Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto

Tutustu myös näihin sivuihin:
Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennusteluMuita aiheita:
   Venäjän uusi uskontolaki herätti pelot Suomessa – IS selvitti, mitä oudot linjaukset voivat tarkoittaa
26.07.2016 Johanneksen poika

Suomen uskonnollisissa piireissä on levinnyt hurjia tulkintoja Venäjän uskontolaista. Osa peloista on perusteltuja ja osa mitä ilmeisimmin turhia, käy ilmi Ilta-Sanomien selvityksestä.

Uusi laki vaikuttaa epäilemättä myös Venäjän Jehovan todistajien toimintaan. Mitä tämä käytännössä voi tarkoittaa?

– Laissa on tiettyjä kohtia, jotka rajoittavat selkeästi esimerkiksi skientologien, Jehovan todistajien, islaminuskoisten ja erilaisten Venäjälle rekisteröimättömien evankelisten kirkkokuntien saarnaajien toimintaa.

IS:n tulkintaa: On vaikea nähdä, että tämä lakipykälä rajoittaisi kuitenkaan yksityisten ihmisten oikeutta puhua uskostaan esimerkiksi junassa, kuten IRR-tv:n julkaisemissa tulkinnoissa on arveltu. Sen sijaan laki voi rajoittaa merkittävästi esimerkiksi Jehovan todistajain ja muiden ihmisten kodeissa käyvien uskontosuuntausten tekemää käännytystyötä. On myös epäselvää, miten jatkossa vedetään tulkintaraja kodeissa sallitun uskonnon harjoittamisen ja kodeissa kielletyn lähetystyön välille. 

IS:n tulkintaa: Mitään uskonnollista ryhmää ei mainita nimeltä, mutta nämä rajoitukset suuntautuvat selkeästi Venäjän vaarallisina pitämiä lahkoja ja myös islaminuskoisia vastaan. Esimerkiksi itsemurhiin tai lainvastaisiin toimiin houkuttelun kriminalisointi voi olla keino puuttua ääri-islamilaisten imaamien harjoittamaan terroristivärväykseen. Laki vaikeuttaa myös esimerkiksi skientologien rahankeräystä ja Jehovan todistajilta kielletään käytännössä oikeus opettaa verensiirroista kieltäytymistä. Toisaalta tämän pykälän perusteella mikä tahansa liian vahvaksi kasvava uskontokunta voidaan teoriassa katsoa ”uhaksi yhteiskunnalliselle järjestykselle”, jos Venäjän vallanpitäjät näkevät sen leviämisessä esimerkiksi jotain oppositiopoliittisia uhkia.  
Alkuperäiset Ilta-Sanomien internetsivut täällä.
 
 

 
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity