Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto

Johanneksen pojan uutissivut - arkisto
Tutustu myös näihin sivuihin:
Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennusteluMuita aiheita:
   Odottavan aika on pitkä
02.04.2016 Johanneksen poika
Kuva: Pixabay

Suurin osa tämän nettisivun lukijoista on joskus odottanut terveyskeskuksen laboratorion täpötäydessä odotushuoneessa vuoronumerolappu kädessään ja vilkuillut näyttötaulun numeroita. Miksi numerot vaihtuvat niin hitaasti? Odottavan aika on pitkä - sanotaan. Tämä varmasti pitää paikkansa varsinkin maanantaiaamuisin, kun kaikki asiakkaat ovat tulleet laboratorioon yhtä aikaa ja toivovat pääsevänsä mahdollisimman nopeasti pois, takaisin kotiin, takaisin työhön tai oppilaitokseen.Jehovan todistajan elämä on yhtä odottamista. Jo pienokaisesta asti lasta opetetaan odottamaan paratiisia. Mikään muu ei ole tärkeää. Mihinkään epäoleelliseen ei kannata keskittyä, kun Harmagedon on tulossa ihan pian, ja sitten tulee paratiisi. Sitten vasta on aika harrastaa ja tehdä kaikkea kivaa, mutta nyt, tässä maailmassa ei ole aikaa normaalille elämälle. Ei. Tuota odottamista kestää koko elämän, siinä ohessa saarnataan.

Mitä ajattelee yli 100-vuotias ollessaan kenttäpalveluksessa jakamassa traktaatteja? Hän on ehkä vuosikymmenet odottanut paratiisia.

Kuvassa
101-vuotias Jehovan todistaja Mary julistamassa Jehovan todistajien sanomaa.

Kuva: Pinterest.

Jehovan todistajien järjestö on opettanut koko sen olemassaolon ajan, että tämä paha maailma loppuu ihan pian, niin pian, ettei normaaliin elämään kannata keskittyä. Ei kannata opiskella kunnon ammattia, kun ei ehdi siihen valmistua, koska Harmagedon on ovella. On siis parempi vain saarnata ja odottaa lopun tuloa.

Jehovan todistajat odottivat ennen vuotta 1975 Harmagedonia kiihkeästi. Herätkää!-lehdessä 08.12.1968 sanottiin näin sivulla 11:

On erittäin merkityksellistä, että "viimeisiksi päiviksi" nimitetystä ajanjaksosta on jo kulunut 54 vuotta. Se merkitsee, että Jumala tuhoaa tämän ihmiskuntaa hallitsevan turmeltuneen järjestelmän vain muutaman vuoden kuluttua.

Seuraavana vuonna Herätkää!-lehti kertoi erityisesti nuorten tulevaisuudesta 08.09.1969 sivulla 14 näin:

Jos olet nuori, niin sinun on myös tunnustettava se tosiasia, ettet ehdi tulla vanhaksi nykyisessä asiainjärjestelmässä. Miksi et? Koska kaikki Raamatun ennustusten täyttymyksen todisteet osoittavat, että tämä turmeltunut järjestelmä on saava loppunsa muutaman vuoden kuluessa.
- - -
Niinpä jos olet nuori, et ehdi toteuttaa mitään tämän järjestelmän elämänuraa. Jos käyt oppikoulua ja suunnittelet akateemista sivistystä, niin se merkitsee vielä ainakin neljän, ehkä kuuden vuoden opiskelua, ennen kuin erikoistut jollekin alalle. Mutta mikä on tämän asiainjärjestelmän tila silloin? Se on menossa hyvää vauhtia kohti loppuaan, ellei ole jo loppunutkin!

Tuossa lehdessä todettiin lisäksi, että vain kirvesmiehen ja putkimiehen ammatit ja muut sen kaltaiset "käytännön" ammatit ovat hyödyllisiä. Niitä ammatteja voi harjoittaa myös Harmagedonin jälkeen paratiisissa.

Jehovan todistajien järjestö, Vartiotorniseura,
sanoi siis suoraan, että ei kannata panostaa tähän maailmaan, kun se on ihan kohta tuhoutumassa. Sen sijaa pitää odottaa uutta Maailmaa, ennallistettua paratiisia, ja sitä ennen saarnata tätä uutista maailman ihmisille.

Oliko tuo ohje hyvä? Miten kävi niille, jotka uskoivat tuohon Vartiotorniseuran vakuutteluun, että nuoret eivät ehdi aikuiseksi ja koulutetuiksi ennen Harmagedonia? Oliko Uuden Maailman odottaminen palkitsevaa?

Vartiotorniseuran ohjeiden noudattaminen aiheutti paljon vahinkoa "uskollisille" Jehovan todistajille. Heiltä jäi koulut käymättä ja ammatit hankkimatta. Niinpä monet, todella monet, ovat kituuttaneet loppuelämänsä köyhyydessä, vaikka heillä olisi ollut mahdollisuus valita itseään kiinnostava ura ja elää normaalia elämää. Monet jättivät jopa avioliiton solmimatta ja sitten kärsivät yksinäisyydestä sen takia. Jotkut menivät kyllä naimisiin, mutta jättivät lapset hankkimatta, kunnes oli liian myöhäistä. Nyt he kaipaavat lastensa seuraa ja lapsenlapsia. Turhaan, se on heidän kohdallaan liian myöhäistä.

Jos ajatellaan esimerkkinä 1950-vuonna syntynyttä, niin hän oli vuonna 1969 19-vuotias. Hänen olisi viimeistään tuolloin pitänyt tehdä uravalinta ja alkaa rakentaa elämäänsä. Mutta silloin ei kannattanut tavoitella suuria. Loppu oli tulossa. Aika oli loppumassa, vaikka kyllä sitä kelloissa riittää. Minkä ikäinen 1950-syntynyt on nyt, vuonna 2016? Hän on 66-vuotias. Normaalisti hän on ollut jo jonkin vuoden eläkkeellä. Eikä Vartiotorniseuran lupaama loppu ole tullut vieläkään. 66-vuotias on voinut koko elämänsä odottaa tuota luvattua ennustusten toteutumista. Hän on voinut luopua monesta normaalista asiasta elämässään, koska on pitänyt tuota ennustusta luotettavana.

Pitikö Vartiotorniseura itse 1975-ennustelua luotettavana? Kyllä piti. Se tosin oli pilkannut muita maailmanlopun ennustelijoita, mutta ennusteli itse samaan tapaan kuin nuo muutkin.

Herätkää!-lehdessä 08.12.1968 sivulla 20 kerrottiin näin:

On totta, että aikaisemmin on ollut niitä, jotka ovat ennustaneet "maailman loppua", vieläpä julistaneet määräaikaa sen tulolle. - - Mutta mitään ei tapahtunut. "Loppu" ei tullut. He syyllistyivät väärään ennusteluun. Miksi? Mitä heiltä puuttui?

Heiltä puuttui riittävät todisteet Raamatun ennustusten täyttymisestä. Heiltä puuttui Jumalan totuudet ja todisteet siitä, että hän ohjasi ja käytti heitä.

Mutta mitä on sanottava nykyhetkestä? Nyt meillä on vaaditut todisteet, kaikki todisteet. Ja ne ovat ylitsepursuavat.

Mitähän mahtaa ajatella 1950 syntynyt Jehovan todistaja näistä "ylitsepursuavista" todisteista nyt, vuonna 2016? Missä ne todisteet ovat? Kuka ne esitti? Miksi profetiat eivät toteutuneet? Turhaanko 66-vuotias odotti paratiisia, kun koko elämä meni jo ohitse, ja tulossa on vain sairauksia ja lopulta kuolema? Voi se vähän harmittaa.

Vieläkö Jehovan todistajat tekevät tällä 2000-luvulla samat virheet kuin aiemminkin? Näyttää valitettavasti siltä, että nämä virheet toistuvat. Mitään ei ole opittu. Lapsia kasvatetaan jo syntymästään saakka pikku saarnaajiksi, joille normaali elämä jää vieraaksi. Heidän elämänsä tarkoitus on jo määrätty. Heidän tulee tehdä ilmaista työtä Vartiotorniseuralle ja saarnata Vartiotorniseuran ideologiaa.

Kuinkahan näiden noin vuoden ikäisten lasten elämässä käy? Saavatko he mahdollisuuden elää normaalia ihmisten elämää ilman, että jokin taho vaatii tekemään niin kuin se opettaa. Nyt heille on laitettu muistonviettokutsu käteen, mutta saavatko he tulevaisuudessa itse päättää elämästään?Edelleen Jehovan todistajien kirjallisuudessa on nuiva suhtautuminen koulutukseen. Vartiotorniseura toki on kiitollinen siitä, että yhteiskunta antaa sellaista koulutusta, että jokainen saa luku- ja kirjoitustaidon ja muut perustiedot, mutta korkeamman koulutuksen vastustus näkyy tässäkin Vartiotornin kirjoituksessa, mikä on julkaistu 15.04.2008 sivulla 4:

*** w08 15/4 s. 4 kpl 9-10 Torju ”arvottomat asiat” ***

9 Yksi esimerkki jostakin hyödyllisestä, mistä voi tulla arvoton asia, on maallinen koulutus. Haluamme, että lapsemme saavat hyvän koulutuksen, niin että he voivat aikanaan hankkia elatuksensa. Mikä vielä tärkeämpää, hyvän koulutuksen saanut kristitty kykenee paremmin lukemaan Raamattua ja ymmärtämään sitä, pohtimaan ongelmia ja tulemaan järkevään lopputulokseen sekä opettamaan Raamatun totuuksia selvästi ja vakuuttavasti. Tällaisen koulutuksen hankkiminen vie aikaa, mutta se on hyvin käytettyä aikaa.

10 Entä sitten korkeakoulutus esimerkiksi yliopistossa? Sitä pidetään yleisesti menestymisen edellytyksenä. Mutta lopulta monien tällaista koulutusta hankkivien mieli täyttyy vahingollisella propagandalla. Korkeakoulutuksessa tuhlaantuu arvokkaita nuoruusvuosia, jotka voisi käyttää parhaiten Jehovan palveluksessa (Saarn. 12:1).

Tulee jotenkin surullinen olo näiden lasten puolesta, joilta viedään normaali lapsuus ja nuoruus. Vartiotorniseuran pienet palvelijat joutuvat jo pienenä esittämään uskonnollista materiaalia tuntemattomille ihmisille. Se ei ole todellakaan lapsille tarkoitettua työtä. Se on suoraan sanottuna lapsityövoiman käyttöä, mitä ympäri maailman pidetään epäeettisenä.

Onko näidenkin lasten elämä yhtä odottamista? Milloin se paratiisi tulee?
               
Kuvat: Pinterest


  
Lue lisää Herätkää! -lehdistä vuosilta 1968 ja 1969 täältä.
Lue Jehovan todistajien suhtautumisesta koulutukseen täältä.
   

 
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity