Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto

Johanneksen pojan uutissivut - arkisto
Tutustu myös näihin sivuihin:
Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennustelu

Verikysymys 
Muita aiheita:
   Kuninkaallisen tutkimuskomission Angus Stewart syyttää Vartiotorni-seuran edustajaa tahallisesta petoksesta
12.08.2015 Iines

Tämä on viimeisin yhteenveto Australian tutkimuskomissiosta. Sen on tehnyt ei-erotettu JWsurveyn lukija ”ConvertFade”, joka kuuluu JWsurveyn kirjoittajiin prosessoidessamme nopeatahtisia tapahtumia ”maan alta”…

Kuvassa Australian haaratoimistokomitean koordinaattori Terrence O'Brien, joka on yrittänyt johtaa komissiota harhaan.

Seitsemännen päivän päätöshetkillä Vartiotorni-seuran lapsen hyväksikäyttötapausten menettelytapojen tutkinnassa Australian haaratoimisto kohtasi raskaansarjan joutuessaan tutkimuskomission seniorijäsenen Angnus Stewartin brutaaliin kuulusteluun.

Käytiin läpi seuraava vuoropuhelu, jossa Terrence O’Brienia, Australian haaratoimiston koordinaattoria, syytetään tahallisesta tutkimuskomission harhaanjohtamisesta hänen yrittäessään suojella hallintoelimen jäsentä Geoffry Jacksonia kuulusteluun joutumiselta.
 • Herra Angnus Stewart, vanhempi komission jäsen: Herra O’Brien olette todistaneet komissiolle, että Mr Jackson ei pysty avustamaan meitä tässä asiassa ja hänen vastuualueensa liittyvät käännöstyöhön. Minun, oikeudenmukaisuuden nimissä, pitää kysyä teiltä, olivatko nuo kertomanne asiat virheellisiä, eikö totta?
 • Terrence O’Brien: Ei, en usko niin. Mr Jackson valvoo käännöstyötä, mutta kirjoituskomitean jäsenenä hän on hallintoelimen edustaja tuossa komiteassa. Joten ­–
 • Stewart: Ja luulen, tai esitän, että kun annoitte tuon todistuksen, tiesitte sen virheelliseksi?
 • O’Brien: Ei. Olen eri mieltä.
 • Stewart: Antamalla nämä ohjeet yrititte johtaa tutkimuskomissiota harhaan ja suojella herra Jacksonia mahdolliselta haasteelta saapua kuultavaksi.
 • O’Brien: Ei. Olen eri mieltä. Mielestäni pyysimme huomaavaisuutta Herra Jacksonia kohtaan hänen isänsä vakavan tilanteen takia – syystä miksi hän on täällä Australiassa.
 • Stewart: Kyllä, ja siihen liittyen, esittämäni asioiden valossa, ehkä voisitte vastata tähän: mistä voimme tietää, että se mitä kerrotte herra Jacksonin myötätuntoa herättävästä tilanteesta on totta?
Tutkimuskomission harhaanjohtamisen yritys on rikos. Jos Herra O’Brien joutuisi syytteeseen ja hänet tuomittaisiin, hän voisi joutua maksamaan enimmillään 20 000 puntaa sakkoa ja joutua viideksi vuodeksi vankilaan. Kuinka ihmeessä normaalisti lakitietoinen Vartiotorni-seura sai itsensä tällaiseen tilanteeseen, jossa Australian haaratoimisto jäi kiinni näin kömpelöstä valheesta. Erityisesti sen jälkeen, kun edelliset kuusi päivää todistusten esiinmarssi selvästi demonstroi, että tutkintakomission tiimi oli hyvin älykäs, hyvin selvillä Vartiotorni-seuran sisäisestä toiminnasta ja erittäin valmistautunut tutkimaan asioita tiheällä kammalla totuuden löytämiseksi.

No, jälkiviisaana ymmärtää vastauksen, ja se liittyy henkilökulttiin, jota Vartiotorni-seura on ryhtynyt viimeaikoina rakentamaan hallintoelimen ympärille.

Viidentenä päivänä oli selkeää, että useat seikat Vartiotorniseuran tavassa käsitellä lasten hyväksikäyttötapauksia vaivasivat komissiota. Näihin lukeutuivat kahden todistajan sääntö, pelkästään miehiä sisältävät oikeuskomiteat, rankaistujen syyllisten jäämisen salliminen samaan ympäristöön uhrinsa kanssa ilman todellisia seuraamuksia ynnä muut seikat.

Oli myös selvää, että Vartiotorniseura piti näiden toimintatapojen muuttamista mahdottomana niiden oletetun raamatullisen perustan vuoksi, ja se yritti innokkaasti tarjota myönnytyksiä vähemmän tärkeissä asioissa, samalla yrittäen siirtää raskauttavimmat asianhaarat pois komission huomion valokeilasta.

Komission looginen johtopäätös tästä oli, että heidän yksinkertaisesti olisi pakko puhua hallintoelimen kanssa. Normaalisti tämä olisi mahdotonta; hallintoelimen seitsemän jäsentä asuvat Brooklynissä USAssa ja siten Australian tutkimuskomission tavoittamattomissa.

Kuitenkin kävi ilmi, että hallintoelimen jäsen Geoffrey Jackson oli itseasiassa ollut Australiassa heinäkuun alusta lähtien. Komissio yritti kahdesti lähestyä Vartiotorni-seuraa ja järjestää kuulustelua. Seura vastasi, että herra Jackson oli Australiassa yksityisistä, myötätuntoa herättävistä syistä, ja lisäksi hallintoelin ei ollut mukana lapsen hyväksikäyttötilanteiden toimintatapojen ja menettelyjen toimeenpanossa ja hallinnoinnissa, hän ei pystyisi antamaan olennaista tietoa asiasta.

Ajatus siitä, että hallintoelimen jäsen ei pystyisi antamaan tässä asiassa merkityksellistä tietoa on järjetön. Tämä kuitenkin sopii järjestön käyttäytymismalliin. Gerrit Losch kieltäytyi puolustamasta organisaatiota lapsen hyväksikäyttötapauksessa siviilioikeudessa USA:ssa edellisenä vuonna. Siitä huolimatta näyttää siltä, että komissio katsoi tuona hetkenä, että asiaan ei kannattanut juuttua, eikä antanut haastetta. (On tärkeää huomata että haasteesta kieltäytyminen Kuninkaalliselle tutkimuskomissiolle on rikos, josta voi saada jopa kuusi kuukautta vankeutta).

Kuitenkin kuudentena päivänä oli selvää, että komissio ymmärsi, että merkitykselliset muutokset eivät olleet mahdollisia ilman hallintoelimen edesauttamista, mutta myös se, että Vartiotorni-seura käytti kaikki temppunsa piilottaakseen Jacksonin savuverhon taakse. Teoriani mukaan Australian haaratoimistolle annettiin tarkat määräykset Brooklynistä, että Jackson ei saanut missään tapauksessa joutua haastetuksi.

Skenaario, jossa yksi jäsen uskollisesta ja ymmärtäväisstä orjasta - orjasta joka muodostaa jumalan maanpäällisen äänitorven - revittäisi riekaleiksi tutkinnassa, kun hän puolustelee lapsen hyväksikäyttöpolitiikkaa, aiheuttaisi kultille liikaa vahinkoa, ja oli liian kauhea, jotta seura olisi voinut hyväksyää sitä.

Tämä oli ilmeisintä kuudennen päivän kirjallisuuspöytävastaava vanhimman Rodney Spinksin todistuksessa.

Tässä yhteydessä, jonka me tiedämme, on selvää että Spinks sai tehtäväksen johtaa komissiota harhaan siinä, että Australian haaratoimistolla olisi valta tehdä komission suosittelemat muutokset toimintatapoihinsa ja siten suojata Jacksonin osallistuminen juttuun. Hän tekee sen tavalla, joka saisi jotkut liukkaimmista poliittisista tuuliviireistä vihreäksi kataudesta. Katsotaanpa ”liukasta-Spinksiä” vauhdissa, kun hän vastaa yksinkertaiseen ja suoraan kysymykseen. (Sivuhuomautuksena, yksinkertainen suora vastaus kysymykseen olisi: ”Kyllä tarvitsemme luvan hallintoelimeltä".)
 • Herra Agnus Stewart, komission vanhempi edustaja : Jos julkaisette jotain uutta, mikä kertoo, miten lasten seksuaaliset hyväksikäyttötapaukset pitäisi hoitaa Australian seurakunnissa, pitäisikö teidän hyväksyttää ja saada vihreää valoa hallintoelimeltä, että se mitä teette, ei ole ristiriidassa raamatun kirjoitusten kanssa?
 • Spinks: Mielestäni dokumentit osoittavat, että me käymme kirjeenvaihtoa hallintoelimen kanssa tulkinnoista. Minusta ponttini on selvä, jos tältä komissiolta tulee suosituksia - ja jotkut asiat pystymme näkemään itse – jos esimerkiksi laissa on jokin vaatuimus, johtuu se sitten pakollisesta raportoinnista tai rikosoikeudellisista syistä, jotka ovat minulle tuntemattomampia kuin teille, jos asialla on laillisia vaikutuksia ja emme toimi niiden mukaan, voitte olla varmoja, että Australiassa tehdään järjestelyjä ja laaditaan asiakirjoja suhteessa Australiaan, myös kokoamalla viittaukset – kuten pitääkin - vuosikymmenien ajalta yhteen dokumenttiin, joka on räätälöity Australian lakia, kulttuuria ja odotuksia varten. Ehdottomasti. 
 • Stewart: Ja voitte tehdä tämän hallintoelimen hyväksynnällä?
 • Spinks: Se on – vaikka moni asia voidaan tehdä täällä Australiassa, niin se mitä tarkoitan on, että meillä on niin suuri kunnioitus hallintoelintä kohtaan, että meille ei tuottaisi ongelmaa käydä asiasta keskusteluja heidän kanssaan. Olen varma siitä, että asiasta ei tulisi ongelmia, jos vain emme toimi Raamatun kirjoitusten vastaisesti, he ovat tyytyväisiä haaratoimistoon – muistaen että hallintoelimen jäsenet ovat myös vain organisaation palkattomia jäseniä, jotka on koottu vanhimmista eri puolilta maailmaa. Joten se ei ole asian pääpointti. Pääpointti on se, että se on harmoniassa raamutunkirjoitusten kanssa ja se on soveliasta täällä Australiassa. Ja Australian haaratoimisto toimisi niin.
Huomaa kuinka Spinks kiertää totuuden mukaista “kyllä” vastausta kuin kissa kuumaa puuroa kuitenkaan kertomatta suoraa valhetta. Hän antaa silti väärän käsityksen siitä, että Australian haaratoimisto pystyy tekemään tutkintakomissiolle sen haluamat muutokset ja tämän lisäksi ei ole mitään syytä häiritä Jacksonia.

Kuudennen päivän aikana kysymys Jacksonin osallistumisesta nousee uudelleen esiin ja merkittävä vuoropuhelu käydään tuomari McClellan ja Vartiotorni-seuran asianajajan Herra Tokleyn välillä (lihavointi minun). 
 • Tuomari McClellan: Nämä ovat erittäin tärkeitä asioita. Ne eivät ole merkityksettömiä vaan erittäin tärkeitä. Nyt olemme pisteessä, jossa mielestäni näemme ongelman, mutta tarvitsemme kirkolta apua löytääksemme ongelmaan ratkaisun. Mielestämme herra Jackson olisi paras auttamaan meitä tästä näkökulmasta. Ymmärrän, miksi häntä kohtaan on pyydetty osoittamaan huomaavaisuutta. Minulla ei ole vaikeutta siinä. Ja siitä syystä en ole haastanut häntä ja vaatinut osallistumaan tähän. Mutta tällä hetkellä meillä on vakava ongelma, missä vain kirkko itse voi auttaa meitä. Tarvitseeko tämä heti vastausta, en tiedä, mutta haluaisimme että arvioisit tilannetta tätä tietoa ajatellen.
 • Herra Tokley: Teidän korkeutenne, saanko vastata edustamanieni ihmisten puolesta. Teidän korkeutenne esiin nostamat asiat on huomitoitu ja otettu keskusteluun, ja niitä on harkittu vakavasti eri osapuolien kanssa. Herra Jacksonin todistuksesta ei todennäköiseesti olisi mitään apua missään näistä asioista, koska hänen roolinsa ja vastuunsa liittyvät käännösasioihin; niillä ei ole mitään tekemistä tämän tapaisten asioiden kanssa. 
Muistakaa tämä sanojen muoto. Tämä räjähtää kasvoille pahasti. Vartiotorni-seura on juuri tehnyt jotain, mitä ei enää saa tekemättömäksi.

Kuudennen pävän päättyessä on selvää, että liukas-Spinks ei pystynyt suojelemaan Jacksonia. Komissio ei ole vakuuttunut. Seitsemäntenä päivänä Australian Vartiotorni-seuran vankkurin pyörät irtoavat lopullisesti. Ensimmäisen todistajan kuulemisen yhteydessä (Vince Toole, lakiasioista vastuussa oleva vanhin) tutkintakomissio esittää todisteen, jota vielä ei ole nähty. 
 • Herra Agnus Stewart SC: Sanotte siis, että ymmärryksenne mukaan haaratoimistokomitean jäsenet ovat tasa-arvoisia. Yksihän heistä tosiasiassa on nimetty koordinaattori, eikö niin?
 • Toole: Kyllä, mielestäni hän on koordinaattori – haaratoimiston koordinaattori.
 • Stewart: Ja hallintoelin on antanut vastuun tai suorittanut nimeämisen?
 • Toole: Uskoisin niin, mutta en ole täysin varma – mutta uskon niin. Olen pahoillani, minulla ei ole tästä paljoa tietoa, minä vain – en ole ikinä joutunut näiden asioiden kanssa tekemisiin.
 • Stewart: Muutamia muita kopioita toimitetaan pian, mutta haluaisin näyttää tämän kopion sinulle – dokumentista. Huomannet, että se on otsikoitu ”Tehokas Haaratoimiston Organisaatio 15.12.1977, uudistettu Helmikuussa 2003”. Siinä lukee “Materiaalia Haaratoimisto-organisaatio –julkaistusta ei saa kopioida tai jäljentää ilman Haaratoimiston komitean lupaa”. Se on ymmärtääkseni julkaistu USA:ssa hallintoelimen toimesta. Oletko nähnyt tätä julkaisua aikaisemmin?
Kyllä, syistä jotka ilmenevät myöhemmin ilmestyvässä JWsurveyn artikkelissa, Kuninkaallinen tutkintakomissio on onnistunut saamaan kopion haaratoimiston käsikirjasta. Jos luulit että vanhinten käskirja on vaikea saada, se ei ole mitään verrattuna haaratoimiston käsikirjaan.

Jos vanhinten käsikirja käsittelee seurakuntien johtamista, haaratoimiston käsikirja käsittelee monikansallisen multi-miljoonien dollarien yhtion johtamista ja yksityksohtia, muunmuassa täydelliset hallintoelimen vastuut – saman hallintoelimen, josta Australia yrittää epätoivoisesti väittää olevan irrelevantti käsiteltävien asioiden suhteen.

Päivä jatkuu. Toole häpäisee itseään omalla erityisellä tavallaan todistuksensa aikana, hän yrittää epävoisesti olla antamatta suoria vastauksia hallintoelimen roolista. Kuitenkin vihdoin hän on valmis, ja Australian Vartiotorni-seuran iso pomo Terrance O’Brien nousee todistusaitioon.

Pidä mielessäsi mitä tähän mennessä on tapahtunut. Aiemmat vanhimmat ovat kuumeisesti toistaneet kertomusta siitä, että Jacksonia ei tarvita, komissio ei kuitenkaan selvästi ole vakuuttunut, kaikista kriittisintä on, että Vartiotorni-seuran laillinen neuvonantaja on virallisesti sanonut, että Jacksonin rooli rajoittuu ”kännösasioihin”. Heidän perääntymisensä nyt paljastaisi heidän petoksensa ja voisi johtaa riskossyytteisiin. Samaan aikaan on kuitenkin selvää, että komissiolla on tarvitsemansa todisteet nähdäkseen heidän juonensa lävitse. Herranen aika, komissiolla on haaratoimiston käsikirja!

Todistusaitiossa O’Brienia odottaa tilanne, jota hän ei voi voittaa, maailmanlaajuinen web-lähetys, vastassa Herra Agnus Stewart, vanhempi lakimies, joka on tehnyt jauhelihaa jokaisesta vanhimmasta, joita hän on kuulustellut (jopa liukkaasta-Spinkistä) ja jolla on julkaisu, joka kertoo kuinka O’Brienin organisaatio toimii.Pöytäkirjaan merkitään, kuinka käsikirjaa käyttäen Stewart paljastaa Jacksonin roolin useammassa komiteassa, mukaanlukien kirjoitus- ja opetuskomitea, joista molemmista alueista komissio on suoraan kiinnostunut. Sitten, viimeinen naula arkkuun:
 • Stewart: Ymmärrän, että et ole toiminut hallintoelimen jäsenenä, mutta kysynkin sinulta, mikä sinun ymmärryksesi näistä asioista on. Sinun käsityksesi mukaan seitsemän hallintoelimen jäsentä kokontuu hallintoelimeksi viikottain, eikö niin – joka keskiviikko?
 • O’Brien: Kyllä, läsnäolevat jäsenet tapaavat viikoittain.
 • Stewart: Hallintoelin kokonaisuudessaan, tai ne jotka ovat läsnä, vahvistavat erilaiset julkaisut ja ohjeet ja suuntaviivat ja niin edelleen; onko asia näin?
 • O’Brien: He antavat viimeisimmän hyväksynnän niiden julkaisemiseksi, kyllä.
 • Stewart: Kuulit eilen kun Jehovan todistajien Australian Raamattu & traktaattiseuran vanhempi neuvonantaja sanoi, että herra Jackson ei todennäköisesti pystyisi auttamaa komissiota, koska hänen vastuullaan ovat käännösasiat. Oletko nyt sitä mieltä, että tässä on ristiriitaa sen kanssa mitä olet todistuksessasi esittänyt?
Ajattelepa. Mitä tekisit? Myöntäisit totuuden ja aikaisemman petoksesi vai yrittäisit jatkaa valheitasi, vaikka vastustajiallasi on selvät todisteen antamasi lausunnon kumoamiseksi? O’Brian tekee valintansa. Hän jatkaa valehtelua.
 • O’Brien: Ei – pahoittelen, ei ole. Käännökset, ne tulevat kirjoituskomitealta, ymmärtääkseni, ja herra Jackson on sen jäsen.
 • Stewart: Mutta hän on myös koulutuskomitean koordinaattori, jolla on monia muita velvollisuuksia, eikä käännösten – eikö niin?
 • O’Brien: Kyllä, hän – hallintoelimen jäsenenä hänellä on monia ––
 • Stewart: Voisitko siis selittää, herra O’Brien, miksi vanhempi neuvonantaja esitti organisaation antaneen hänelle tiedon, että herra Jacksonin rooli rajoittuu käännösasioihin, kun se selvästi ei näin ole?
Vihdoin! Vaati kaksi päivää todistuslausuntoja, useamman vanhimman kiertelyä asian ympärillä ja päättäväistä sinnikkyyttä tutkimuskomissiolta saada vastaus yksinkertaiseen kysymykseen: Mitä Geoffrey Jackson tekee? Kaksi päivää!

Ei homma vielä ole ohi. Kun tuomari McClellan seuraavan kerran puhuu, web-cast tallentaa pehmeyden hänen äänessään, joka alleviivaa tilanteen vakavuutta enemmän kuin korotettu ääni ikinä pystyisi.
 • Tuomari McClellan: Herra O’Brien, annoitteko nuo tiedot vanhemmalle komission edustajalle?
 • O’Brien: Tiedot koskien herra Jacksonia?
 • McClellan: Kyllä.
 • O’Brien: Kyllä.
 • McClellan: Lausunto antoi minun uskoa, että Jacksonilla ei olisi juurikaan annettavaa tähän keskusteluun ja epäilemättä tämä oli pyrkimyksesikin: eikö niin?
 • O’Brien: Totta ja olen edelleen samaa mieltä.
 • McClellan: Minun täytyy kertoa, että alan saada asiasta totaalisesti toisenlaisen käsityksen.
Päivä päättyy Vartiotorni-seuran pahimpaan vaihtoehtoon: tuomari McClellan ottaa esiin Geoffrey Jacksonin haastamisen. Mikä lopputulema tulee olemaan?

Tätä kirjoittaessa ei vielä tiedetä, joutuuko O’Brien syytteeseen. Päältäpäin katsottuna näyttäisi, että näyttö häntä vastaan on vakuuttava, ja on selvää, että Herra Stewart sekä tuomari McClellan suhtautuivat O’Brienin harhautukseen vakavasti. Lisäksi on selvää, että tämä oli osa harhautusta, johon osallistuivat kaikki haaratoimisto-tasoiset todistamaan joutuneet vanhimmat. Vaikka he kaikki onnistuisivat paeta laillisia seurauksia, heidän petoksensa säilyy verkossa, koko maailman nähtävillä.

Google ei unohda.

Entä Jackson? Hänellä on kolme vaihtoehtoa.
 1. Kieltäytyä komission kuulustelusta, jäädä maahan huolehtimaan ilmoitetuksi kuolemassa olevasta isästään ja mennä vankilaan.
 2. Ilmestyä komission eteen ja ottaa osaa pahimpaan PR fiaskoon, jonka kultti on koskaan nähnyt.
 3. Kieltäytyä ilmestymästä, paeta maasta ja tehdä selväksi maailmalle, että hän pelkäsi niin paljon komission kohtaamista, että hylkäsi kuolevan isänsä välttääkseen todistukselta.
Vielä viimeinen ironinen asia. Kuten mainitsin aikaisemmin O’Brienin todistusta aiemmin kuulustelussa ole Australian Vartiotorni-seuran parhaimpia asianajajia, Vince Tool. Hänen lausuntonsa aikana, teokraattisen sodankäynnin käsite, esiteltiin suoraan hänelle.
 • Neiti David: Oletko kuullut Vartiotornissa 1957 ja 1960 sanonnasta näin: “Kristukseen sotilaana olet jatkuvasti teokraattisessa sodankäynnissä ja sinun täytyy noudattaa erityistä varovaisuutta ollessasi Jumalan vastustajien kanssa tekmisissä. Näin ollen pyhien kirjoitusten mukaan, Jumalan asian etujen suojelemiseksi, on sopivaa piilotella totuutta Jumalan vastustajilta.” Oletko kuullut tällaisesta?
 • Toole: Ei, enkä ole koskaan lukenut vuodelta 1957 olevia lehtiartikkeleja, olen pahoillani. Tulin Jehovan Todistajaksi vasta vuonna 1972.
 • Neiti David: Mutta asianajajana sinun pitäisi olla tietoinen tällaisesta käsitteestä – että voit valehdella suojellaksesi Jehovan nimeä?
 • Toole: (näkyvästi vihaisena) Me olemme totuudenmukaisia. Ollaksesi kristitty, sinun täytyy olla totuudenmukainen.
Ehkä O’Brien ei saanut muistiota?


CovertFade
 

Voit katsoa koko soittolistan Kuninkaalliselta tutkimuskomissiolta tästä…Samaan aiheeseen liittyvä video…


 


  
Alkuperäiset JWsurveyn internetsivut täällä.
 
 

 
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity