Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto

Tutustu myös näihin sivuihin:
Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennusteluMuita aiheita:
   Kokouksessa käsiteltiin taas vanhan "totuuden" piirteitä, joita oli pakko muuttaa
15.12.2016 Johanneksen poika
Kuva: JW.ORG

Tämän viikon arkipäivän kokouksessa vanhan "totuuden" piirteet herättivät taas kokouksissa mielenkiintoa ja hämmästystä. Sata vuotta vanha "totuus" kuulostaa nykyisten Jehovan todistajien mielestä oudolta. Sitä se kyllä olikin.

Tässä on otteita seurakunnan raamatuntutkistelusta:

Jo kymmeniä vuosia ennen vuotta 1914 tosi kristityt olivat ymmärtäneet, että 144000 Kristuksen uskollista seuraajaa hallitsisi hänen kanssaan taivaassa.
- - -
... he uskoivat jonkin aikaa, että elonkorjuu kestäisi 40 vuotta ja huipentuisi voideltujen kokoamiseen taivaaseen. Mutta koska 40 vuoden mentyä työ jatkui, tarvittiin lisävalaistusta. Nykyään tiedämme, että elonkorjuuaika – ajanjakso jolloin eroteltaisiin vehnä rikkakasveista eli uskolliset voidellut kristityt tekokristityistä – alkoi vuonna 1914.
- - -
Uskollisia miehiä ja naisia on jo pitkään kiehtonut Ilmestyksen 7:9–14:ssä mainittu ”suuri joukko”. Ei ole yllättävää, että ennen kuin Kristuksen oli aika luoda valoa tuohon joukkoon, monet sitä koskevat näkemykset olivat kaukana niistä kirkkaista, yksinkertaisista totuuksista, jotka tunnemme nykyään ja jotka ovat meille rakkaita.
- - -
Vuonna 1917 kirjassa Täyttynyt salaisuus (suom. 1919) esitettiin, että oli ”kaksi astetta eli lajia taivaallista pelastusta ja kaksi astetta eli lajia maallista pelastusta. Ketkä muodostivat nuo neljä ihmisryhmää, joilla oli erilainen pelastustoivo? Ensimmäinen ryhmä oli 144 000, jotka hallitsisivat Kristuksen kanssa. Toiseksi oli suuri joukko, joka silloisen käsityksen mukaan koostui kristikunnan kirkkoihin edelleen kuuluvista nimikristityistä. Heillä oli uskoa jonkin verran mutta ei niin paljon, että he olisivat valinneet selvästi nuhteettomuuden tien. Siksi he saisivat taivaassa vähäisemmän aseman. Maan päällä puolestaan olisi kolmas ryhmä – ”vanhat arvokkaat” eli Abraham, Mooses ja muut entisajan uskolliset – joka käyttäisi valtaa neljänteen ryhmään, ihmismaailmaan.
- - -
Vartiotornissa kiinnitettiin jo vuonna 1923 huomiota ryhmään, jonka toiveena ei ollut mennä taivaaseen vaan joka eläisi maan päällä Kristuksen hallitessa.
- - -
Vuonna 1935 hengellinen valo leimahti kirkkaana. Washingtonissa Yhdysvalloissa pidetyssä konventissa suuren joukon osoitettiin olevan maallinen luokka, niitä lampaita, joista Jeesus puhui vertauksessaan lampaista ja vuohista (Matt. 25:33–40). Tuo suuri joukko olisi osa ”muita lampaita”, joista Jeesus sanoi: ”Nekin minun täytyy tuoda.” (Joh. 10:16.)

Tutkistelun viimeinen kysymys oli: Miten suurta joukkoa koskeva uusi ymmärrys vaikutti uskollisiin kristittyihin? (Ks. tekstiruutu ” Suuri helpotus”.)Tuon ajan Vartiotorniseura opetti aivan toisenlaista "totuutta" kuin nykyisin. Kokouksessa puheenjohtaja käytti muutoksista sana "tarkistus", mutta tuohan ei pidä paikkaansa. Tarkistus on saman asian säätämistä, siis pikkuseikkojen arvioimista uudelleen. Mutta Vartiotorniseuran oppimuutokset ovat muutoksia. Joskus Vartiotorniseuran "totuus" muuttuu jopa päinvastaiseksi. Kuinka se voisi olla silloin "tarkistus"?Tuossa kehyksessä on kyllä niin paljon erilainen "totuus" kuin nykyisin, että ei tämä "mene läpi" "tarkistuksena.

Jos Jeesus ohjasi pyhän hengen avulla "uskollista ja ymmmrtäväistä orjaa", kuinka Jeesuksen ohjaus olisi voinut olla täysin erilaista sata vuotta sitten verrattuna nykyiseen "ohjaukseen"?

Vai onko kyseessä sittenkin "orjan" oma "viisaus", joka on aika usein mennyt aivan pieleen. Pakon edessä on sitten muutettu tulkintoja. Eikä tämänhetkisten "totuuksien" paikkansapitävyydestä ole mitään varmuutta. Kymmenen vuoden kuluttua emme ehkä enää tunnista tämän vuoden "totuutta".

 
 

 
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity