Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * UutisarkistoonJärjestön raha-asiat iloisesti sekaisin
31.10.2015 TonyJärjestö lanseerasi viime vuonna uuden järjestelyn, jossa seurakunnat sitoutuvat lahjoittamaan kuukausittain tietyn summan valtakunnan- ja konventtisalien rakentamiseen tarkoitettuun rahastoon.

   Kuva: JWsurvey

Ennen tätä järjestelyä seurakuntia oli ohjeistettu (ainakin Yhdysvalloissa), ettei seurakuntien tileillä ole syytä makuuttaa irtorahaa, vaan sekin tulee käyttää maailmanlaajuiseen työhön. Seurakuntien tilit siis tyhjennettiin mikäli niillä oli järjestön mukaan 'liikaa' rahaa.


Ja vielä tämän vuoden keväällä Lett kertoi mahtipontisista rakennustarpeista ympäri maailman. Tarvittiin mm. 170 käännöstoimistoa joiden yksikköhinta voi kivuta yli miljoonan dollarin.


Hallintoelimen jäsen Stephen Lett, kuva: JW Broadcasting

Kun päästiin Jehovan todistajien vuosikokoukseen 2015, ääni muuttui kellossa totaalisesti. Rakennusprojektit laitetaan jäihin (paitsi Warwick), haaratoimistoista vähennetään maailmanlaajuisesti 25% henkilökunnasta ja erikoistienraivaajien määrää supistetaan voimakkaasti.

Tämän lisäksi salejakaan ei rakenneta mikäli seurakunnilla ei ole omaa rahoitusta salin rakentamiseksi. Tämä siitä huolimatta, että juuri tätä tarkoitusta vartenhan viime vuonna lanseerattu uusi lahjoitusjärjestely perustettiin. Katso Video YouTubesta.


Hallintoelimen jäsen Samuel Herd, kuva: JW Broadcasting

On paradoksaalista, että Jehovan todistajien oma kalenteri vuodelle 2016 sisältää vain rakennushankkeisiin liittyviä kuvia. Kalenterin kuvissa haaratoimistoa rakennetaan, etäkäännöstoimistoa rakennetaan ja valtakunnansaleja rakennetaan.

Miksi kalenterissa on kuvia rakennushankkeista, jos nämä on nyt laitettu "jäihin"? Yksi selitys voisi olla se, että kalenteri on tehty niin aikaisessa vaiheessa, että hallintoelin ei vielä ollut laskenut, paljonko Vartiotorniseuran tileillä on rahaa. Ehkä rahapula yllätti todella nopeasti. Tai sitten kalenterin tekijöille ei ole kerrottu etukäteen tulevasta rahapulasta. Ensi vuonna säälittää tavalliset Jehovan todistajat, kun nämä vilkuilevat epäuskoisesti seinäkalenteriaan ristiriitaisissa tunnelmissa. Seurakunnissa on ilmoitettu, että päätoimiston rakennushanketta lukuunottamatta lähes kaikki rakentaminen pysäytetään. Kuitenkin kalenteri kertoo aivan muuta.
Kolme kuvakaappausta Jehovan todistajien kalenterista vuodelle 2016:

Jehovan todistajien kalenteri vuodelle 2016 löytyy täältä.

 


Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

    


Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity