Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto

Tutustu myös näihin sivuihin:
Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennusteluMuita aiheita:
   Voiko erotettu tai eronnut palata sen "totuuden" yhteyteen, mihin hän aikoinaan oli liittynyt?
03.12.2016 Johanneksen poikaJotkut hyvää tarkoittavat Jehovan todistajat saattavat toivoa, että seurakunnasta erotetut tai eronneet palaisivat takaisin "totuuden" yhteyteen. Onko tämä helppoa? Onko tämä edes mahdollista?Jos erottamisesta tai eroamisesta on kulunut jo pitkä aika, ehkä parikymmentä vuotta tai enemmän, paluu "totuuden" yhteyteen ei ole mahdollista.

Miksi näin voidaan sanoa?

Palaaminen ei ole mitenkään mahdollista, koska tuon ajan "totuutta" ei ole enää olemassakaan. Moni asia on muuttunut niin paljon, että vanhan polven Jehovan todistajat eivät välttämättä tunnista enää järjestöä samaksi kuin ennen.

Muutamia asioita, jotka olivat "totuus" aikaisemmin, mutta joita ei nykyisessä "totuudessa" ole enää olemassakaan.

  • "Vanhempaan totuuteen" kuului olennaisena osana sukupolvioppi, jonka mukaan vuoden 1914 nähnyt sukupolvi ei missään tapauksessa katoa, ennen kuin "loppu" tulee. Tuo ei ole enää nykyisin "totuus". Näin ollen ei voi palata enää takaisin "vanhaan totuuteen", koska sitä ei ole enää olemassakaan.
  • "Vanhempaan totuuteen" kuului ehdoton kielto ottaa minkäänlaista verta kehoonsa. Nykyiseen "totuuteen" on keksitty "fraktiot", joita voi ottaa. Mutta on huomattava, että verenluovutus on edelleen kielletty Jehovan todistajilta. Näin ollen Jehovan todistajien on sallittua ottaa pienen pieniä veren osia "maailmallisten ihmisten" luovuttamasta verestä. Näin ollen ei voi palata "vanhaan totuuteen", koska sitä ei enää ole olemassakaan.
  • "Vanhempaan totuuteen" kuului ehdoton kielto suorittaa siviilipalvelusta. Monet joutuivat vankilaan ihan turhaan, koska "nykyinen totuus" sisältää luvan suorittaa siviilipalvelus. Joten tässäkään tapauksessa ei voida palata "vanhaan totuuteen", koska sitä ei ole enää olemassakaan.
  • "Vanhaan totuuteen" kuului se, että "uskolliseen ja ymmärtäväiseen orjaan" kuului maan päällä oleva voideltu jäännös, muutama tuhat taivastoivon omaavaa Jehovan todistajaa. Nykyisen "totuuden" mukaan vain hallintoelimen veljet (tällä hetkellä 7 ihmistä) muodostavat "uskollisen ja ymmärtäväisen orjan". Muut voidellut ovat vain palvelusväkeä. Joten tässäkään suhteessa ei ole olemassakaan sitä "totuutta", mihin voisi palata. Se "totuus" on kadonnut.
  • "Vanhaan totuuteen" kuului se, että voideltujen määrä jatkuvasti laskee, kunnes tuo luokka katoaa kokonaan maan päältä. Nykyiseen "totuuteen" on ilmaantunut kummallinen piirre, viime vuosina on tullut lisää voideltuja noin 1000 vuodessa. Nyt voideltujen määrä on jo yli 15000, kun se pienimmillään oli vain reilu 8000. Joten vanhaan "totuuteen" ei voi palata, koska sitä ei ole enää olemassakaan.
 
Nämä viisi esimerkkiä riittäköön. Näin ollen on turha puhua, että eronneiden ja erotettujen pitäisi palata takaisin siihen "totuuteen", mihin he aikoinaan liittyivät. Se on mahdotonta. Se "totuus" on kadonnut.
 
 

 
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity