Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto

Tutustu myös näihin sivuihin:
Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennusteluMuita aiheita:
   Voiko 16-vuotias tehdä itsenäisiä päätöksiä hengellisyydestään?
08.09.2016 Johanneksen poika

Jehovan todistajien arkipäivän kokouksissa käsitellään tällä viikolla aihetta "Jos ovelle tulee lapsi". Tämä viiden minuutin mittainen ohjelman osa ottaa kantaa siihen, onko lapselle tai nuorelle saarnaaminen "sopivaa" ovelta ovelle -työssä.

On kiinnostavaa, että Jehovan todistajat asettavat erilaiset normit Jehovan todistaja -lapsille ja -nuorille verrattuna "maailmallisiin" lapsiin ja nuoriin.

Miksi Jehovan todistajat eivät kohtele omia lapsiaan ja nuoriaan ikänsä puolesta samaan tapaan kuin "maailmallisia" lapsia ja nuoria?

Kokouksissa käytetty "työkirja" antaa tällaisen ohjeen:

Jos ovelle tulee lapsi, meidän tulisi kysyä, voimmeko puhua hänen vanhempiensa kanssa.

Vaikka kyseessä olisi 16-vuotias nuori, Vartiotorniseuran ohjeen mukaan tälle nuorelle ei saisi puhua ilman hänen vanhempiensa lupaa. "Työkirja kertoo":

Vaikka lapsi olisi jo vähän vanhempi, esimerkiksi noin 16-vuotias, on silti hyvä pyytää ovelle hänen vanhempiaan.

Nämä ohjeet ovat hyviä, koska ne ottavat huomioon ovenavaajan iän. Vartiotorniseura kyllä ymmärtää, että alaikäinen lapsi tai nuori ei ole riittävän kypsä tekemään päätöksiä hengellisyydestään. Siksi Vartiotorniseuran mielestä on sopimatonta yrittää käännyttää lapsia ja nuoria.

Asia on kuitenkin aivan toisin, jos on kyse Jehovan todistajien omista lapsista tai nuorista. Vartiotorniseura ei näytä "ymmärtävän" sitä asiaa, minkä se ymmärtää "maailmallisten" lasten ja nuorten kohdalla. Alaikäinen ei voi ottaa vastuuta hengellisten päätösten tekemisestä.

Vartiotorniseura yllyttää lapsia ja nuoria menemään kasteelle aivan liian nuorina. Siitä on paljon todisteita esimerkiksi Vartiotorni-lehdissä.

*** w16 maaliskuu s. 3 kpl 1 Nuori, oletko valmis menemään kasteelle? ***

”OLEN tuntenut sinut siitä asti, kun synnyit”, sanoi vanhin 12-vuotiaalle Christopherille, ”ja olen iloinen siitä, että haluat mennä kasteelle. Minua kiinnostaisi tietää, miksi haluat ottaa tämän askeleen.” Vanhimman kysymys oli tärkeä. Joka vuosi kautta maailman kastetaan tuhansia nuoria, mikä on tietysti suuren ilon aihe (Saarn. 12:1). Samalla kristityt vanhemmat ja seurakunnan vanhimmat haluavat varmistaa, että nuori menee kasteelle omasta halustaan ja että hän ymmärtää kasteen merkityksen.

*** w15 15/7 s. 6 He tarjoutuivat palvelemaan Venäjällä ***

Miten palveleminen tarvealueella on vaikuttanut nuoreen Alekseihin? ”Sillä on ollut erittäin hyvä vaikutus”, Oksana kertoo. ”Hän vihkiytyi Jehovalle ja meni kasteelle 9-vuotiaana. Koska hän näkee, että Valtakunnan saarnaajia tarvitaan kipeästi, hän haluaa palvella osa-aikaisena tienraivaajana aina kun hänellä on lomaa koulusta. Hänen rakkautensa ja intonsa palvelusta kohtaan tuo meille suurta iloa.” Tällä hetkellä Juri ja Oksana toimivat erikoistienraivaajina.

*** w15 15/9 s. 30 Jehovan siunaus on rikastuttanut elämääni ***

Ted oli syntynyt Kentuckyssa Yhdysvalloissa vuonna 1925, ja hänet oli kastettu Jehovalle vihkiytymisensä vertauskuvaksi 15-vuotiaana. Vaikka hän oli ainoa perheestään, joka oppi totuuden, hän aloitti vakituisen tienraivauksen kahden vuoden kuluttua kasteestaan.

*** w14 1/3 s. 8 Vahva heikkoudesta huolimatta ***

Olin teini-ikään tullessani hyvin heikko. Menin kaikesta huolimatta kasteelle 14-vuotiaana, sillä olin päättänyt palvella taivaallista Isääni niin hyvin kuin pystyisin.

*** w14 15/6 s. 10 Miten auttaa kristittyä selviytymään avioerosta? ***

Mirosław muistelee: ”Vaimoni ja minä olemme varanneet aikaa erään eronneen sisaren auttamiseen. Korjasimme esimerkiksi hänen ovensa lukon ja annoimme hänelle kyydin lääkäriin.” Nämä voivat näyttää pieniltä asioilta, mutta niistä oli käytännön apua. Sisar, jota tämä pariskunta auttoi, pääsi vähitellen takaisin tasapainoon. Myöhemmin hän ryhtyi tienraivaajaksi ja hänen 11-vuotias tyttärensä meni kasteelle.

*** w14 15/6 s. 31 kpl 16 Auta toisia hyödyntämään kykyjään täysin määrin ***

Aito kiitos voi johtaa erinomaisiin tuloksiin. Esimerkiksi Ranskassa asuvaa Rico-nimistä nuorta masensi se, että hänen ei-uskova isänsä ei halunnut päästää häntä kasteelle. Rico arveli joutuvansa odottamaan, kunnes olisi täysi-ikäinen, ennen kuin hän voisi palvella Jehovaa täysipainoisesti. Lisäksi häntä harmitti se, että häntä pilkattiin koulussa. Seurakunnan vanhin Frédéric, jota pyydettiin tutkimaan hänen kanssaan, kertoo: ”Kiitin Ricoa, sillä vastustus osoitti, että hänellä oli rohkeutta puhua uskostaan.” Hänen sanansa vahvistivat Ricon päätöstä jatkaa hengellistä edistymistä ja auttoivat häntä saamaan läheisemmän suhteen isäänsä. Rico meni kasteelle 12-vuotiaana.

*** w14 15/12 s. 30 kpl 14 Arvostatko sitä mitä olet saanut? ***

Gener, Aasiassa asuva veli, varttui kristityssä perheessä. Hän meni kasteelle 12-vuotiaana, mutta teini-iässä hän alkoi tuntea vetoa maailmaan. Hän sanoo: ”Halusin kokeilla ’vapautta’, jota maailma tarjoaa.” Gener alkoi viettää kaksoiselämää, ja 15-vuotiaana hän oli omaksunut kavereiltaan huonoja tapoja.
 

 

 

  
Lue syyskuun 2016 "työkirjasta" aihe "Jos ovelle tulee lapsi".
 
 

 
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity