Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto

Tutustu myös näihin sivuihin:
Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennusteluMuita aiheita:
   Uutiskatsaus: Vartiotorniseura ja oikeuden halventaminen – sakkoa $4000 päivässä kunnes oikeuden määräyksiä noudatetaan
01.07.2016 Maaria
25.6.2016

Muutama kuukausi sitten raportoimme pitkästä listasta oikeustoimia Vartiotornin Raamattu- ja Traktaattiseuraa vastaan koskien surullisenkuuluisia ja kritisoituja tapoja käsitellä lasten hyväksikäyttötapauksia vain organisaation sisällä.

Journalisti Dorian Hargrove raportoi San Diego Reader-lehdessä kuinka Osbaldo Padron nosti oikeusjutun Vartiotorniseuraa vastaan väittäen heidän käsitelleen huonosti häntä seksuaalisesti hyväksikäyttäneen Jehovan todistajan, Gonzalo Camposin, tapauksen.

Muutkin Camposin uhrit ovat nostaneet useita oikeusjuttuja Vartiotorniseuraa vastaan, mukaan lukien hyväksikäytöstä selviytynyt Jose Lopez.

Alkuperäisessä artikkelissaan Hargrove kirjoitti, että Lopezin oikeusjutussa Vartiotorniseuraa vastaan väitettiin tapauksen kertovan organisaation toimintamallista. Lasten hyväksikäyttösyytökset käsitellään systemaattisesti väärin eikä syytöksistä kerrota viranomaisille.

Vartiotorniseuran hallussa olevien asiakirjojen väitetään todistavan tämän syytöksen. Asiakirjoissa luetellaan kymmeniä tuhansia lapsia hyväksikäyttänyttä Jehovan todistajaa, mutta uskonto on jättänyt tapaukset käsittelemättä. Sen sijaan ne on arkistoitu.

Vartiotorniseura on vahvistanut näiden asiakirjojen olemassaolon, mutta kun sitä pyydettiin luovuttamaan ne oikeudelle maaliskuussa 2015, he antoivat ne erittäin sensuroituina tehden niistä hyödyttömiä Padronin lakitiimille.

Siksi Padronin lakitiimi vetosi tuomariin huhtikuussa 2016, jotta hän määräisi sanktioita Vartiotorniseuraa vastaan jokaisesta päivästä, jona se kieltäytyy luovuttamasta sensuroimattomia asiakirjoja.

Uudessa artikkelissaan Hargrove raportoi tuomarin hyväksyneen tämän esityksen.

Hargroven raportit (lihavointi minun):

Maaliskuussa 2015 kirkko luovutti kirjeestä voimakkaasti sensuroidun version. Vastapuolen asianajajat katsoivat sensuroinnin niin laajaksi, että se tekee dokumentista käyttökelvottoman. Sitten tuomari Strauss nimesi sovittelijan kuulemaan molempia osapuolia. Mutta sekään ei ratkaissut asiaa. Vartiotorniseura on toistuvasti ilmaissut, ettei se tule noudattamaan määräystä.

“Sanktioiden määräämisen aikaan oli kulunut yli vuosi alkuperäisestä käskystä ja lähes kolme kuukautta siitä, kun [sovittelijan suositus] hyväksyttiin,” lukee Straussin käskyssä. “Siitä lähtien… Vartiotorniseura ei ole osoittanut yritystä eikä halua noudattaa määräyksiä.

“Perustuen tämän tapauksen historiaan ja Vartiotorniseuran lausuntoihin... tuomioistuin toteaa, että Vartiotorniseuran laiminlyönti on tahallinen... Vartiotorniseuralla selvästi on nämä jo kertaalleen luovutetut asiakirjat ja se voisi korjata niiden sensuroinnit. Asia on ilmiselvästi Vartiotorniseuran vallassa, mutta se päättää olla tottelematta. Se toistaa yhä uudelleen ennenkin epäonnistuneita argumentteja siitä, miksi se vastustaa asiakirjojen paljastamismääräystä. Tämä havainnollistaa Vartiotorniseuran itsepäisyyttä."

Niille meistä, jotka tuntevat Vartiotorniseuran menettelytavan kun se kohtaa oikeudellisia tutkimuksia koskien sen tapoja käsitellä lasten hyväksikäyttötapauksia, ei ole yllätys kuulla käytettävän sanoja "itsepäisyys" tai "tahallinen epäonnistuminen". Viime vuosina on nähty hallintoelimen jäsenen pakenevan paniikissa mahdollisuudesta antaa todistus organisaationsa tukemiseksi kuin myös korkean Vartiotorniseuran virkamiehen jääneen kiinni suorien valheitten kertomisesta valan alaisena. He ovat myös jääneet kiinni yrityksistä viivyttää oikeudenkäyntejä tavalla, jota tuomari kuvailee “vilpillisyydeksi” ja “väärinkäytökseksi.”

Vartiotorniseuran strategia on yleensä ollut yksinkertainen: valehtele, kiertele, viivyttele.

Päätöksessään tuomari Strauss on päättänyt laittaa Vartiotorniseuran viivyttelylle lopun.

JW Surveyn saamat oikeuden asiakirjat sanovat näin:

“Oikeus määrää $2,000 sakkoa jokaiselta päivältä jona Vartiotorniseura ei luovuta kyseessä olevia asiakirjoja ja lisäksi $2,000 sakkoa jokaiselta päivältä jona Vartiotorniseura ei etsi näitä asiakirjoja. Ottaen huomioon vastaajan huomattavan nettovarallisuuden, kokonaisuudessaan $ 4.000 dollarin sakot päivää kohden ei tuomioistuimen mukaan ole liian ankara, mutta pitäisi riittää kertomaan noudattaako vastaaja määräyksiä vai ei.”

Mutta tämä on vasta ensimmäinen askel. Tuomioistuimen asiakirjojen mukaan tuomari määräsi:

"Tuomioistuin järjestää tilannekartoituksen 22.7.2016, jolloin kuullaan osapuolilta sakkojen tehonneet."

Tämä tarkoittaa, että jos Vartiotorniseura ei siihen mennessä ole luovuttanut dokumentteja, voi tuomari määrätä lisäsanktioita. Tuska vain kasvaa kunnes Vartiotorniseura joko noudattaa tai ehkä jopa pakotetaan luopumaan puolustuksesta niin kuin kävi aikaisemmassa Gonzalo Camposin oikeudenkäynnissä.

Vartiotorniseura väittää toistuvasti seuraajilleen, että raportit lasten hyväksikäyttötapausten huonosta käsittelystä ovat luopioiden valheita, ja ettei sillä ole mitään salattavaa, mutta katsopas Vartiotorniseuran käyttäytymistä oikeussalissa niin näet hieman erilaisen puolen heistä.

Sitä puolta ei moni vilpitön Jehovan todistaja mielellään katsele.

Vaikuttaa että tarina on kaikkea muuta kuin selvä, joten tulemme pitämään teidät ajan tasalla tapahtumista jatkossakin. Luovuttaako Vartiotorni dokumentit? Kuinka suuret sanktiot tulevat olemaan?

Pian saamme tietää!
Sensuroinnista, San Diego Reader – lehti:

Hiljattain arkistoidussa tuomioistuinasiakirjassa sanotaan: ”Vartiotorniseuran toimittamista asiakirjoista oli poistettu uhrien nimet, vanhimmat, syylliset, seurakunnat (sekä osoitteet että yhteystiedot), kaupungit, joissa hyväksikäyttö tapahtui, lainvalvontaviranomaiset jotka tutkivat väitteet sekä muuta materiaalia. Sensuroinnit ovat niin äärimmäisiä, ettei asianomistaja voi hyödyntää niitä. Asianomistaja toimitti näytteen näistä sensuroiduista asiakirjoista sekä sovittelijalle että oikeudelle, ja kummankin mielestä sensuroinnit ovat niin laajoja, että ne heikentävät asianomistajan kykyä käyttää niitä.”

Watchtower produced documents that redacted the names of victims, elders, perpetrators, congregations (as well as the addresses and contact information of the congregation), towns where abuse occurred, law enforcement agencies that investigated claims, and other material," reads a newly filed court document. "The redactions are so extreme that Plaintiff cannot make use of them. Plaintiff submitted a sampling of these redacted documents to the discovery referee and this Court, who each agreed that the redactions are so broad as to undermine Plaintiff's ability to use them.Alexandra James:

4000 dollaria päivässä on paljon rahaa jopa Vartiotorniseuralle, mutta onko se riittävästi jotta heidät saadaan tottelemaan? Muista, että kun kirje on toimitettu oikeudelle, siitä tulee julkista, elleivät he onnistu saamaan sitä salatuksi. Jos tämä kirje sisältää hyväksikäyttäjien nimiä ja todisteita heitä vastaan, voi se olla tuhoisaa Vartiotorniseuralle ja avata oikeuskanteiden tulvan.

Siksi on aiheellinen kysymys onko $4000 riittävästi. Todennäköisesti se lasketaan vain arkipäiviltä, joten se tekee $20000 per viikko ja yli miljoona dollaria vuodessa. Vaikka tämä kuulostaa riittävältä pakotteelta, mietihän että hallintoelimen jäsen Gerrit Lösch uhmasi oikeuden käskyä antaa todistus lasten hyväksikäyttöä koskevista säännöistä, ironisesti, oikeusjutussa Jose Lopez vastaan Campos. Lösch sanoi uhmakkaasti: "En ole, enkä ole koskaan ollut, seuran virkamies, johtaja, johtava henkilö, jäsen tai Vartiotorniseuran työntekijä. En johda, enkä ole koskaan johtanut, Vartiotorniseuran jokapäiväisiä toimintoja. En vastaa Vartiotorniseuralle. Minulla ei ole, eikä ole koskaan ollut, mitään vaikutusvaltaa yksilönä päättää Vartiotorniseuran käytännöistä tai minkään osaston käytännöistä." Antaessaan 13,5 miljoonan dollarin tuomion, tuomari mainitsi Löschin kieltäytymisen käskyjen noudattamisesta.

Jos Vartiotorniseura jatkaa nykyisen määräyksen uhmaamista he siis joutuvat maksamaan miljoonan vuodessa. Jos he jatkavat tätä 13 vuotta, vasta sitten päästään oikeuden määräämään 13,5 miljoonan dollarin tuomioon. Raha ei tunnu olevan riittävä motivaatio noudattaa oikeuden määräyksiä. Toisaalta asiakirjan paljastamisen myötä tulevat oikeusjutut voivat maksaa vielä paljon enemmän kuin $4000 per päivä. Vain aika siis näyttää onko tämä riittävä sakko.

Four thousand dollars every day is a lot of money, even for the Watchtower, but will it be enough for them to comply? Remember that once a letter is submitted to court, unless they can make an argument to keep it sealed, it then becomes public record. This letter, if it contains names of abusers and the evidence against them, could be incredibly damning to the Watchtower Society and open up a floodgate of additional civil suits.

This is why it's a valid question, of whether or not $4000 per day is enough to force their hand. I assume this would be just weekdays, so that's $20,000 per week, and over $1 million per year. While this may sound like enough to force the Watchtower to comply, consider that governing body member Gerrit Losch was willing to defy a court order to give testimony about child abuse policies in, ironically enough, the case filed by Jose Lopez against Campos. Losch stated quite defiantly, "I am not, and have never been, a corporate officer, director, managing agent, member, or employee of Watchtower. I do not direct, and have never directed, the day-to-day operations of Watchtower. I do not answer to Watchtower. I do not have, and have never had, any authority as an individual to make or determine corporate policy for Watchtower or any department of Watchtower." The judge mentioned Losch's refusal to comply when awarding the $13.5 million judgment noted above.

If the Watchtower were to continue to defy this current order to the tune of $1 million per year, they could do this for thirteen years and only then would it match the judgment given to Lopez. Money doesn't seem to be enough to motivate them to comply with court orders. Consider, too, that those additional lawsuits that would stem from this document could also total far more than $4000 per day.  Only time will tell if it's enough for them to comply.

  
Alkuperäiset JWsurveyn internetsivut täällä.
 
 

 
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity