Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto

Tutustu myös näihin sivuihin:
Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennusteluMuita aiheita:
   Säälintunne kadoksissa
28.05.2016 Johanneksen poikaKesän 2015 aluekonventin teema oli: "Jäljittele Jeesusta".

   Kuva: JW.ORG

Vartiotorniseura otti Jeesuksen esimerkiksi monissa asioissa, mutta ei kaikissa, ei niissä kaikkein tärkeimmmissä asioissa.
  • Jeesus meni kasteelle noin 30-vuotiaana. Siinä Vartiotorniseura ei jäljittele Jeesusta.
  • Jeesus oli tekemisissä kaikenlaisten ihmisten kanssa. Jeesus ei halveksinut eikä karttanut ketään. Siinä Vartiotorniseura ei jäljittele Jeesusta.
  • Jeesus tunsi sääliä ihmisiä kohtaan. Hän pyrki aina auttamaan kaikkia. Siinä Vartiotorniseura ei jäljittele Jeesusta.
Tässä kirjoituksessa keskitytään säälin tunteeseen ja sen puuttumiseen.

Otetaan ensin Raamatusta muutama esimerkki siitä, miten Jeesus toimi.

(Matteus 9:35, 36) 35 Ja Jeesus lähti kiertomatkalle kaikkiin kaupunkeihin ja kyliin ja opetti niiden synagogissa ja saarnasi valtakunnan hyvää uutista ja paransi kaikenlaisia tauteja ja kaikenlaista raihnaisuutta. 36 Nähdessään ihmisjoukot hän tunsi sääliä heitä kohtaan, koska he olivat kiusattuja ja sysittyjä niin kuin lampaat ilman paimenta.

(Matteus 14:14) 14 Kun hän sitten astui esiin, hän näki suuren ihmisjoukon, ja hän tunsi sääliä heitä kohtaan, ja hän paransi heidän sairaansa.

(Matteus 15:32) 32 Mutta Jeesus kutsui opetuslapsensa luokseen ja sanoi: ”Minä tunnen sääliä tätä ihmisjoukkoa kohtaan – –

(Matteus 20:29-34) 29 Kun he nyt olivat menossa pois Jerikosta, häntä seurasi suuri ihmisjoukko. 30 Ja katso, tien vieressä istui kaksi sokeaa miestä, jotka kuultuaan, että Jeesus oli kulkemassa ohi, huusivat sanoen: ”Herra, ole meille armollinen, Daavidin Poika!” 31 Mutta ihmisjoukko nuhteli heitä, jotta he olisivat pysyneet vaiti; silti he huusivat sitä kovemmin sanoen: ”Herra, ole meille armollinen, Daavidin Poika!” 32 Niin Jeesus pysähtyi, kutsui heidät ja sanoi: ”Mitä tahdotte minun tekevän teille?” 33 He sanoivat hänelle: ”Herra, anna silmiemme aueta.” 34 Säälistä liikuttuneena Jeesus kosketti heidän silmiään, ja heti he saivat näkönsä, ja he seurasivat häntä.

(Markus 6:33, 34)  34 Ja astuessaan esiin hän näki suuren ihmisjoukon, mutta hänen tuli heitä sääli, sillä he olivat kuin lampaat ilman paimenta. Ja hän rupesi opettamaan heille monia asioita.
 
Seuraavaksi tarkastellaan Vartiotorniseuraa ja sen opetusta säälistä. Vaikka 1994 julkaistun Vartiotornin kirjoituksen otsikko on "Ole hellän sääliväinen", kirjoituksen sisällössä on piirteitä, jotka voimakkaasti poikkeavat Jeesuksen mallista.

Jeesus osoitti sääliä ihmisjoukoille, mutta Vartiotorniseura kehottaa kokonaan tukahduttamaan säälin tunteen, jos kohteena on esimerkiksi oma seurakunnasta erotettu tai eronnut aikuinen lapsi.

*** w94 1/11 s. 21 kpl 20 Ole hellän sääliväinen ***

Se, että kristitty ’lakkaa seurustelemasta’ läheisen ystävän tai sukulaisen kanssa, joka on erotettu, voi olla todellinen koetus. Sellaisessa tapauksessa on tärkeää, ettei anna myöten säälin tunteille. (1. Korinttolaisille 5:11–13.) Lujuus voi jopa kannustaa erehtynyttä katumaan.

Jehovan todistajat näyttävät kesän 2016 konventeissa muutaman minuutin mittaisen videon, mikä korostaa sitä, että edes omaa erotettua lastaan ei saa sen vertaa "sääliä", että voisi puhua hänen kanssaan puhelimessa.

Videolla erotettuna ollut JT-sisar kertoi, mikä auttoi hänen perhettään pysymään "uskollisena Jehovalle" [lue: uskollisena Vartiotorniseuran omille säännöille] kaikkina niinä vuosina kun hän oli erotettu. Hän ottaa esimerkiksi Raamatusta Aaronin, jonka kaksi poikaa oli tapettu. Aaronin pojat tapettiin, mutta Aaron ei saanut surra heitä, jotta muut näkisivät ja hyväksyisivät tämän surmaamisen.

Seuraavat kuvakaappaukset: JW.ORG:n karttamisvideo.Videossa tätä Aaronin tapausta verrataan siihen, että Jehovan todistaja -vanhemmat eivät saa olla tekemisissä oman seurakunnasta erotetun tyttärensä kanssa. He eivät vastaa edes tyttären puheluihin.

On aika julmaa rinnastaa Aaronin lasten surmaamiset siihen, että erotettua elossa olevaa omaa lasta ei saisi tavata eikä hänen kanssaan saisi edes puhua puhelimessa. Mutta Vartiotorniseura soveltaa mitä tahansa tarvittaessa tulkintojensa tueksi.

Rehellisyyden nimissä Vartiotorniseuran tulisi irtisanoutua niistä opetuksista, mitkä olivat Jeesukselle kaikkein tärkeimpiä. Hän välitti ihmisistä, niistäkin, joita muut hyljeksivät.

  
Minne Vartiotorniseura on hukannut säälintunteen? Mihin on kadonnut luonnollinen kiintymys perheenjäsenten väliltä? Miksi Vartiotorniseura haluaa rikkoa perheitä?

(1. Timoteukselle 5:8) 8 Totisesti jos joku ei pidä huolta omaisistaan ja varsinkaan niistä, jotka ovat hänen huonekuntansa jäseniä, niin hän on kieltänyt uskon ja on pahempi kuin se, jolla ei ole uskoa.
    

 
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity