Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto

Johanneksen pojan uutissivut - arkisto
Tutustu myös näihin sivuihin:
Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennustelu

Verikysymys 
Muita aiheita:
   Onko Jumala taas muuttanut mielipidettään vai mistä on kyse?
29.01.2016 Johanneksen poikaVartiotorniseura neuvoo, opastaa, ohjaa ja vaati mitä erilaisimpia asioita. Se määrittelee, miten Jehovan todistajien tulee käyttäytyä monissa eri tilanteissa. Jopa ilon ilmaisemista kahlehditaan, sen ei tule olla spontaania. Yksi esimerkki tästä on se, missä tilanteissa on "sopivaa" taputtaa ja missä ei.

Valtakunnan Palveluksemme -lehtinen kertoi vuonna 2000, että ei ole "sopivaa" taputtaa, kun seurakunnan kokouksessa ilmoitetaan jonkun erotetun ottamisesta takaisin seurakuntaan.

*** km 2/00 s. 7 Kysymyspalsta ***

Kysymyspalsta

▪ Onko sopivaa taputtaa, kun ilmoitetaan, että erotettuna ollut otetaan takaisin?

Rakkaudellisessa huomaavaisuudessaan Jehova Jumala on järjestänyt katuville väärintekijöille raamatullisen tien päästä uudelleen hänen suosioonsa ja tulla otetuksi takaisin kristilliseen seurakuntaan (Ps. 51:12, 17). Kun näin tapahtuu, meitä kannustetaan vahvistamaan rakkautemme tällaisia vilpittömästi katuvia yksilöitä kohtaan (2. Kor. 2:6–8).

Niin iloisia kuin olemmekin, kun sukulaisemme tai tuttavamme otetaan takaisin, niin kun takaisin ottamisesta ilmoitetaan seurakunnassa, tunnelman tulisi olla hillityn arvokas. Vartiotornissa 1.10.1998 sivulla 17 sanottiin näin: ”Meidän täytyy kuitenkin muistaa, että useimmat seurakunnan jäsenet eivät ole selvillä nimenomaisista olosuhteista, jotka johtivat henkilön erottamiseen tai hänen takaisin ottamiseensa. Joukossa voi myös olla joitakuita, joihin katuvan henkilön väärinteko on vaikuttanut tai jotka ovat kärsineet sen vuoksi, ehkä pitkänkin aikaa. Haluamme ottaa huomioon toisten tunteet tällaisissa asioissa, ja sen vuoksi kun takaisin ottamisesta ilmoitetaan, säästämme ymmärrettävistä syistä tervetulotoivotuksemme, kunnes voimme esittää ne yksityisesti.”

Vaikka olemmekin hyvin iloisia nähdessämme jonkun palaavan totuuteen, ei olisi sopivaa taputtaa, kun takaisin ottamisesta ilmoitetaan.

Oliko vuonna 2000 Jumala sitä mieltä, että ei ole sopivaa taputtaa tuossa yhteydessä? Vai olivatko jotkut ihmiset sitä mieltä?

Jehovan todistajien kirjallisuudesta voimme lukea, että kaikki se, mitä "uskollinen ja ymmärtäväinen orja" jakaa, tulee todellisuudessa Jumalalta, vaikka tuo tieto tuleekin epätäydellisen "orjan" kautta. Toisaalta, tuohon tietoon on suhtauduttava ikään kuin se olisi henkeytettyä, erehtymätöntä Jumalan sanaa.

Vartiotorni-lehti,
01.10.1999, sivu 18:

Jehova on antanut ”uskollisen ja ymmärtäväisen orjan” välityksellä myös ajankohtaiset lehdet Vartiotorni ja Herätkää! sekä muita Raamattuun perustuvia julkaisuja (Matteus 24:45).

Vartiotorni-lehti,
15.11.2009, sivu 14:
 
Älkäämme koskaan kyseenalaistako sanoin tai teoin Jehovan nykyään käyttämää viestintäkanavaa (4. Moos. 16:1–3).

Oliko Valtakunnan Palveluksemme -lehtisen ilmoitus tullut Jumalalta? Oliko Jumala kieltänyt taputtamisen silloin, kun erotettu otetaan takaisin seurakuntaan? Jos tieto oli tullut Jumalalta, Jumala on nyt muuttanut mielipidettään. Toukokuun "tutkittavassa" Vartiotornissa on nyt päinvastainen näkemys tuohon taputtamiseen. Nyt on "sopivaa" taputtamalla iloita siitä, että joku erotettu on palannut takaisin seurakunnan yhteyteen. Tosin taputtaminen on suoritettava "arvokkaasti". Tästä oppimuutoksesta kertoo Vartiotorni sivulla 32.
    

  
Vartiotorni-lehden voit ladata itsellesi täältä.
 
 

 
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity