Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto

Tutustu myös näihin sivuihin:
Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennusteluMuita aiheita:
   Kokouksessa käsiteltiin vuotta 1914
08.12.2016 Johanneksen poikaTämän viikon arkipäivän kokouksessa maailmanlaajuisesti oli tavan mukaan ohjelmassa seurakunnan raamatuntutkistelu (aikaisempi nimitys "kirjantutkistelu"). Tällä kertaa tutkittiin puolen tunnin ajan vuonna 2014 julkaistua kirjaa "Jumalan valtakunta hallitsee". Tarkastelussa oli luvusta 5 kappaleet 5-9.

Tutkittavan aiheen otsikko oli "Käänteentekevän vuoden merkitys ymmärretään".

Kappaleessa 5 myönnettiin vastahakoisesti, että Jehovan todistajat, tai oikeammin silloiselta nimeltään Raamatuntutkijat, erehtyivät ennustuksissaan. Vuodelle 1914 oli ladattu suuria odotuksia. Odotettiin, että tuona vuonna elokorjuu loppuisi ja voidellut koottaisiin taivaisiin. Kristuksen läsnäolo oli ennustettu niin, että se olisi alkanut vuonna 1874 ja se päättyisi vuonna 1914.

Kirja vetää kummallisen johtopäätöksen näistä vääristä käsityksistä:

"Ne eivät antaneet aihetta epäillä, että Jeesus opasti raamatuntutkijoita pyhän hengen nimessä".

Kappaleessa 7 kirja hehkuttaa hengellisen valon leimahduksia. Messiaaninen valtakunta oli syntynyt vuonna 1914. Kirja kertoo, että Ilmestyksen 12. luvun ennustus oli täyttynyt. Siinä kuvaannollinen "nainen", Jumalan taivaallinen vaimo, synnyttää lapsen. Kirja vakuuttaa myös, että Saatana oli heitetty alas taivaasta.

5 Kuten näimme tämän kirjan 2. luvusta, raamatuntutkijat osoittivat kymmenien vuosien ajan, että vuosi 1914 olisi merkittävä Raamatun ennustusten täyttymisen kannalta. Alkuaikoina he kuitenkin uskoivat, että Kristuksen läsnäolo oli alkanut vuonna 1874, että hän oli alkanut hallita taivaassa vuonna 1878 ja että Valtakunta saataisiin lopullisesti perustettua lokakuussa 1914. Elonkorjuu kestäisi vuodesta 1874 vuoteen 1914 ja huipentuisi voideltujen kokoamiseen taivaaseen. Antavatko tällaiset väärät käsitykset aihetta epäillä sitä, että Jeesus opasti noita uskollisia pyhän hengen välityksellä? Eivät missään nimessä.

6 - - - Siksi uskolliset ovat halukkaita ottamaan vastaan oikaisua ja muuttamaan nöyrästi näkemyksiään (Jaak. 4:6).

7 Vuoden 1919 jälkeen Jumalan kansa sai suureksi ilokseen nähdä useita hengellisen valon leimahduksia. (Lue psalmi 97:11.) Vuonna 1925 Vartiotornissa ilmestyi merkittävä kirjoitus ”Kansan synty”. Siinä esitettiin vakuuttavia raamatullisia todisteita siitä, että messiaaninen valtakunta oli syntynyt vuonna 1914 ja täyttänyt Ilmestyksen 12. luvussa olevan ennustuksen, jossa kuvaannollinen ”nainen”, Jumalan taivaallinen vaimo, synnyttää lapsen. * Lisäksi kirjoituksen mukaan Jehovan kansan sotavuosina kokemat vaikeudet ja vaino ilmaisivat selvästi, että Saatana oli heitetty alas taivaasta ja hän oli ”suuren suuttumuksen vallassa, koska hän tiesi, että hänen aikansa on lyhyt” (Ilm. 12:12).

Seuraavassa kuvassa Raamatuntutkijoiden johtomies, presidentti Charles Taze Russel, julistaa Vartiotorniseuran päätoimistossa, että pakanain ajat ovat päättyneet 1914.
Kuvat: Jumalan valtakunta hallitsee

Vartiotorniseura on epäonnistunut jokaisessa maailmanlopun ennustuksessaan. Siitä huolimatta sillä on tällainen asenne väärään profetiaansa:

Antavatko tällaiset väärät käsitykset aihetta epäillä sitä, että Jeesus opasti noita uskollisia pyhän hengen välityksellä? Eivät missään nimessä. - - - Siksi uskolliset ovat halukkaita ottamaan vastaan oikaisua ja muuttamaan nöyrästi näkemyksiään (Jaak. 4:6).
 

  
Lue raamatuntutkistelun aineisto kokonaan täältä.
    

 
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity