Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto

Tutustu myös näihin sivuihin:
Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennusteluMuita aiheita:
   Uusin karttamismääräys esitettiin marraskuun kuukausivideolla
09.11.2016 Johanneksen poika
Kuva: JW Broadcasting

Jehovan todistajien JW Broadcasting -kanavalla julkaistaan joka kuukausi noin tunnin mittainen video, mitä juontaa tavallisesti joku hallintoelimen jäsen.

Marraskuun 2016 videolla yhtenä aiheena oli perheenjäsenen eroaminen seurakunnasta. Perheen poika kirjoitti erokirjeen ja lähti. Sen jälkeen hänen äitinsä ja isänsä eivät olleet missään tekemisissä poikansa kanssa. Äiti sai pojaltaan tekstiviestin, mutta ei vastannut siihen. Broadcasting-video ei kerro, että poika olisi tehnyt mitään pahaa tai vahingollista. Hän vain ei uskonut samalla tavalla kuin vanhempansa. Hän halusi itse valita oman elämänsä suunnan. Onko se pahuutta? Ei, jos sitä kysytään "normaaleilta" ihmisiltä. "Normaalit" ihmiset eivät karta läheisiään sillä perusteella, mitä mieltä he asioista ovat.
Jehovan todistajilla on julma karttamissääntö. Entisiin Jehovan todistajiin ei saa pitää mitään yhteyttä, ei edes sukulaisiin. Tämä henkinen ja hengellinen väkivalta jatkuu elämän loppuun asti, ellei kartettu ryömi takaisin seurakuntaan.

Suomen Jehovan todistajien tiedottaja Veikko Leinonen on useaan otteeseen yrittänyt selitellä, että karttaminen tarkoittaisi vain uskonnollisten ja hengellisten siteiden katkaisemista. Leinosen mukaan normaali kanssakäyminen jatkuu. Video kuitenkin tyrmää täysin Leinosen selittelyt.

Videolla perheen äiti itkee ja kaipaa poikaansa. Mutta Vartiotorniseuran ohjeet käskevät tukahduttaa normaalin äidinrakkauden. Tässä Jehovan todistajat itse toteuttavat Raamatun Uuden maailman käännöksen ennustusta, missä kerrottiin "luonnollisen kiintymyksen" katoavan:

(2. Timoteukselle 3:1-5) 3 Mutta tiedä tämä, että viimeisinä päivinä tulee olemaan kriittisiä aikoja, joista on vaikea selviytyä. 2 Sillä ihmiset tulevat olemaan itserakkaita, rahaa rakastavia, suuriluuloisia, pöyhkeitä, rienaajia, vanhemmilleen tottelemattomia, kiittämättömiä, uskottomia, 3 vailla luonnollista kiintymystä, haluttomia mihinkään sopimukseen, panettelijoita, vailla itsehillintää, raivoisia, vailla hyvyyden rakkautta, 4 kavaltajia, uppiniskaisia, ylpeydestä pöyhistyneitä, nautintoja ennemmin kuin Jumalaa rakastavia; 5 heillä on jumalisen antaumuksen muoto, mutta he osoittautuvat pettymykseksi sen voimaan nähden; ja näistä käänny pois.

"Luonnollinen kiintymys" katoaa juuri Jehovan todistajien keskuudessa. Muiden kristillisten yhteisöjen ja kirkkojen piirissä näin rajua hengellistä väkivaltaa harvoin esiintyy. Jehovan todistajien keskuudessa se on ylhäältä johdettua julmuutta, mikä on kirjallisesti vahvistettu satoja kertoja. Nykyisin aihetta käsitellään myös videoissa, kuten kesällä 2016 Jehovan todistajien konventeissa.

Raamattu kertoo, että Jeesus ei karttanut ketään. Hän seurusteli kaikenlaisten ihmisten kanssa. Raamatussa on yksi esimerkki, missä Jeesus meni ensimmäiseksi keskustelemaan synagogasta erotetun miehen kanssa. Jos Jehovan todistajat haluaisivat seurata Jeesuksen esimerkkiä, he eivät pakottaisi ketään karttamaan läheisiään. - Lue Johanneksen evankeliumin 9. luku.

Suomen mielenterveysseura laati uskonnollisten yhteisöjen eettiset periaatteet. Mukana oli runsas joukko edustajia eri ryhmistä. Jehovan todistajia edusti tuossa ryhmässä Veikko Leinonen. Siinä painotettiin mm. tätä asiaa:

Suomessa toimivat uskonnolliset yhteisöt --- Huolehtivat siitä, että uskontokunnasta voi halutessaan erota joutumatta minkäänlaisen painostuksen tai syrjinnän kohteeksi tai minkään elimen tai uskontokunnan edustajan kuulusteltavaksi tai puhuteltavaksi (§ 7).

Käytännössä jokainen Jehovan todistajien seurakunnasta eronnut tai erotettu tulee kokemaan entisen uskonyhteisönsä taholta voimakasta painostusta tai syrjintää, Vartiotorniseura ei edes yritä puuttua tähän, päinvastoin, se usuttaa ja yllyttää henkiseen ja hengelliseen väkivaltaan.

Suomen uskonnonvapauslaissa on selvä määräys:

2 luku

Rekisteröityneet yhdyskunnat


Rekisteröidyn uskonnollisen yhdyskunnan tulee toteuttaa tarkoitustaan perus- ja ihmisoikeuksia kunnioittaen.

Tämä on Jehovan todistajien kohdalla täysin kuollut pykälä.

Tällä videolla on käsitelty JW Broadcasting -kanavan uusi hengellisen väkivallan "helmi". Videolla on myös ote kesän 2016 konventtivideosta. Veikko Leinonen pääsee ääneen, kun hän yrittää selitellä mustan valkoiseksi. On tärkeää myös katsoa, mitä Suomen perustuslaki ja uskonnonvapauslaki asiasta sanoo.

Katso kommenttivideo tästä:


 

  
Voit katsoa JW Broadcasting -kanavan marraskuun kuukausivideon täältä.
 
 

 
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity