Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto

Johanneksen pojan uutissivut - arkisto
Tutustu myös näihin sivuihin:
Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennusteluMuita aiheita:
   Raamattu kertoo avoimesti merkkihenkilöiden synneistä - Vartiotorniseura vaikenee täysin omista synneistään
30.04.2016 Johanneksen poika
Raamattu, kuva: Pixabay

Jehovan todistajien kaksiosainen julkaisu "Raamatun ymmärtämisen opas" on suuri hakuteos. Sitä voisi sanoa Jehovan todistajien tietosanakirjaksi. Tuo teos kertoo siitä, kuinka ainutlaatuista Raamatun teksti on. Tuossa tietokirjassa kiitetään erityisesti sitä Raamatun piirrettä, että Raamatussa kirjoittajat kertoivat avoimesti ja suoraan omista synneistään ja jopa kuninkaiden synneistä. Mitään ei haluttu piilotella. Tässä on lainaus Raamatun ymmärtämisen oppaasta, osasta 2:

*** it-2 s. 657 kpl 3 Raamattu ***

Avoimuus. Raamatun kirjoittajien avoimuus on ainutlaatuista muiden entisaikojen kirjoittajien keskuudessa. Alusta alkaen Mooses kirjoitti rehellisesti omista synneistään sekä kansansa synneistä ja erehdyksistä, ja muut heprealaiset kirjoittajat noudattivat tätä samaa tapaa (2Mo 14:11, 12; 32:1–6; 4Mo 14:1–9; 20:9–12; 27:12–14; 5Mo 4:21). Suurmiesten, esimerkiksi Daavidin ja Salomon, syntejä ei peitelty, vaan ne kerrottiin (2Sa 11:2–27; 1Ku 11:1–13). Joona kertoi omasta tottelemattomuudestaan (Jn 1:1–3; 4:1). Muutkin profeetat osoittivat samaa suorapuheisuutta ja avoimuutta. Kreikkalaisten kirjoitusten kirjoittajat ilmaisivat samaa kunnioitusta totuudenmukaista kerrontaa kohtaan kuin Heprealaisissa kirjoituksissa osoitettiin. Paavali kertoo aiemmasta syntisestä elämäntavastaan. Lisäksi mainitaan Markuksen luopuminen lähetystyöstä ja kerrotaan apostoli Pietarin erehdyksistä. (Ap 22:19, 20; 15:37–39; Ga 2:11–14.) Tällainen rehellinen ja avoin kerronta vahvistaa luottamusta siihen, että Raamattu on väitteensä mukaisesti rehellinen ja totuudenmukainen.

Otteita em. kappaleessa mainituista raamatunkohdista, missä kerrotaan huomattavien Jehovan palvojien synneistä.

(2. Mooseksen kirja 32:1-6) 32 Sillä välin kansa saattoi nähdä, että Moosekselta kului kauan aikaa, ennen kuin hän tuli alas vuorelta. Niin kansa kokoontui Aaronin ympärille ja sanoi hänelle: ”Nouse, tee meille jumala, joka kulkee edellämme, sillä Mooseksesta, tästä miehestä joka johdatti meidät pois Egyptin maasta, emme todellakaan tiedä, mitä hänelle on tapahtunut.” - - - Aaron ... alkoi rakentaa alttaria sen eteen. Lopuksi Aaron huusi ja sanoi: ”Huomenna on juhla Jehovan kunniaksi.”

(4. Mooseksen kirja 20:9-12) 9 Niin Mooses otti sauvan Jehovan edestä, niin kuin tämä oli häntä käskenyt. 10 Sen jälkeen Mooses ja Aaron kutsuivat seurakunnan koolle kallion eteen ja hän sanoi heille: ”Kuulkaa nyt, te kapinoitsijat! Tästä kalliostako meidän pitää saada teille vettä?” 11 Sitten Mooses nosti kätensä ja löi kalliota kahdesti sauvallaan, ja siitä lähti runsaasti vettä, ja kansankokous sekä sen juhdat alkoivat juoda. 12 Myöhemmin Jehova sanoi Moosekselle ja Aaronille: ”Koska ette osoittaneet uskoa minuun pyhittääksenne minut Israelin poikien silmien edessä, niin te ette vie tätä seurakuntaa siihen maahan, jonka minä heille annan.”

(5. Mooseksen kirja 4:21) 21 Ja Jehova vihastui minuun teidän takianne, niin että hän vannoi, etten saisi ylittää Jordania enkä mennä siihen hyvään maahan, jonka Jehova, sinun Jumalasi, antaa sinulle perinnöksi.

(2. Samuelin kirja 11:2-27) 2 Ja tapahtui ilta-aikaan, että Daavid nousi vuoteeltaan ja lähti kävelemään kuninkaan talon katolle, ja katolta hän huomasi peseytymässä olevan naisen, ja nainen oli näöltään hyvin kaunis. 3 Silloin Daavid lähetti hankkimaan tietoja naisesta, ja joku sanoi: ”Eikö tämä ole Batseba, Eliamin tytär, heettiläisen Uurian vaimo?” 4 Sen jälkeen Daavid lähetti sanansaattajia noutamaan häntä. Niin hän tuli hänen luokseen, ja hän makasi naisen kanssa, kun tämä oli pyhittäytymässä epäpuhtaudestaan. Myöhemmin nainen palasi kotiinsa. 5 Ja nainen tuli raskaaksi. - - - 14 Ja aamulla tapahtui, että Daavid ryhtyi kirjoittamaan kirjettä Joabille ja lähetti sen sitten Uurian käden kautta. 15 Ja kirjeeseen hän kirjoitti näin: ”Pankaa Uuria ankarimpien hyökkäysten eteen, ja teidän on vetäydyttävä hänen takaansa, niin että hänet varmasti lyödään ja hän kuolee.” - - - 26 Ja Uurian vaimo sai kuulla, että hänen miehensä Uuria oli kuollut, ja hän alkoi valittaen surra omistajaansa. 27 Kun suruaika oli ohitse, Daavid lähetti heti noutamaan hänet taloonsa, ja hän tuli hänen vaimokseen. Aikanaan hän synnytti hänelle pojan, mutta se, mitä Daavid oli tehnyt, osoittautui pahaksi Jehovan silmissä.

(1. Kuninkaiden kirja 11:1-13) 11 Ja kuningas Salomo rakasti monia vierasmaalaisia vaimoja faraon tyttären ohella: moabilaisia, ammonilaisia, edomilaisia, sidonilaisia ja heettiläisiä naisia, 2 kansakunnista, joista Jehova oli sanonut Israelin pojille: ”Te ette saa mennä heidän pariinsa, eikä heidänkään pidä tulla teidän pariinne; totisesti he taivuttavat sydämenne seuraamaan heidän jumaliaan.” Heitä Salomo kiintyi rakastamaan. 3 Ja hänellä oli lopulta seitsemänsataa vaimoa, ruhtinatarta, ja kolmesataa sivuvaimoa; ja hänen vaimonsa taivuttivat vähitellen hänen sydämensä.

(Joona 1:1-3) 1 Ja Joonalle, Amittain pojalle, tuli aikanaan Jehovan sana, joka kuului: 2 ”Nouse, mene Niniveen, siihen suureen kaupunkiin, ja julista sitä vastaan, että heidän pahuutensa on tullut eteeni.” 3 Silloin Joona nousi paetakseen Tarsisiin Jehovan edestä, ja hän tuli lopulta alas Joppeen ja löysi Tarsisiin menevän laivan. Niin hän maksoi laivamaksun ja astui siihen mennäkseen heidän kanssaan Tarsisiin Jehovan edestä.

(Apostolien teot 22:19, 20) 19 Ja minä sanoin: ’Herra, he itse tietävät hyvin, että minulla oli tapana panna vankilaan ja piestä synagogassa toisensa jälkeen niitä, jotka uskoivat sinuun, 20 ja kun todistajasi Stefanoksen veri vuodatettiin, olin itsekin vierellä seisomassa ja antamassa hyväksyntäni ja vartioimassa niiden päällysvaippoja, jotka surmasivat hänet.’

(Apostolien teot 15:37-39) 37 Barnabas oli puolestaan päättänyt ottaa mukaan myös Johanneksen, jota kutsuttiin Markukseksi. 38 Mutta Paavali ei katsonut oikeaksi ottaa tätä mukaan, koskapa hän oli poistunut heidän luotaan Pamfyliasta eikä ollut lähtenyt heidän kanssaan työhön. 39 Tällöin sattui kiivas suuttumuksen purkaus, niin että he erosivat toisistaan, ja Barnabas otti mukaansa Markuksen ja purjehti Kyprokseen.

(Galatalaisille 2:11-14) 11 Mutta kun Keefas tuli Antiokiaan, vastustin häntä vasten kasvoja, koska hänet oli osoitettu syylliseksi. 12 Sillä ennen kuin eräät miehet saapuivat Jaakobin luota, hänellä oli tapana syödä kansakuntien ihmisten kanssa, mutta kun he saapuivat, hän ryhtyi vetäytymään pois ja erottautumaan, koska hän pelkäsi ympärileikattujen luokkaan kuuluvia.

Vartiotorniseura ei noudata samaa avointa ja rehellistä tiedottamista kuin Raamattu. Jehovan todistajien virallisilla uutissivuilla on kyllä kertomuksia siitä, kuinka esim. Venäjällä Jehovan todistajilla on vaikeuksia viranomaisten kanssa ja kuinka Turkmenistan ei noudata ihmisoikeuksia Jehovan todistajien suhteen. Vartiotorniseura jättää sen sijaan kokonaan kertomatta esim. Jehovan todistajien keskuudessa olevasta vakavasta pedofiiliongelmasta. JW.ORG:n virallisilla uutissivuilla ei ole sanallakaan mainittu esim. Australian hallituksen suorittamista tutkimuksista kesällä 2015. Tällöin kävi ilmi, että Australiassa oli ollut muutaman vuosikymmenen aikana yli tuhat lapsen seksuaalista hyväksikäyttötapausta, ja yhtäkään niistä ei ollut kerrottu viranomaisille, joille rikostutkinta kuuluu. JW.ORG:n uutispalvelu ei kertonut sitäkään, että yksi hallintoelimen jäsen joutui tunneiksi kuulusteluun Australiassa Vartiotorniseuran osuudesta rikosten peittelyssä. Miksi Vartiotorniseura ei noudata samaa rehellisen ja avoimen tiedottamisen mallia kuin Raamattu? Miksi se ei kerro omia syntejään?

Tässä on muutamia uutisia Australian pedofiilitutkimuksista Jehovan todistajien keskuudessa:
Toinen asia, mistä Vartiotorniseura mielellään vaikenee virallisilla uutissivuillaan, on verensiirtokysymyksen takia turhaan kuolleet ihmiset. Se ei yleensä uutisoi esim. tällaisia tapauksia:
Verensiirtokuolemista on joskus ollut kirjoituksia Vartiotorniseuran julkaisuissa silloin, kun lapsista on haluttu tehdä marttyyreja. Tämä kirjoitus on julkaistu Herätkää! -lehdessä:
Mutta yleensä JW.ORG:n uutispalvelu vaikenee kokonaan sellaisista asioista, jotka ovat jotenkin kielteisiä tai kiusallisia Jehovan todistajien kannalta.

Kolmas Vartiotorniseuran suurista synneistä oli perusteeton lopun ajan ennustelu ennen vuotta 1975. Tämä aiheutti monien Jehovan todistajien elämässä peruuttamatonta vahinkoa. Koulutus jäi hankkimatta, lapset aiottin hankkia vasta paratiisissa, ja kun paratiisia ei tullut, monien kohdalla oli jo liian myöhäistä. Biologinen kello oli jo tikittänyt liian kauan. Vartiotorniseura ei ole kantanut vastuutaan myöskään tästä erittäin vakavasta asiasta, se syytti aluksi "liian innokkaita" yksilöitä vuoden 1975-huumasta, vaikka Seuran ylin johto oli kaiken ennustelun takana.

Jehovan todistajien virallisten nettisivujen "uutishuone" on oikeastaan pelkkä vitsi. Se on tehty harhauttamaan tavallisia Jehovan todistajia luulemaan, että järjestössä on kaikki hyvin. "Uutishuone" edustaa täysin mustavalkoista ajattelua, minkä mukaan Jehovan todistajien järjestössä ei ole koskaan mitään vikaa, joten ei ole tarvetta uutisoida mitään negatiivisia asioita itse järjestöstä. Hallintoelin on kirjoituttanut lukuisiin Vartiotorni-lehtiin, että Jehovan todistajien keskuudessa on "hengellinen paratiisi", joten kielteisten asioiden uutisointi ei sovi tuohon yhteyteen. Mutta tuollainen on valheellista uutisointia. Se ei ole avointa ja rehellistä, niin kuin Raamatun kertoma historia on Raamatun ymmärtämisen oppaan mukaan.

Miten Jehovan todistajien kirjallisuus määrittelee "hengellisen paratiisin"?

*** cl 8. luku s. 80-81 kpl 10-11 Ennallistava voima – Jehova tekee ”kaiken uudeksi” ***

10 Tosi kristityt saavat siis nykyään olla hengellisessä paratiisissa. Mitä tähän paratiisiin sisältyy? Pääasiassa kaksi seikkaa. Ensimmäinen on tosi Jumalan, Jehovan, puhdas palvonta. Hän on siunannut meitä palvonnalla, joka on vapaa valheista ja vääristelyistä. Hän on siunannut meitä hengellisellä ruoalla, jonka ansiosta meidän on mahdollista oppia tuntemaan taivaallinen Isämme, miellyttää häntä ja päästä häntä lähelle. (Johannes 4:24.) Toinen hengelliseen paratiisiin liittyvä seikka koskee ihmisiä. Jesajan ennustuksen mukaisesti Jehova on ”päivien lopulla” opettanut palvojilleen rauhan teitä. Hän on poistanut keskuudestamme sotimisen. Hän auttaa meitä puutteistamme huolimatta pukemaan yllemme ”uuden persoonallisuuden”. Hän siunaa ponnistuksiamme pyhällä hengellään, joka tuottaa meissä kaunista hedelmää. (Efesolaisille 4:22–24; Galatalaisille 5:22, 23.) Kun työskentelet sopusoinnussa Jumalan hengen kanssa, sinä todella kuulut hengelliseen paratiisiin.

11 Jehova on koonnut tähän hengelliseen paratiisiin sellaisia ihmisiä, joita hän rakastaa: niitä jotka rakastavat häntä, jotka rakastavat rauhaa ja jotka ovat ”tietoisia hengellisestä tarpeestaan” (Matteus 5:3). Tällaiset ihmiset saavat nähdä omin silmin vielä näyttävämmän ennallistuksen, kun ihmiskunta ja koko maapallo saatetaan ennalleen.

Jehovan todistajien järjestön tuottama kirjallisuus muistaa vähätellä ja jopa mustamaalata kaupallista mediaa, joka parhaan kykynsä mukaan yrittää kertoa asioista rehellisesti. Valtakunnan Palveluksemme -lehtinen vuodelta 2010 kertoo näin:

*** km 7/10 s. 3 kpl 1-4 ”Viisauden todistavat vanhurskaaksi sen teot” ***
Toisinaan jotkut saattavat suhtautua meihin kielteisesti, koska he ymmärtävät meidät väärin tai he ovat saaneet väärää tietoa Jehovan todistajista. Kenties heihin ovat vaikuttaneet mediassa esitetyt ennakkoluuloiset näkemykset. Paikka paikoin meidät on jopa leimattu ”vaaralliseksi lahkoksi”.
- - -
Jeesus osoitti, että maailma vihaisi hänen seuraajiaan aivan niin kuin se vihasi häntäkin (Joh. 15:18–20). Niinpä kielteisen uutisoinnin ja vastustuksen ei pitäisi tulla meille yllätyksenä. Meidän pitäisi pikemminkin odottaa, että ne lisääntyvät sitä enemmän, mitä pidemmälle viimeisissä päivissä elämme ja mitä ankarammaksi Saatanan viha käy (Ilm. 12:12). Voimme iloita, sillä tämä kaikki osoittaa Saatanan maailman olevan lähellä loppuaan.
- - -
Kenties voimme tilanteen salliessa selittää vilpittömälle puhuteltavalle, että Jehovan todistajista liikkuu paljon väärää tietoa, ja kysyä syytä hänen mielipiteeseensä. Lempeä vastauksemme voi saada hänet pohtimaan, ovatko hänen Jehovan todistajista kuulemansa asiat totta, ja kuuntelemaan, kun todistajia tulee hänen luokseen seuraavan kerran. Toisaalta jos puhuteltava on hyvin kiukkuinen, voi olla parasta poistua paikalta.

Jehovan todistajilla on tapana aina puhua "kampanjasta", kun joku media tekee rehellisen ja avoimen kirjoituksen esim. julmasta karttamisjärjestelystä. Norjassa lehdistö kertoi karttamisesta, ja se sai Jehovan todistajat välittömästi väittämään sitä hyökkäykseksi:

*** yb12 s. 156 Norja ***

MEDIAHYÖKKÄYKSEN KOHTEENA

Norjan Jehovan todistajat joutuivat vuosina 1989–92 erityisen parjauskampanjan kohteeksi ja saivat paljon kielteistä julkisuutta sanoma- ja aikakauslehdissä sekä radiossa ja televisiossa. Yksi pääsyistä vastustukseen oli se, että noudatamme Raamatun ohjetta erotettuihin suhtautumisesta (1. Kor. 5:9–13; 2. Joh. 10). Kielteisen julkisuuden vuoksi todistajat kohtasivat ikäviä tilanteita palveluksessa, työssä, koulussa ja perhepiirissä. Vaikka Jeesuksen seuraajat eivät ole yllättyneitä siitä, että heitä häpäistään, tilannetta ei ollut helppo kestää (Matt. 5:11, 12).

Serbiassa Jehovan todistajat syyttävät myös mediaa vaikeuksistaan:

*** yb11 s. 29 kpl 3-s. 30 kpl 1 Viime vuoden kohokohtia ***

Serbia

Lähes neljän vuoden oikeustaistelun jälkeen Serbian uskontoasiainministeriö lisäsi Jehovan todistajien uskonnollisen yhdyskunnan maan kirkkojen ja uskonnollisten yhteisöjen rekisteriin.
- - -
Aiemmin vastustajat yrittivät usein median avustuksella leimata Jehovan todistajat vaaralliseksi lahkoksi. Rekisteröinti lailliseksi uskonnolliseksi yhteisöksi epäilemättä auttaa vilpittömiä serbialaisia tajuamaan, että todistajat ovat kunnon kansalaisia, jotka kunnioittavat lakia eivätkä ole minkäänlainen uhka yhteiskunnalle tai yksilöille.


Kuva: Pixabay

Suomen journalistiliitto on laatinut "journalistin ohjeet 2014". Näissä ohjeissa painotetaan sananvapautta ja sen vastuullista käyttöä. Ylivoimaisesti suurin osa toimittajista toimii eettisesti ja moraalisesti oikein ja pyrkii kertomaan kaikista asioista laajasti ja ottaen huomioon usean näkökulman. Tätä ei Vartiotorniseura tee. Se valikoi sen, minkä kertoo julkaisuissaan ja varsinkin sen, mitä se ei missään tapauksessa kerro, vaikka syytä olisi. Se ei yleensä kerro mitään negatiivista omasta "hengellisestä paratiisistaan", sen sijaan se syyttää kaikkia muita järjestöjä Saatanan maailman järjestöiksi. Vartiotorniseura kertoo myös, että Saatana eksyttää maailmaa median välityksellä.

*** it-1 s. 637 kpl 5 Hallitsija, hallitusmies ***

Saatana Panettelija ja hänen demoninsa ovat myös hallitsijoita. Panettelijaa sanotaan ”tämän maailman hallitsijaksi” ja ”ilman vallan hallitsijaksi” (Joh 12:31; 14:30; Ef 2:2). Kaikki tämän maailman hallitukset ovat hänen vallassaan, mikä käy ilmi siitä, että hän tarjosi niitä Jeesukselle Kristukselle palkaksi palvontateosta (Mt 4:8, 9). Saatana antaa näille hallituksille niiden vallan (Il 13:2). Myös demoneilla on hallitusvaltaa hänen järjestössään. Heitä sanotaan ”tämän pimeyden maailmanhallitsijoiksi”


*** w04 1/4 s. 9 kpl 2 Vastusta muuttuvan maailman henkeä ***

2 Aadamin ja Eevan päivistä lähtien Saatana on jatkuvasti pettänyt ihmisiä. Tosiasiassa hän ”eksyttää koko asuttua maata” (Ilmestys 12:9). Hänen taktiikkansa ei ole muuttunut. Vaikkei hän enää käytäkään kirjaimellista käärmettä, hän salaa edelleen henkilöllisyytensä. Saatana eksyttää ihmisiä viihdeteollisuuden, median ja muiden keinojen välityksellä ajattelemaan, että he eivät tarvitse Jumalan rakkaudellista ohjausta eivätkä hyödy siitä.


Journalistien ohjeissa on mm. näin yleviä periaatteita:
  • Sananvapaus on demokraattisen yhteiskunnan perusta. Hyvä journalistinen tapa perustuu jokaisen oikeuteen vastaanottaa tietoja ja mielipiteitä.
  • Näiden ohjeiden tavoitteena on tukea sananvapauden vastuullista käyttämistä joukkoviestimissä ja edistää ammattieettistä keskustelua.
  • Journalisti on vastuussa ennen kaikkea lukijoilleen, kuulijoilleen ja katselijoilleen. Heillä on oikeus saada tietää, mitä yhteiskunnassa tapahtuu.
  • Tiedonvälityksen sisältöä koskevat ratkaisut on tehtävä journalistisin perustein. Tätä päätösvaltaa ei saa missään oloissa luovuttaa toimituksen ulkopuolisille.
  • Journalistilla on oikeus ja velvollisuus torjua painostus tai houkuttelu, jolla yritetään ohjata, estää tai rajoittaa tiedonvälitystä.
  • Journalistin velvollisuus on pyrkiä totuudenmukaiseen tiedonvälitykseen.
On täyttä utopiaa odottaa, että Vartiotorniseura joskus muuttaisi suhtautumistaan tiedotukseen ja uutisointiin. Se ei tule koskaan noudattamaan em. "journalistien ohjeita". Se ei ole avoin järjestö, joka voisi näin tehdä. Vartiotorniseuran syntilista on pitkä, ja toisin kuin Raamatun ajan merkittävät henkilöt, hallintoelin ei koskaan tule myöntämään syntejään. Se asuu omassa "todellisuudessan", eikä se koe velvollisuudekseen kertoa asioista niin kuin ne ovat. Se ei ole koskaan aiemminkaan ottanut vastuuta virheistään, ei vääristä ennustuksista, jotka ovat pilanneet monen elämän, eikä varsinkaan rikoksista pieniä lapsia vastaan. Miksi se sen nyt tekisi, kun se ei ole ennenkään niin tehnyt?
 

  
JW.ORG:n täysin "mustavalkoinen" uutishuone löytyy täältä.
 
 

 
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity