Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto

Johanneksen pojan uutissivut - arkisto
Tutustu myös näihin sivuihin:
Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennustelu

Verikysymys 
Muita aiheita:
   Ruotsin Jehovan todistajat eivät saa valtiontukea
05.02.2016 S.K. Uumaja (Päivitetty kerran)

Dagen on poliittisesti puolueeton päivälehti joka lepää kristillisellä pohjalla. Lehden visiona on yhteiskunta jota kuvastaa kristillinen usko ja arvomaailma.

Ruotsin hallitus hylkäsi neljännen kerran Jehovan todistajien valtiontuen anomuksen. Jehovan todistajat ovat hakeneet valtiontukea vuodesta 2011 lähtien. Hylkäämisen syitä olivat muun muassa hallituksen "hyvin ongelmallisena" pitämä verensiirtokielto ja tapaukset, joissa viranomaiset ovat joutuneet huostaanottamaan Jehovan todistaja -perheiden alaikäisiä lapsia, jotka ovat tarvinneet verensiirtoa. Hallitus vetoaa YK:n lasten oikeuksien julistukseen valtion lopullisesta vastuusta lasten oikeuksien hyväksi. Hallitus on myös sitä mieltä että Jehovan todistajat eivät täytä lain vaatimuksia valtiontukeen: se myönnetään uskonnollisille yhteisöille, jotka ylläpitävät ja vahvistavat yhteiskunnan arvomaailmaa.

Valtiontukilautakunta uskonnollisille yhteisöille SST on myös sanonut sanottavansa kyseiseen tapaukseen ja hylännyt sen. SST:n mukaan Jehovan todistajien yhteisössä mukana olevilla ei ole oikeutta omiin mielipiteisiin, ja heitä kritisoidaan myös sen vuoksi, koska he eivät kehota lapsiaan ajattelemaan kriittisesti uskostaan. Hallituksen päätöksestä, joka tuli voimaan 28/1, käy ilmi, että Jehovan todistajat ovat vastanneet SST:n havaintoon. Jehovan todistajien mielestä SST on puolueellinen, ja että lautakunnalla ei ole konkreettisia todisteita käsitykselleen. Vuodesta 2011 lähtien on korkein oikeus HD (Högsta Domstolen) kaksi kertaa, JT:n valituksen jälkeen, kumonnut hallituksen päätöksen. Mutta, nyt on siis hallitus - neljättä kertaa - tullut siihen lopputulokseen, että yhteisö ei ole oikeutettu valtiontukeen. Kysymys on: onko viimeinen sana tässä tapauksessa vielä sanottu?
 

 


  
Alkuperäiset internetsivut täällä.
 
 

 
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity