Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto

Tutustu myös näihin sivuihin:
Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennusteluMuita aiheita:
   Mistä Jehovan todistajien opetus on lähtöisin?
24.08.2016 Tuomas Yläjuurakko
Kuvassa hallintoelimen tämän hetkiset jäsenet

Vartiotorni (”tutkittava”) Toukokuu 2016 s. 23,24:


Kuva: JW.ORG

3 Koska rakastamme Raamattua, rakastamme myös siihen perustuvaa kirjallisuuttamme. Arvostamme esimerkiksi sitä hengellistä ravintoa, jonka saamme kirjojen, kirjasten, lehtien ja muiden julkaisujemme muodossa. Tiedämme, että nämä Jehovalta tulevat lahjat auttavat meitä pysymään hengellisesti valppaina, hyvin ravittuina ja ”terveinä uskossa” (Tit. 2:2).
- - -
Meidän jokaisen tulee ennen kaikkea muistaa, että hengelliset lahjamme ovat lähtöisin Jehovalta. Hän sanoi profeetta Jesajan kautta: ”Minä, Jehova, olen sinun Jumalasi, joka opetan sinua hankkimaan hyötyä itsellesi.” (Jes. 48:17.)

Jehovan todistajille vakuutetaan, että heidän saamansa opetus on lähtöisin Jehovalta, joka käyttää hallintoelintä viestintäkanavanaan. Tähän on kuitenkin vaikea uskoa. Miksi?
 
Paitsi että opetukset tarkentuisivat aika-ajoin, ja totuus siten kirkastuisi vähitellen ne muuttuvat usein täysin toiseksi. Viimeisin merkittävä muutos on tämä seuraava "tarkennettu näkemys":

Vartiotorni (”tutkittava”) Kesäkuu 2016 s.16:


Kuva: JW.ORG

Keitä edustavat Hesekielin näyssä mies, jolla on sihteerin mustesarvi, ja kuusi miestä, joilla on murskaamisaseet?
- - -
Miksi tämä tarkennettu näkemys on järkevä?
- - -
Aikaisemmin julkaisuissamme on selitetty, että tämän näyn nykyisessä täyttymyksessä mies, jolla on sihteerin mustesarvi, edustaa voideltua jäännöstä. Ajateltiin, että kaikki, jotka suhtautuvat suopeasti saarnaamaamme sanomaan, merkittäisiin elossasäilymistä varten tänä aikana. Viime vuosina on kuitenkin käynyt ilmeiseksi, että tätä selitystä on tarpeen korjata. Matteuksen 25:31–33:n perusteella ymmärrämme, että Jeesus tuomitsee ihmiset. Hän langettaa lopullisen tuomionsa suuren ahdistuksen aikana. Silloin hän erottaa toisistaan lampaankaltaiset, jotka säilyvät elossa, ja vuohenkaltaiset, jotka tuhotaan.


Miksi tätä keskeistä opetusta on tarpeen korjata? Yksinkertaisesti siksi, koska havaittiin, että aiempi opetus perustui väärään tulkintaan tästä Hesekielin näyn miehestä. Mutta miten se voi olla mahdollista, sillä olihan tämä tulkinta lähtöisin itseltään Jehovalta ja vain Jehovan todistajat saivat sen ymmärtää hänen henkensä opastamana? Näin uskottiin monien vuosien ajan.

Vartiotorni (”tutkittava”) Kesäkuu 2016 s.29

Jehova itse on rehellinen; hän ”ei voi valehdella” (Tit. 1:2).

Jos "tämä tarkennettu näkemys on järkevä", tarkoittaa se sitä, ettei tuo aiempi näkemys ollut järkevä. Se puolestaan tarkoittaa sitä, ettei tuo aiempi näkemys voinut olla lähtöisin Jehovalta, vaikka niin vakuutettiin. Hän ei voi valehdella. Itse asiassa tämä uusikaan näkemys ei ilmeisesti ole myöskään lähtöisin Jehovalta, koska hallintoelin tunnustaa, että se perustuu heidän omaan järkeilyynsä, ei Jehovan hengen ohjaukseen.
 
Tässä oppimuutoksessa on vielä toinenkin hyvin vakava puoli. Hallintoelin ylitti valtuutensa kuten Juudan kuningas Ussia muinoin:

Vartiotorni (”tutkittava”) Kesäkuu 2016 s.12


Kuva: JW.ORG

Millaisia sydäntä kovettavia taipumuksia meidän täytyy varoa? Niihin sisältyvät liiallinen ylpeys,  - - - Juudan kuningas Ussia tuli ylpeäksi. - - - Hän jopa yritti polttaa suitsuketta temppelissä, mikä oli ainoastaan Aaronin huoneen papeille kuuluva tehtävä. Kun papit nousivat Ussiaa vastaan, tämä ylpeä kuningas raivostui! Mitä siitä seurasi? Hän koki nöyryyttävän ”romahduksen” Jumalan käsissä ja kuoli spitaalisena (Sananl. 16:18).

Ellemme taistele ylpeyttä vastaan, myös me voisimme alkaa ”ajatella itsestämme enemmän kuin on tarpeellista ajatella”.

Kuten Vartiotorni kertoo: "Aikaisemmin julkaisuissamme on selitetty, että tämän näyn nykyisessä täyttymyksessä mies, jolla on sihteerin mustesarvi, edustaa voideltua jäännöstä." Näin hallintoelin syrjäytti ylpeästi itse Jeesuksen, koska nyt "ymmärrämme, että Jeesus tuomitsee ihmiset" eikä suinkaan mikään ihmisten ryhmä.
 
Joten voidaan hyvin nähdä, ettei tuo aiempi näkemys voinut olla lähtöisin Jehovalta, ja on ilmeiset syyt epäillä, että muutkin opetukset ja niiden korjaukset perustuvat vain hallintoelimen omaan järkeilyyn, ei Jehovan hengen ohjaukseen, vaikka niin vakuutetaan.
 
Onko tämä päätelmä järkevä? Pohdihan sitä.
 

  
Vartiotorni-lehtiä voit lukea JW.ORG:n sivuilta.
 
 

 
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity