Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto

Johanneksen pojan uutissivut - arkisto
Tutustu myös näihin sivuihin:
Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennustelu

Verikysymys 
Muita aiheita:
   Vartiotorniseuran uutisia: Vartiotorniseura hävisi valituksen – UK Charity Commissionin (Britannian hyväntekeväisyyskomissio) tutkimukset jatkuvat
19.03.2016 MaariaUK Charity Commissionin verkkosivuilla olevan 15.3. päivätyn lehdistötiedotteen mukaan Britannian hovioikeus on kumonnut Vartiotorniseuran yritykset lopettaa sitä koskevat lasten hyväksikäyttöä koskevat tutkimukset.

Kuten aikaisemmin ilmoitettiin, The Charity Commission oli käynnistänyt tutkimukset sen jälkeen kun raporteista kävi ilmi järkyttävä tapaus Jehovan todistajien New Mostonin seurakunnassa, jossa uhrit joutuivat kohtaamaan hyväksikäyttäjänsä kasvotusten suljetussa uskonnollisessa tuomioistuimessa. Väitettiin, että sen sijaan että tämä olisi ollut kertaluonteinen tapahtuma, tämä onkin kaikkien Jehovan todistajien seurakuntien normaali käytäntö kaikkialla Britanniassa, ja ohjeistus on saatu Vartiotorniseuran raamattu- ja traktaattiseuran päätoimistosta Yhdysvalloista.

Koska sekä New Mostonin seurakunta että Vartiotorniseura itse on rekisteröity Britanniassa hyväntekeväisyysjärjestöksi, UK Charity Commission aloitti tutkinnat verkkosivujensa mukaan seuraavasti:

Kyselyssä tutkitaan kuinka Vartiotorniseura huolehtii lasten ja aikuisten turvallisuudesta ja yritetään saada pääsy järjestön rekistereihin vuodesta 2014.

Tehtävän luulisi olevan yksinkertainen. Vartiotorniseura ja New Mostonin seurakunta on rekisteröity Britanniassa hyväntekeväisyysjärjestöiksi ja UK Charity Commission on elin, jonka tehtävänä on valvoa hyväntekeväisyysjärjestöjä. Silti Vartiotorniseura on kynsin hampain taistellut Britannian oikeusjärjestelmää vastaan vaatien heidän tietojensa salaamista tutkintakomissiolta ja tutkinnan lopettamista.

Nämä pyrkimykset ovat epäonnistuneet toistuvasti, ja tämä viimeisin tappio on jälleen yksi askel lähemmäksi tilannetta, jossa Vartiotorniseura voidaan pakottaa antamaan viranomaisille sille mahdollisesti vahingollisia dokumentteja paljastaen sen tavat käsitellä lasten hyväksikäyttötilanteita.

Päätös sisälsi kaksi kohtaa:
  • Todettiin yksimielisesti, että komission on perusteltua aloittaa tutkinta
  • Lakiteknisistä syistä komission asiakirjapyyntöhaaste käsitellään eri tuomioistuimessa
Mitä tapahtuu seuraavaksi? Komission ilmoitus:

Jollei lisää valituksia tule, seuraavaksi hallinto-oikeus tutkii, onko Vartiotorniseura perustellusti haastanut määräyksen esittää todisteita (Production Order), ja pitäisikö asia arvioida hallinto-oikeuden täydessä kuulemistilaisuudessa. The Charity Commission puolustaa edelleen määräyksen antamista. Jollei Vartiotorniseura hae asiassa muutosta, sen vaatimus komission kyselyyn on päättynyt.

Toisin sanoen näyttää siltä, ettei Vartiotorniseura onnistu lopettamaan tutkimuksia. Seuraava taistelu koskee järjestön rekistereitä, mikä herättääkin erittäin tärkeän kysymyksen. Miksi hyväntekeväisyysjärjestö, joka väittää ettei heillä ole mitään salattavaa, taistelee kovasti varmistaakseen, ettei tutkintakomissio pääse näkemään sen asiakirjoja?

Ehkä siksi että edellisellä kerralla, kun tutkijat saivat käsiinsä tällaisia Vartiotorniseuran asiakirjoja, tulokset olivat kauhistuttavia.

Tai ehkä siksi, että ne eivät enää voi luovuttaa lasten hyväksikäyttöä koskevia dokumentteja, koska he rikkoivat erillistä ja oikeudellisesti sitovaa määräystä olla tuhoamatta niitä. Tämän määräyksen oli lähettänyt erittäin vaikutusvaltainen taho, Goddard Enquiry.

Jos kyse on jälkimmäisestä, voi seurauksena olla jopa rikossyyte.

Joka tapauksessa on selvää, että Britannian Vartiotorniseuralle kertyy painetta monesta suunnasta, eikä loppua näy.

The Charity Commission rohkaisee ihmisiä, joihin Jehovan todistajien käytännöt Englannin ja Walesin seurakunnissa ovat vaikuttaneet, ottamaan yhteyttä tiedustelun päätutkijaan Jonathan Sandersiin, sähköpostiosoite: jonathan.sanders@charitycommission.gsi.gov.uk.

Kaikki voivat ottaa yhteyttä komissioon turvallisuuskysymyksissä tai yleisissä hyväntekeväisyysjärjestöjä koskevissa kysymyksissä tässä osoitteessa.
 

 

  
Alkuperäiset JWsurveyn internetsivut täällä.
 
 

 
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity