Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * UutisarkistoonHoitotahtokorttia koskevan kirjeen toista sivua ei luettu kokouksessa
10.06.2015 Maaria ja Johanneksen poikaVartiotorniseuran tiedotuspolitiikka jatkuu ennallaan. Kaikkea tietoa ei haluta jakaa tavallisille rivijäsenille seurakunnissa. Näin kävi myös aivan äskettäin, kun seurakunnissa luettiin kirje uuden yksinkertaistetun hoitotahtokortin ottamisesta käyttöön. Kirjeessä oli kaksi sivua, mutta vain ensimmäinen sivu luettiin kokouksissa. Toisella sivulla oli tällainen varoitus lihavoituna: Tätä jälkikirjoitusta ei tule lukea seurakunnalle eikä laittaa ilmoitustaululle.

Tarkoitus siis oli, että seurakuntalaiset eivät saisi tietää sivun 2 asioista. Mitä sivulla 2 oli?

Siellä oli mm. pieni maininta "fraktioista" ja viittaus Valtakunnan Palveluksemme -lehtiseen vuodelta 2006.

Vanhimmat saivat myös sellaista lisätietoa, mitä tässä kirjeessä ei mainittu. Sen saa kirjautumalla jw.org-sivustolle vanhimman tunnuksella. Näin toimimalla vanhimmat pääsevät lukemaan salaista ohjetta "Ohjeet niiden tukemiseen, joilla on lääketieteellisiä tarpeita (S-139)".

Tiedon jakamisella vain harvoille ja valituille hallitaan laumaa. Se, jolla on tietoa, on myös valtaa. Soveltuu myös toisin päin.

Tässä on koko kirje suomeksi:

* * *1.4.2016

KAIKILLE SEURAKUNNILLE

Re: Yksinkertaistettu hoitotahtokortti

Rakkaat veljet!

Hoitotahtokortti suojelee meitä vastentahtoisilta verensiirroilta äkillisissä sairaus- tai onnettomuustapauksissa. Olemme nyt valmistaneet yksinkertaistetun "Pysyvä hoitotahto ja valtakirja" -kortin, jota on helpompi käyttää.

Tämä yksinkertaistettu hoitotahtokortti jaetaan jokaiselle kastetulle julistajalle tämän kokouksen jälkeen. Lukekaa kortin ohjeet huolellisesti ja noudattakaa niitä. Kun näin tehdään, voidaan välttyä siltä, että joku kyseenalaistaisi hoitotahdon laillisuuden. Uusi hoitotahtokortti tulisi täyttää mahdollisimman pian.

Haluamme muistuttaa teitä, että täytetystä hoitotahtokortista tulisi antaa kopio (1) kortissa mainituille todistajille, (2) lääkäreille tai sairaalalle (3) seurakunnan sihteerille. Hoitotahtokortin kopioita voi olla hyvä säilyttää myös testamentin ja muiden tärkeiden asiakirjojen yhteydessä.—Sanl. 22:3.

Luotamme siihen, että yksinkertaistettu auttaa Jehovan maailmanlaajuisen kansaan kuuluvia tottelemaan Raamatun käskyä ”karttaa verta”. Apt. 15:28, 29.

Lähetämme teille lämpimät terveisemme ja kristillisen rakkautemme.

Veljenne, 
c:    Kierrosvalvojat
        Sairaalayhteyskomiteat

* * *Re: Yksinkertaistettu hoitotahtokortti
1.4.2016 sivu 2

PS vanhimmistoille:

Seurakunnallanne lähetetään yksinkertaistettuja hoitotahtokortteja seurakunnan julistajamäärän mukaisesti. Järjestäkää niin, että kirje luetaan seurakunnille ensimmäisessä viikkokokouksessa korttien vastaanottamisesta. Tämän jälkeen kirje tulee laittaa ilmoitustaululle. Tätä jälkikirjoitusta ei tule lukea seurakunnalle eikä laittaa ilmoitustaululle.

Huomatkaa, että yksinkertaistetussa kortissa ei ole mainittu omantunnonasioita. Yksilön henkilökohtaiset päätökset omantunnonasioista voidaan kirjoittaa Muut hoitooni liittyvät ohjeet – kohdassa varattuun tilaan. Jos veljet pyytävät lisätietoa tai apua näihin kysymyksiin, marraskuun 2006 Valtakunnan Palveluksemme liitteessä “Miten suhtaudun veren fraktioihin ja hoitotoimenpiteisiin, joissa käytetään omaa vertani?” on erittäin hyödyllisiä kohtia (saatavilla jw.org:ssa).

Kun olette vastaanottaneet yksinkertaistetut hoitotahtokortit ja kirje on luettu seurakunnalle, tulee edelliset versiot kortista hävittää seurakunnan varastosta. Lisäksi lomakkeen, Ohjeita hoitotahtokortin täyttämiseen (dpai), käyttö lopetetaan. Lomake on poistettu jw.org:sta ja kaikki seurakunnassa olevat kopiot siitä tulee hävittää.
 
Lisäksi meillä on ilo ilmoittaa, että uusi lomake, Ohjeet niiden tukemiseen, joilla on lääketieteellisiä tarpeita (S-139), on julkaistu jw.org:ssa. Se on laadittu auttamaan sinua avustamaan yksittäisiä julistajia hoitotahtokortin täyttämisessä sekä niitä erityisolosuhteissa olevia, joiden tilanteeseen saattaa liittyä verikysymys. Jokaisen jw.org-tilin omaavan vanhimman tulisi tulostaa lomake itselleen ja pitämään se käsillä hätätilanteita varten. Seurakunnan sihteerin tulisi muistuttaa jokaista vanhinta tekemään näin sekä tulostaa kopio niille vanhimmille, joilla ei ole jw.org-tiliä.

Alkuperäisen englanninkielisen kirjeen voit lukea tästä:

* * *
  


Lue myös tämä uutinen

Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

    


Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity