Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto

Johanneksen pojan uutissivut - arkisto
Tutustu myös näihin sivuihin:
Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennustelu

Verikysymys 
Muita aiheita:
   Historiaa - osa 23: Millä tavalla Vartiotorniseura on opettanut Jehovan todistajia saarnaamaan?
16.03.2016 Johanneksen poika
  • Minulla on enemmän lehtiä kuin voin lukea.
  • Minä olen luterilainen.
  • Miksi tulette niin usein?
  • Kuulun kirkkoon, eikä minua kiinnosta.
  • Minulla on oma uskontoni.
Kun Jehovan todistajat kävivät ovelta ovelle -saarnaamistyössä 1950- ja 1960-luvuilla, he kohtasivat tuollaisia kommentteja. Miten Jehovan todistajia opetettiin tuohon aikaan voittamaan haasteet?

Valtakunnan palvelus -lehtisessä oli säännöllisesti aihe "Hyvän uutisen esittäminen". Tuolla palstalla oli muutama kappale, joiden avulla Jehovan todistajat voivat etukäteen valmistautua sellaisiin yleisiin tilanteisiin, joita monet kohtasivat.

Valtakunnan palvelus opetti Jehovan todistajille sellaisia johdantoja, joiden avulla keskustelun aloittaminen oven avaajan kanssa olisi helpompaa. Johdantojen tuli herättää kiinnostusta. Valtakunnan palvelus opetti mm. näin:

Johdannon tulee täyttää kaksi tarkoitusta: ensiksi sen tulee olla ystävällinen tervehdys, mikä selittää, kuka sinä olet ja miksi olet siinä; toiseksi sen tulee herättää kiinnostus ja sitä seuraavan hyvän uutisen kuulemishalu. Esitä hyvin valikoiduin sanoin saarnasi aihe, niin että se herättää halun saada tietää, mitä Raamattu sanoo siitä. Käytä kysymyksiä tai lausuntoja, mitkä herättävät ajattelua, luovat odotusta ja kiihottavat puhuteltavaa ryhtymään keskusteluun kanssasi.
 


Kuva lainattu kirjasta "Jehovan todistajat Jumalan valtakunnan julistajia", julkaissut Vartiotorniseura vuonna 1993
 
Tästä voit lukea muutamia "Hyvän uutisen esittäminen" -kirjoituksia:
 


Valtakunnan palvelus, Helmikuu 1959:


 


Valtakunnan palvelus, Kesäkuu 1959:


 


Valtakunnan palvelus, Syyskuu 1959:


 

 
Valtakunnan palvelus, Joulukuu 1959:


 

 
Valtakunnan palvelus, Toukokuu 1960:


- - -
(Ilmestys 16:14,16)  – – Ne ovat näet demonien henkeyttämiä ilmauksia ja tekevät tunnusmerkkejä, ja ne lähtevät koko asutun maan kuninkaiden luo kokoamaan heidät Jumalan, Kaikkivaltiaan, suuren päivän sotaan. Ja ne kokosivat heidät paikkaan, joka hepreaksi on nimeltään Har-Magedon.Valtakunnan palvelus, Syyskuu 1960:


 - - -
(Matteus 24:14)  – – Ja tämä valtakunnan hyvä uutinen tullaan saarnaamaan koko asutussa maassa todistukseksi kaikille kansakunnille, ja sitten tulee loppu.

(Psalmit 37:10, 11)  – – Vain hetkinen vielä, niin jumalatonta ei enää ole, ja sinä luot katseesi hänen paikkaansa, eikä häntä ole. Mutta sävyisät saavat omistaa maan, ja he iloitsevat suuresti rauhan runsaudesta.

(Apostolien teot 2:41-47) Sen tähden ne, jotka sydämestään omaksuivat hänen sanansa, kastettiin, ja sinä päivänä tuli lisää noin kolmetuhatta sielua. Ja he olivat päivän toisensa jälkeen alati temppelissä yksimielisesti, ja he aterioivat yksityiskodeissa ja nauttivat ruokaa suuresti iloiten ja vilpittömin sydämin, ylistivät Jumalaa ja olivat kaiken kansan suosiossa. Samalla Jehova liitti jatkuvasti heihin pelastuvia päivittäin.

(Apostolien teot 4:4)  – – Mutta monet niistä, jotka olivat kuunnelleet puhetta, uskoivat, ja miesten luku nousi noin viiteentuhanteen.Valtakunnan palvelus, Marraskuu 1960:


 - - -
(Matteus 6:9, 10)  – – Teidän on siis rukoiltava näin: ’Meidän Isämme taivaissa, olkoon sinun nimesi pyhitetty. Tulkoon sinun valtakuntasi. Tapahtukoon sinun tahtosi myös maan päällä niin kuin taivaassa.

(Daniel 2:44)  – – Ja noiden kuninkaiden päivinä taivaan Jumala pystyttää valtakunnan, joka ei ikinä tuhoudu. Eikä sitä valtakuntaa anneta millekään toiselle kansalle. Se murskaa kaikki nämä valtakunnat ja tekee niistä lopun, ja se itse pysyy aikojen hämärään asti

(Jesaja 2:4)  – – Ja hän on tuomitseva kansakuntien keskuudessa ja oikaiseva monien kansojen asiat. Ja heidän on taottava miekkansa auranvantaiksi ja keihäänsä vesureiksi. Kansakunta ei nosta miekkaa kansakuntaa vastaan, eivätkä he enää opettele sotaa.

(Jesaja 65:21-23) Ja he totisesti rakentavat taloja ja asuvat niissä ja istuttavat viinitarhoja ja syövät niiden hedelmän. He eivät rakenna toisen asuttavaksi, he eivät istuta toisen syötäväksi. Sillä niin kuin puun päivät, niin ovat silloin kansani päivät, ja minun valittuni käyttävät täysin hyväkseen omien kättensä työn. He eivät uurasta suotta eivätkä synnytä järkyttyäkseen, sillä he ovat Jehovan siunaamia jälkeläisiä ja heidän vesansa heidän kanssaan.
 


Valtakunnan palvelus, Syyskuu 1961:


 


Valtakunnan palvelus, Maaliskuu 1962:


 


Valtakunnan palvelus, Joulukuu 1962:


 - - -
(Psalmit 37:10, 11)  – – Vain hetkinen vielä, niin jumalatonta ei enää ole, ja sinä luot katseesi hänen paikkaansa, eikä häntä ole. Mutta sävyisät saavat omistaa maan, ja he iloitsevat suuresti rauhan runsaudesta.
 


Valtakunnan palvelus, Helmikuu 1964:


 


Valtakunnan palvelus, Syyskuu 1964:


 


Valtakunnan palvelus, Toukokuu 1965:


- - -
(Johannes 17:3)  – –Tämä merkitsee ikuista elämää, että he hankkivat sinun tuntemustasi, ainoan tosi Jumalan, ja hänen tuntemustaan, jonka olet lähettänyt, Jeesuksen Kristuksen.
 


Valtakunnan palvelus, Heinäkuu 1965:


      

 
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity