Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto

Johanneksen pojan uutissivut - arkisto
Tutustu myös näihin sivuihin:
Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennustelu

Verikysymys 
Muita aiheita:
   Uusi kirje: toimettomia ja erotettuja yritetään saada muistonviettoon ja erikoisesitelmään
08.02.2016 Punainen
Tammikuussa 2016 Vartiotorniseura on lähettänyt kirjeen kaikkiin seurakuntiin. Kirjeessä on ohjeita tulevaa muistonviettoa ja erikoisesitelmää varten. Kirjeen ensimmäinen sivu luetaan seurakunnan kokouksessa, mutta kaksi muuta sivua on tarkoitettu vain vanhimmille. Niitä viimeisiä sivuja ei saa lukea kokouksessa eikä niitä saa laittaa ilmoitustaululle.

Kirjeessä on kaksi huomionarvoista kohtaa. Ensimmäinen on tämä, joka luetaan kokouksessa:

Vanhimmat pyrkivät varmistamaan, että toimettomat saavat kutsun näihin tärkeisiin tilaisuuksiin. Tänä vuonna vanhimmat myös varmistavat, että jokainen toimeton saa oman kappaleensa Palaa Jehovan luo -lehtisestä.

Toinen kohta on tämä, jota ei saa lukea kokouksessa. Tämä on vain vanhinten tiedossa:

Tänä vuonna, toimettomien tapaamisen lisäksi, teidän tulisi yrittää erityisesti kutsua erotettuja muistonviettoon ja erikoispuhetta kuuntelemaan. (Katso Paimen -kirjasta luku 10, kappale 1, ohjeet siitä, ketkä täyttävät tapaamisvaatimukset.) Palaa Jehovan luo -lehtinen tulee jättää näille henkilöille.

Jää nähtäväksi, miten vanhimmat "varmistavat" sen, että jokainen toimeton todella saa em. kirjasen. Onko vanhimmilla kaikkien toimettomien osoitetiedot? Nähtäväksi jää myös se, yrittävätkö vanhimmat tavoittaa myös niitä erotettuja, jotka "täyttävät tapaamisvaatimukset".

Palaa Jehovan luo -kirjanen   Palaa Jehovan luo -kirjanen, kuva: JW.ORG

Kirjeen suomennos:
1. tammikuuta 2016

KAIKILLE SEURAKUNNILLE

2016 Muistonvietto ja erikoispuhe

Rakkaat veljet,

Joka vuosi muistonviettoaika tarjoaa meille erikoistilaisuuden osoittaa rakkautemme Jehovalle, hänen pojalleen ja niille, joille saarnaamme. Tänä vuonna muistonvietto pidetään keskiviikkona maaliskuun 23. päivä. Erikoispuhe, jonka aiheena on ”Oletko ikuiseen elämään johtavalla tiellä?”, pidetään maaliskuun 28. päivä alkavalla viikolla. Puhe auttaa tutkisteluoppilaita ja kiinnostuneita ymmärtämään, miksi ja miten voi edistyä hengellisesti. Kuten viime vuosinakin, vanhimmat pyrkivät varmistamaan, että toimettomat saavat kutsun näihin tärkeisiin tilaisuuksiin. Tänä vuonna vanhimmat myös varmistavat, että jokainen toimeton saa oman kappaleensa Palaa Jehovan luo -lehtisestä. Miten sinä voit auttaa vanhimpia toivottamaan takaisin ne, jotka ovat eksyneet laumasta? - Luukas 15: 6, 9.

Tunnetko henkilökohtaisesti ketään toimetonta, kenties sukulaista, joka on menettänyt yhteyden seurakuntaan? Voisitko tehdä aloitteen ja viedä heille Palaa Jehovan luo -lehtisen ja ystävällisesti kutsua heidät muistonviettoon ja erikoispuhetta kuuntelemaan? Jos he eivät asu alueellasi, voisitko selittää, miten käyttää jw.org -sivustoa, jotta he löytäisivät lähimmän valtakunnansalin, muistonviettoajan tai voisivat pyytää raamatuntutkistelua? Vanhimmat voivat mielellään tarjota apua, kun sitä tarvitaan.

Kun toimettomat osallistuvat sinun kokoukseesi, toivota heidät lämpimästi tervetulleeksi. Tämän suhteen rohkaisemme sinua palauttamaan mieleen Palaa Jehovan luo -lehtisen sivun 14 ja huomioimaan erityisesti kappaleen ”Miten seurakunta ottaa minut vastaan?” Rohkaisemme sinua myös katsomaan marraskuun 2015 JW Broadcasting -ohjelman.

Toiveenamme tänä muistonviettoaikana on se, että mahdollisimman moni 'palaa sielunsa paimenen luokse'. - 1. Piet. 2:25.

Veljenne,


PS Vanhimmistolle:

Järjestäkää niin, että tämä kirje luetaan seurakunnalle helmikuun ensimmäisessä kokouksessa. Sen jälkeen kirje pitää laittaa esille ilmoitustaululle. Tätä jälkikirjoitusta ei kuitenkaan saa lukea seurakunnalle tai laittaa ilmoitustaululle.

Seuratkaa tarkasti 25.7.2015 vanhimmiston kirjeen ohjeita koskien muistonviettokutsun merkintää ja jakamista. Seuratkaa myös tarkasti 23.5.2010 vanhimmistolle osoitetun kirjeen ohjeita, kun yritätte kutsua toimettomia muistonviettoon ja erikoispuheeseen. Kun tapaatte heitä, välittäkää heille hallintoelimen ja paikallisen seurakunnan rakkaus ja huolenpito. (1. Tess. 2:7, 8) Tarjotkaa apua kuljetusten kanssa tai mitä muuta käytännön apua he tarvitsevatkaan voidakseen osallistua. Kuten ylhäällä mainitaan, varmista että he ovat saaneet oman kappaleensa Palaa Jehovan luo -lehtisestä. On hyvä olla käsillä pieni määrä lehtisiä (ei kuitenkaan esillä) julkisissa todistamispaikoissa, jotta niitä voi jakaa, mikäli sattuu tapaamaan toimettoman.

Tänä vuonna, toimettomien tapaamisen lisäksi, teidän tulisi yrittää erityisesti kutsua erotettuja muistonviettoon ja erikoispuhetta kuuntelemaan. (Katso Paimen -kirjasta luku 10, kappale 1, ohjeet siitä, ketkä täyttävät tapaamisvaatimukset.) Palaa Jehovan luo -lehtinen tulee jättää näille henkilöille. Muistutuksena, tapaamisen tulee olla ystävällinen ja positiviinen, mutta lyhyt.

Arvioi tarvitsemasi lehtisten määrä ja jätä tilaus jw.orgiin välittömästi. Koska toimitusaikamme on tällä hetkellä kahdeksan viikkoa, on tärkeää tehdä tilaus nyt. Jotta lehtinen ehtii ajoissa, jotkin seurakunnat saavat toimituksensa niinkin aikaisin kuin 18.1. Tilauksen jätön takaraja on 5.1. Näet lisää, kun kirjaudut sisään jw.orgiin ”Seurakunnat” -välilehdellä, mistä löydät ”Toimitusaikataulun” ”Ilmoitukset” -sivulta. Kun saat lehtiset, huomaat, että kuten lehdetkin, kaksi kappalette lehtistä on asetettu sisäkkäin. Jotta ette vahingossa kuluttaisi koko varastoanne loppuun ennenaikaisesti, varmistakaa, että sisäkkäin asetetut kappaleet ovat eroteltuna ennen kuin ne asetetaan esille.
 
Noudatattehan seuraavaa menettelyä vuoden 2016 muistonvieton yhteydessä. Puheenjohtaja avaa avaa kokouksen lyhyillä kommenteilla ja kutsuu kaikki mukaan laulamaan avauslaulua. Puheenjohtaja (tai kenties joku muu pätevä vanhin, joka on määrätty tehtävään etukäteen) aloittaa kokouksen rukouksella. Puheenjohtaja esittelee puhujan. Puheen jälkeen puheenjohtaja lukee tässä kirjeessä olevan ilmoituksen ja ilmoittaa sen jälkeen loppulaulun. Hän tavallisesti pyytää puhujaa pitämään loppurukouksen. Erikoispuheen jälkeen puheenjohtaja lukee tässä kirjeessä annetun ilmoituksen.

Huomioittehan, että vuoden 2017 muistonvietto pidetään tiistaina 11.4.2017. Vuoden 2018 muistonvietto pidetään lauantaina 31.3.2018.


2016 MUISTONVIETTOILMOITUS

Olemme erittäin iloisia siitä, että olette järjestäneet asianne niin, että voitte olla täällä tänä iltana viettämässä herramme muistonviettoateriaa! Jos haluatte, että joku tulee esittelemään teille ilmaista, henkilökohtaista raamatuntutkistelua, puhukaa siitä jollekin läsnäolijoista. Haluaisimme kutsua teidät osallistumaan erikoisesitelmään, joka pidetään [kerro päivämäärä, aika ja kokouspaikka]. Esitelmän nimi, joka esitetään ympäri maailmaa Jehovan todistajien toimesta, on ”Oletko ikuiseen elämään johtavalla tiellä?” Me rohkaisemme teitä lämpimästi osallistumaan kanssamme tähän tärkeään ohjelmaan. Lisäksi kutsumme teidät vierailemaan nettisivuillamme www.jw.org. Sivuilta on saatavilla raamattuun pohjautuvaa sisältöä yli 700 kielellä. Siellä käsitellään aiheita, jotka vetoavat niin aviopareihin, vanhempiin, teini-ikäisiin, nuoriin lapsiin ja kaikkiin, jotka haluavat oppia lisää raamatusta.2016 ERIKOISPUHEILMOITUS

Olemme erittäin iloisia siitä, että voitte osallistua tähän erikoisesitelmään, jota esitetään ympäri maailmaa yli 118 000 Jehovan todistajien seurakunnassa! Jos haluatte, että joku tulee esittelemään teille ilmaista, henkilökohtaista raamatuntutkistelua, puhukaa siitä jollekin läsnäolijoista. Lisäksi kutsumme teidät vierailemaan nettisivuillamme www.jw.org. Sivuilta on saatavilla raamattuun pohjautuvaa sisältöä yli 700 kielellä. Siellä käsitellään aiheita, jotka vetoavat niin aviopareihin, vanhempiin, teini-ikäisiin, nuoriin lapsiin ja kaikkiin, jotka haluavat oppia lisää raamatusta.     

 
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity