä me sen tiedämme? Me tiedämme sen koska Jehova Jumala on meille sen ilmoittanut. - - -

Me tiedämme sen että kolmen lyhyen vuoden kuluttua 6000 vuotta Aadamista päättyy. Me tiedämme, että se hyvin todennäköisesti merkitsee sitä, että silloin alkaa tuhtavuotishallitus, aikaa jolloin Jumalan valtakunta on ainoa hallitus. Se merkitsee että paratiisin ennallistaminen alkaa. Koska me uskomme, 6000 vuotta Aadamista kun on mennyt, silloin se pitää alkaa. Koska se on? Vuonna 1975. Mikä vuosi tämä on? 1972.

On huomattava, että vuoden 1972 puheessa Mouritz sanoi myös näin:

Nyt ei ole aika leikitellä Jeesuksen sanoilla, että siitä päivästä ja hetkestä ei tiedä kukaan, eivät taivasten enkelit, eikä myöskään Poika, vaan Isä yksin. Nyt on päinvastoin aika, jolloin pitäisi olla vankasti tietoinen siitä, että tämän asianjärjestelmän loppu on nopeasti tulossa väkivaltaiseen loppuunsa. Älä tee erehdystä. Riittää kun Isä itse tietää sekä päivän että hetken.

Me kaikki tiedämme, että Mouritzin esittämät ennustukset eivät toteutuneet.

Harold V. Mouritz ei ollut vain kuka tahansa Jehovan todistaja Suomessa. Hän oli Suomen johtavia Jehovan todistajia noin 20 vuoden ajan. Hän palveli Suomen haaratoimistokomiteassa ja oli Erkki Kankaanpään läheinen työtoveri.

Jehovan todistajien oma kirjallisuus kertoo Mouritzista mm. näin:

*** Vuosikirja 1990 s. 181-182 Suomi ***

Kun Vivian ja Ann Mouritz saapuivat marraskuussa 1959 Suomeen Gilead-koulun jälkeen, heidän edessään oli kylmä talvi ja ankara kielen opiskelu. Pian he palvelivat jo kierros- ja piirityössä, kunnes heidät kutsuttiin haaratoimistoon. Siellä he palvelivat vuoteen 1981 saakka, jolloin heidät siirrettiin kotimaahansa Australiaan, missä veli Mouritz nyt palvelee haaratoimistokomitean koordinaattorina.

*** Vuosikirja 1984 s. 128 Australia ***

Myös haaratoimiston johdossa tapahtui muutos, kun veli Harold V. (Viv) Mouritz ja hänen vaimonsa Ann saapuivat haaratoimistoon syyskuun 1. päivänä vuonna 1981. Veli Mouritz on nuorukaisena palvellut Australian Beetelissä, ennen kuin hän meni naimisiin 1950-luvun alkupuolella, minkä jälkeen hän toimi kierrostyössä ja muissa kokoajanpalveluksen muodoissa ennen osallistumistaan Gileadin 33. kurssille vuonna 1959. Tuosta vuodesta lähtien veli ja sisar Mouritz palvelivat Suomen Beetel-kodissa. Hallintoelimen kutsusta he ovat jälleen liittyneet Australian Beetel-perheeseen, jossa veli Mouritz toimii haaratoimistokomitean jäsenenä ja palvelee haaratoimiston koordinaattorina.

Nyt Australiassa tutkitaan yli tuhatta pedofiilitapausta, jotka ajoittuvat 1950-luvulta alkaen aina tälle vuosituhannelle saakka. Näin ollen Harold V. Mouritz on muuttaessaan takaisin Australiaan vuodesta 1981 lähtien ollut useita vuosia tuon suuren maan haaratoimiston koordinaattorina. Joten hänen on ollut pakko tietää näistä valitettavista tapauksista, joita nyt tutkitaan.

Mouritz oli Australian Jehovan todistajien "ykkösmies" vielä ainakin vuonna 2011. Tämän vahvistaa dokumentti, missä on kerrottu kaikki Jehovan todistajien vastuulliset miehet.


Kun Mouritz vieraili Suomessa vuonna 2005, hän piti puheen, missä hän käsitteli mm. kahden todistajan vaatimusta. Voit kuunnella otteen tästä puheesta täältä.

Tuo kahden todistajan sääntö on ollut monille uhreille vahingollinen. Se on estänyt tapausten tutkimisen, eikä näitä tapauksia ole ilmoitettu viranomaisille, vaikka näillä olisi keinoja syyllisten paljastamiseksi, esim. DNA-testit. Sitä paitsi pedofiilitutkinta ei kuulu vanhimmistolle ollenkaan. Se on rikosasia, ja näin ollen ainoa oikea tapa on heti ilmoittaa viranomaisille, jotka tutkivat asian.

Mainittakoon, että Jehovan todistajien "kahden todistajan vaatimus" ei ole aivan johdonmukainen. Pienten lasten ollessa kyseessä sitä noudatetaan kirjaimellisesti, mutta aikuisten kohdalla näin ei ole. Esim. jos kaksi vastakkaista sukupuolta olevaa Jehovan todistajaa, jotka eivät ole keskenään naimisissa, tulee samasta asunnosta aamulla ulos yhtä aikaa, Jehovan todistaja -vanhinten ohjeiden mukaan oikeuskomitea on muodostettava, koska oletuksena on, että nämä ovat harrastaneet asunnossa yön aikana seksiä, vaikka ei ole yhtään todistajaa. Lue lisää täältä.

Jehovan todistajien vanhinten salaisissa ohjeissa on järkyttäviä ohjeita. Tämä seuraava ote kertoo, miksi Jehovan todistajien johtomiehiä pidetään pedofiilien suojelijoina.

Jos syyttäjä tai syytetty ei halua tavata vanhimpia tai jos syytetty edelleen kiistää syyllisyytensä väärintekoon, jolle on vain yksi todistaja ja jota ei ole vahvistettu, vanhimmat jättävät asian Jehovan käsiin.Voit lukea lisää salaisia ohjeita täältä:
    

 
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity