Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto

Tutustu myös näihin sivuihin:
Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennusteluMuita aiheita:
   Parodiavideo?
15.12.2016 Johanneksen poika

Jehovan todistajien JW Broadcasting -kanavalla on uusi hämmentävä musiikkivideo, "Paratiisin kynnyksellä". Näyttää siltä, että video on tehty tosissaan, mutta toisaalta, sen aihe on... outo. Joku voisi nähdä tämän videon parodiana, satiirina tai ironiana. Miksi?

Huomautukset:

Parodia on ivallinen, piikittelevä, liioitteleva tai koominen toisen (yleisön tunteman) teoksen jäljitelmä (myös pienet viittaukset kohteeseen riittävät). Alkuperäinen teos tehdään naurunalaiseksi. - Lähde: Wikipedia.

Satiiri on pääasiassa kirjallinen tyylikeino, joka tarkoittaa jonkin aiheen käsittelyä niin, että se näyttää naurettavalta. - Lähde: Wikipedia.

Ironia eli epäsuora iva on huumorin laji. - Lähde: Wikipedia.

Kun elää koko ajan "paratiisin kynnyksellä", jossain vaiheessa tuo ei enää tunnu uskottavalta. Vai mitä ajattelet näistä kuvakaappauksista?Jos nämä henkilöt olivat Jehovan todistajia jo ennen vuotta 1975, heillä on jo runsaasti kokemusta siitä, miltä tuntuu, kun järjestö antaa vääriä lupauksia ja pettää. Paratiisi oli jo "aivan nurkan takana", mutta ei sitten tullutkaan.Herätkää! -lehti 08.09.1969:

Jos olet nuori, niin sinun on myös tunnustettava se tosiasia, ettet ehdi tulla vanhaksi nykyisessä asiainjärjestelmässä. Miksi et? Koska kaikki Raamatun ennustusten täyttymyksen todisteet osoittavat, että tämä turmeltunut järjestelmä on saava loppunsa muutaman vuoden kuluessa. Jeesus ennusti siitä sukupolvesta, joka näki "viimeisten päivien" alun vuonna 1914: "Tämä sukupolvi ei katoa, ennenkuin kaikki nämä tapahtuvat." - Matteus 24:34.Tuo on hyvä kysymys. Vuoteen 1914 ladatut ennustukset eivät toteutuneet, samoin vuoden 1925 ennustus jäi toteutumatta, ja 1975 on myös surulinen tapaus Vartiotorniseuran epäonnistuneiden ennustusten sarjassa.Niinpä. Jehovan todistajien Suomen haaratoimisto odotti innokkaasti paratiisia jo yli 40 vuotta sitten. Haaratoimiston kirje seurakunnille oli "toivoa" antava, mutta osoittautui pettymykseksi.

Valtakunnan Palvelus -lehtinen helmikuussa 1972:

Haaratoimiston kirje

Rakkaat Julistajat

Miten sykähdyttävää aikaa me elämmekään nykyään! Koska tämän pahan asiainjärjestelmän loppua edeltävä aika on suuresti vähentynyt, niin Jehova osoittaa meille nyt, miten meidän tulee järjestäytyä pitäen silmällä elämää uudessa järjestyksessä teokratian alaisuudessa. Hiljattain muutamat meistä täällä toimistossa keskustelivat joistakin näistä asioista, ja se todella lisäsi intoamme ja arvostustamme sitä kohtaan, mitä Jehova tekee nyt. Haluaisitko tietää, mitä keskustelu koski?

Eräs seikka oli vuoden 1975 läheisyys ja se, mitä voitaisiin odottaa silloin. Tajuatko, että vuosi 1975 on vain kolmen lyhyen vuoden päässä? Tulisiko meidän lähestyä tuota aikaa odottaen jotakin erikoista? Olimme hyvin hämmästyneitä pannessamme merkille, miten monta kertaa Seuran julkaisut ovat viitanneet 1970-luvun puoliväliin ja siihen, mitä meidän tulee odottaa, ja havaitsimme myös, että Seura on puhunut etukäteen vain yhdestä muusta vuodesta tällä tavoin, nimittäin vuodesta 1914. Täyttikö vuosi 1914 odotuksemme? Kyllä varmasti täytti! Luuletko, että myös vuosi 1975 täyttää odotuksemme? Seura varmasti ajattelee siten, joten olkaamme huolellisia siinä, että vaikka emme haluakaan sanoa enempää kuin Seura sanoo tuosta ajasta, me emme jätä sitä huomioon ottamatta.

Mutta mitä tämä todella merkitsee, veljet? Se merkitsee sitä, että meillä on luultavasti vain kolme tai neljä vuotta aikaa saarnata hyvää uutista todistukseksi ja tehdä opetuslapsia, ja aika hupenee nopeasti.
 Tai sittenkin oli. Moni Jehovan todistaja myi omaisuuttaan, jotta olisi voinut tehkokkaasti tehdä saarnaamistyötä ennen vuoden 1975 harmagedonia.

Valtakunnan Palvelus kesäkuu 1974:

Olemme kuulleet veljistä, jotka ovat myyneet kotinsa ja omaisuuttaan ja jotka suunnittelevat käyttävänsä jäljellä olevan aikansa tässä vanhassa järjestelmässä tienraivauspalvelukseen. Tämä on varmasti erinomainen tapa käyttää lyhyt jäljellä oleva aika ennen jumalattoman maailman loppua. – 1. Joh. 2:17.Kyllä se vain oli kaukana 1970-luvullakin, vaikka Vartiotorniseura hehkutti ihan nurkan takana olevaa Harmagedonia ja sen jälkeen tulevaa paratiisia. Suomen Jehovan todistajien johtoportaaseen kuulunut Harodl Mouritz piti puheita, missä hän ennusteli mm. näin:

Harold Viv Mouritzin puhe vuonna 1972:

No mitä me tiedämme? Me tiedämme sen että kolmen lyhyen vuoden kuluttua 6000 vuotta Aadamista päättyy. Me tiedämme, että se hyvin todennäköisesti merkitsee sitä, että silloin alkaa tuhtavuotishallitus, aikaa jolloin Jumalan valtakunta on ainoa hallitus. Se merkitsee että paratiisin ennallistaminen alkaa. Koska me uskomme, 6000 vuotta Aadamista kun on mennyt, silloin se pitää alkaa. Koska se on? Vuonna 1975. Mikä vuosi tämä on? 1972. Toisin sanoen meillä on kolme vuotta, noin kuusi kierroskonventtia, jos näin monta olisi. Uskotko? Tässä sanotaan "te ette ole pimeydessä". Että tämä yllättäisi teidät. Ja jos me emme ole pimeydessä, meidän pitäisi tietää. Ei meidän pitäisi luulla. Meidän pitäisi tietää.
 


Yhdessä tai erikseen. Mutta mikä tekisi Vartiotorniseuran ennustuksista nyt yhtäkkiä sen luotettavampia kuin ne edelliset? Ei ole perusteita odottaa sen parempaa osumatarkkuutta.Monet Jehovan todistajat joutuivat vuodattamaan kyyneliä Vartiotorniseuran epäonnistuneen ennustelun seurauksena. Vartiotorniseura oli niin keskittynyt maailmanlopun saarnaamiseen ennen vuotta 1975, että sen neuvot aiheuttivat vahinkoa Jehovan todistajille, jotka uskoivat noita neuvoja ja toteuttivat niitä elämässään. Monet siirsivät avioitumisen ja lasten hankkimisen "paratiisin puolelle". Kun paratiisia ei tullutkaan, kaikki oli jo heidän kohdaltaan liian myöhäistä. Monet luottivat Vartiotorniseuran koulutuskielteisiin ohjeisiin, ja ovat kärsineet koko elämänsä huonosti palkatussa työssä ja alalla, mille ei olisi halunnut.

Näin Herätkää!-lehti opasti Jehovan todistajia koulutuksessa vuonna 1969:

Niinpä jos olet nuori, et ehdi toteuttaa mitään tämän järjestelmän tarjoamaa elämänuraa. Jos käyt oppikoulua ja suunnittelet akateemista sivistystä, niin se merkitsee vielä ainakin neljän, ehkä kuuden tai kahdeksankin vuoden opiskelua, ennen kuin erikoistut jollekin alalle. Mutta mikä on tämän asiainjärjestelmän tila silloin? Se on menossa hyvää vauhtia kohti loppuaan ellei ole jo loppunutkin!

Sen tähden vanhemmat, jotka perustavat elämänsä Jumalan profeetalliseen sanaan, pitävät paljon käytännönläheisempänä opastaa lapsensa sellaisille ammattialoille, jotka eivät vaadi niin pitkää lisäkoulutusta. Ja kirvesmiehen ja putkimiehen ammatit sekä muut senkaltaiset eivät ole käytännöllisiä ainoastaan nykyään, vaan kenties vielä hyödyllisempiä siinä jälleenrakennustyössä, jota suoritetaan Jumalan uudessa järjestyksessä.
 
Niistä Jehovan todistajista, jotka tuolloin vuonna 1969 olivat nuoria ja harkitsivat ammattia, monet ovat olleet jo pitkään eläkkeellä. Hyvin olisi ehtinyt hankki akateemisen elämänuran, jos olisi halunnut.
 


Kyllä siinä on "onni" ja "hymy" koetuksella, jos koko elämä on mennyt hukkaan Vartiotorniseuran ohjeita noudattaen.Kulman takana näyttää olevan aina uusi "kulma", ja sen takana taas uusi "kulma" jne.Vartiotorniseura sekottaa tietoisesti jatkuvasti "Jehovan" ja "Järjestön". Se on ihan eri asia. Vartiotorniseuran lupaukset ovat osoittautuneet tyhjiksi lupauksiksi. Kuitenkin Vartiotorniseura puhuu "Jehovan" lupauksista. Vartiotorniseuran lupauksia ne ovat.Tässä iässä se on kai ainoa keino. Uutta elämänuraa ei enää ehdi hankkia.Se suotakoon heille jo iäkkäille henkilöille. Vaikka vähän sääliksi käy, kun elämä jäi elämättä.Ei ehkä kannattaisi kuitenkaan alkaa hengitystä pidättämään ennen sitä...


 
Kuinka luotettavana pidät tämän videon julkaisijaa? Ostaisitko julkaisijalta lomaosakkeen tai auton? Uskaltaisitko antaa sille avoimen valtakirjan elämääsi? Voisitko olla varma, että kaikki luvatutuasiat toteutuvat?


  
Katso musiikkivideo JW Broadcasting -kanavalta.
 
 

 
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity