Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto

Tutustu myös näihin sivuihin:
Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennusteluMuita aiheita:
   Vartiotorniseura hukkasi kaksi kuningasta
09.01.2017 Johanneksen poikaNäistä kuninkaista puhuttiin viime vuosituhannella todella paljon. Tämän vuosituhannen puolelle heidät on melkein unohdettu. Ei ole edes mitään näkyviä merkkejä siitä, että Vartiotorniseura etsisi heitä. Onko heidät lopullisesti unohdettu?


Kuva: Pixabay

Jos Vartiotorniseuran ylin johto, hallintoelin, yrittäisi tosissaan löytää hukkaamansa kuninkaat, se varmasti aloittaisi etsimisen Raamatusta. Mitä siellä kerrotaan näistä hukatuista kuninkaista? Tässä on muutamia jakeita vihjeeksi:

(Daniel 11:5)  – – Ja etelän kuningas vahvistuu, niin, yksi hänen ruhtinaistaan; ja hän pääsee hänestä voitolle ja on hallitseva laajalla vallalla, suuremmalla kuin on hänen hallitusvaltansa.

(Daniel 11:11)  – – Ja etelän kuningas katkeroituu, ja hänen on lähdettävä ja taisteltava häntä vastaan, pohjoisen kuningasta vastaan; ja hän nostattaa suuren joukon, ja se joukko annetaan hänen käsiinsä.

(Daniel 11:15, 16)  – – Ja pohjoisen kuningas tulee ja luo piiritysvallin ja valloittaa linnoitetun kaupungin. Eivätkä kestä etelän käsivarret eikä hänen valikoitujensa väki, eikä ole voimaa kestää. Ja häntä vastaan tuleva tekee tahtonsa mukaan, eikä kukaan kestä hänen edessään. Ja hän tulee seisomaan Kaunistuksenmaassa, ja hänen kädessään on perinpohjainen hävitys.

(Daniel 11:25, 26)  – – Ja hän herättää voimansa ja sydämensä etelän kuningasta vastaan suurella sotajoukolla, ja etelän kuningas puolestaan nousee sotaan tavattoman suurella ja mahtavalla sotajoukolla. Eikä hän kestä, sillä häntä vastaan punotaan juonia. Ja ne, jotka syövät hänen herkkujaan, aiheuttavat hänen murtumisensa. Ja hänen sotajoukkonsa taas huuhdotaan pois, ja monet todellakin kaatuvat surmattuina.

(Daniel 11:40, 41)  – – Ja lopun aikana etelän kuningas ryhtyy iskemään yhteen hänen kanssaan, ja pohjoisen kuningas ryntää vaunuilla ja ratsumiehillä ja monilla laivoilla häntä vastaan, ja hän on tunkeutuva maihin ja tulviva ylitse ja kulkeva läpi. Hän on tunkeutuva myös Kaunistuksenmaahan, ja monia maita saatetaan kompastumaan.  – –

(Daniel 11:44, 45)  – – Mutta auringonnoususta ja pohjoisesta tulee sanomia, jotka järkyttävät häntä, ja hän on lähtevä liikkeelle suuressa vihastuksessa hävittääkseen ja vihkiäkseen monia tuhon omiksi. Ja hän pystyttää palatsitelttansa suuren meren ja Kaunistuksen pyhän vuoren väliin, ja hänen on tultava aina loppuunsa asti, eikä hänellä ole ketään auttajaa.

Kyse on siis Etelän ja Pohjoisen kuninkaan välisestä taistelusta läpi historian. Pohjoisen kuningasta kutsuttiin aikaisemmin termillä "Pohjan kuningas". Näiden kuninkaiden taistelun piti Raamatun mukaan huipentua "lopun aikana".

Harold Mouritz sanoi vuoden 1972 esitelmässään näin:

Me emme ainoastaan elä lopun aikaa vaan me elämme lopun lopun aikaa, joka on niin lähellä että on vaikea tajuta sitä.

Jos tuolloin, vuonna 1972 elettiin lopun lopun aikaa, Etelän ja Pohjoisen kuninkaan olisi jo täytynyt iskeä toistensa kimppuun. Mutta ei. Silloin ei ollut lopun lopun aika eikä edes lopun aika. Vartiotorniseuran edustaja Mouritz erehtyi.

Miksi voidaan sanoa, että Vartiotorniseura "hukkasi" nämä kuninkaat?

Danielin 11:40:ssä sanottiin ennustus:

"Ja lopun aikana etelän kuningas ryhtyy iskemään yhteen hänen kanssaan, ja pohjoisen kuningas ryntää vaunuilla ja ratsumiehillä ja monilla laivoilla häntä vastaan, ja hän on tunkeutuva maihin ja tulviva ylitse ja kulkeva läpi."

Tämä kohta oli merkittävä asia Vartiotorniseuran lopun ajan ennustuksissa. Vartiotorniseura oli kautta historian määritellyt, mitkä valtiot edustivat Etelän kuningasta ja mitkä valtiot Pohjoisen kuningasta. Näiden kuninkaiden roolit muuttuivat Vartiotorniseuran tulkinnan mukaan aina sen perusteella, mitä historiassa oli tapahtunut.

Mikä oli Vartiotorniseuran viimeisin havainto näistä kuninkaista? Annetaan Vartiotorniseuran kirjallisuuden kertoa "kiveen hakattu totuus", joka ei sitten ihan ollutkaan totuus, koska yllättäen Pohjoisen kuningas katosi kokonaan, eikä Etelän kuninkaastakaan enää ollut täyttä varmuutta.

*** w93 1/11 s. 21 Miikaelin, suuren enkeliruhtinaan, lopullinen voitto ***

Pohjoisen kuninkaan viimeinen sotaretki

10 Jatkuuko näiden kahden kuninkaan välinen kilpailu loputtomasti? Ei. Enkeli sanoi Danielille: ”Tulee sanomia, jotka järkyttävät häntä [pohjoisen kuningasta], auringonnoususta ja pohjoisesta, ja hän on lähtevä liikkeelle suuressa vihastuksessa hävittääkseen ja vihkiäkseen monia tuhon omiksi. Ja hän pystyttää palatsitelttansa suuren meren ja Kaunistuksen pyhän vuoren väliin, ja hänen on tultava aina loppuunsa asti, eikä hänellä ole ketään auttajaa.” (Daniel 11:44, 45, UM.)

11 Nämä tapahtumat ovat vielä edessäpäin, joten emme voi sanoa yksityiskohtaisesti, miten profetia täyttyy. Näitä kahta kuningasta koskeva poliittinen tilanne on äskettäin muuttunut. Yhdysvaltojen ja Itä-Euroopan maiden välinen katkera kilpailuasetelma on lientynyt. Lisäksi Neuvostoliitto hajosi vuonna 1991, niin ettei tuota maata enää ole. (Ks. Vartiotornia 1.3.1992 s. 4, 5.)

12 Kuka siis on pohjoisen kuningas tällä hetkellä? Voidaanko hänen sanoa olevan jokin niistä maista, jotka kuuluivat entiseen Neuvostoliittoon? Vai onko hän tyystin muuttamassa henkilöllisyyttään, kuten on käynyt useita kertoja ennenkin? Emme pysty sanomaan sitä. Kuka on pohjoisen kuningas, kun Danielin 11:44, 45 täyttyy? Leimahtaako näiden kahden kuninkaan välinen kilpailu jälleen ilmiliekkeihin? Entä mitä on sanottava niistä valtaisista ydinasevarastoista, joita yhä on monissa maissa? Vain aika näyttää vastaukset näihin kysymyksiin.

Vartiotornin kappaleessa 12 hallintoelin myönsi, että Pohjoisen kuningas meni hukkaan, kun Neuvostoliitto hajosi. Niinpä hallintoelin ei enää osaa sanoa, "kuka" tai "mikä" on Pohjoisen kuningas. Tuo on erittäin poikkeuksellista, kun on kyseessä Vartiotorniseura, joka on aina niin varma ennustuksistaan. Tällä kertaa se nostaa kädet avuttomana pystyyn ja sanoo: "Emme pysty sanomaan sitä".

Katsotaanpa vähän vanhempi Vartiotorniseuran ennustus, missä täysi varmuus kuninkaiden henkilöllisyydestä vielä heijastui Vartiotorniseuran tuottamasta tekstistä. Neuvostoliitto  lakkasi virallisesti olemasta 25. joulukuuta 1991, joten tämä Variotornin kirjoitus on siltä ajalta kun tuo suurvalta vielä edusti "Pohjan kuningasta" Vartiotorniseuran profetioissa.

*** w81 15/10 s. 6-7 Mikä on oleva valtataistelun lopputulos? ***

”ETELÄN KUNINGAS ISKEE”

Koska nykyinen ”Pohjan kuningas” on Neuvostoliiton johtama kommunistinen ryhmittymä, ”Etelän kuningas” ei voi olla mikään muu kuin Yhdysvaltain johdossa oleva kilpaileva ei-kommunistinen ryhmittymä. Danielin profetia sanoo edelleen näistä ’kuninkaista’: ”Mutta lopun ajalla Etelän kuningas iskee yhteen hänen [Pohjan kuninkaan] kanssansa.” – Dan. 11:40.

”Etelän kuningas” ’iski’ sodan jälkeen vuonna 1947 aluksi melko lievästi kommunismin laajentumisen ehkäisemiseen tähtäävällä ”Trumanin opilla”. Sitä seurasi vuonna 1949 NATO:n perustaminen ja myöhemmin muiden alueellisten keskinäisten puolustusjärjestöjen perustaminen. ’Isku’ voimistui toisen Vietnamin sodan aikana. Mutta tämä selkkaus ja sen epäedulliset seuraukset lännelle näyttivät tukevan ”kyyhkyjen”, niiden Yhdysvalloissa ja sen liittolaismaissa olevien, asiaa, jotka suosivat sovinnollista suhtautumista neuvostoryhmittymään.

Viimeaikaiset poliittiset tapahtumat näyttävät kuitenkin ilmaisevan, että ”haukat”, jotka suosivat tiukempaa asennetta itäryhmää kohtaan, ovat saaneet ”kyyhkyistä” voiton. ”Etelän kuninkaan” ’isku’ ”Pohjan kuningasta” vastaan näyttää voimistuvan. On kiinnostavaa panna merkille, miten seuraava uutistieto vahvistaa angloamerikkalaisen solidaarisuuden tässä ’iskemisessä’: ”Englannin pääministeri Margaret Thatcher, joka suhtautuu yhtä epäluuloisesti Kremliin kuin Reagan, oli ainoa johtava NATO-maiden edustaja, joka kannatti hänen asennettaan julkisesti. Thatcher sanoi torstai-iltana [29. tammikuuta 1981], ettei ollut olemassa mitään merkkiä Neuvostoliiton kiinnostuksesta aitoa liennytystä kohtaan.” (International Herald Tribune, 31. 1. 1981) Se, miten pitkälle ”’Etelän kuningas” menee ’iskemisessään’, on kiinnostavaa nähtävää tulevaisuudessa.

Luonnollisesti ”Pohjan kuningas”, jota nyt edustaa kommunistinen ryhmittymä, ryhtyy johonkin toimintaan tällaisen ’iskemisen’ johdosta. Tämäkin ennustettiin Danielin profetian 11. luvussa. Lukekaamme siitä edelleen:

Ja pohjan kuningas käy tämän [Etelän kuninkaan] kimppuun vaunuilla ja ratsuilla ja monilla laivoilla, hyökkää hänen maihinsa, tulvana leviten niiden ylitse. . . . Ja hän ojentaa kätensä maita kohti; . . . Hän valtaa kulta- ja hopea-aarteet.” – Dan. 11:40–43.

MITEN ”POHJAN KUNINGAS” REAGOI

Neuvostoliiton reagointi ”Etelän kuninkaan” viime aikoina omaksumaan tiukkaan linjaan osoittaa, ettei ”Pohjan kuningas” aio jäädä jalkoihin tallattavaksi. Toisesta maailmansodasta lähtien Neuvostoliitto on ’ojentanut kättään’ anastaakseen valvontaansa eri ”maita” ja ”aarteita”, muun muassa öljyä.

Lännen saama haaste on ollut myös ideologinen, sillä monet kolmannen maailman siirtomaakauden jälkeiset hallitukset ovat omaksuneet marxilaisen politiikan. Sellainen kehitys on helpottanut Neuvostoliiton vaikutuksen tunkeutumista Aasiaan, Lähi-itään, Afrikkaan ja jopa Amerikkaan. Lisäksi ”Pohjan kuningas” on merkittävän onnistuneesti tukenut kommunistien johtamia kapinoita, mikä on auttanut häntä ’hyökkäämään maihin’, jotka siten ovat joutuneet hänen ideologiansa ja sotilaallisen ja teknisen apunsa vaikutuspiiriin.

Kun otamme huomioon, että Neuvostoliitossa ja Itä-Euroopassa on yli neljä miljoonaa ihmistä aseissa sekä käytettävissä 50000 panssarivaunua, 5775 sotilaslentokonetta, 289 suurta pintataistelualusta ja ainakin 257 sukellusvenettä, niin ”Pohjan kuninkaan” on totisesti mahdollista käydä ”kimppuun vaunuilla ja ratsuilla ja monilla laivoilla . . . tulvana leviten niiden ylitse”.

Uutistietojen mukaan neuvostojoukkoja on jo Afganistanissa, Kuubassa, Etiopiassa, Irakissa, Libyassa, Malissa, Mauritaniassa, Vietnamissa, Syyriassa ja Etelä-Jemenissä sen lisäksi että monissa muissa maissa on sen sotilasasiantuntijoita. Neuvostoliittolaisia sotalaivoja risteilee kaikilla strategisesti tärkeillä merillä, myös Välimerellä. Se, missä määrin kommunistinen ”Pohjan kuningas” päästää nämä voimat valloilleen ja ”hyökkää” muihin ”maihin”, jää nähtäväksi.

KUMPIKIN ”KUNINGAS” KOHTAA LOPPUNSA

Vaikka me emme tiedä missä määrin ”Etelän kuningas” ’iskee’ ja ’leviääkö’ ”Pohjan kuningas” ”tulvana” kirjaimellisesti tunkeutumalla muihin maihin vai ei, niin yksi asia on varma: Danielin profetian mukaan kumpikaan ”kuningas” ei saa ratkaisevaa voittoa toisesta. ”Pohjan kuninkaasta” profetia sanoo: ”Hänen loppunsa tulee, eikä häntä kukaan auta.” (Dan. 11:45) Edelleen rinnakkaisprofetia sanoo Angloamerikkalaisesta maailmanvallasta, jota ”Etelän kuningas” myös kuvaa, että ”ilman ihmiskättä hänet muserretaan”. – Dan. 8:25.

Miten nämä ’kuninkaat’ saavat loppunsa ”ilman ihmiskättä” ja ilman ’ketään auttajaa’? Heistä ei tehdä loppua ihmisten keinoin. Danielin profetia jatkaa: ”Siihen aikaan nousee Miikael, se suuri enkeliruhtinas, joka seisoo sinun [Danielin ja sen tähden Jehovan] kansasi lasten suojana. Ja se on oleva ahdistuksen aika, jonka kaltaista ei ole ollut siitä saakka, kuin kansoja on ollut, hamaan siihen aikaan asti.” (Dan. 12:1) Miikael on Jehovan asettama kuningas Jeesus Kristus. (Vrt. Ilm. 12:7–10.) ”Ahdistuksen aika” on se ”suuri ahdistus”, joka mainitaan Jeesuksen omassa profetiassa, joka koskee ”asiainjärjestelmän päättymistä” ja hänen ’läsnäoloaan’ valtakunnassaan. – Matt. 24:3, 21; Luuk., 21. luku.

Näiden profetioitten nykyinen täyttymys osoittaa, että me elämme nyt ”lopun aikaa”. Pian Kristus saattaa loppuunsa kommunistisen ”Pohjan kuninkaan” ja ei-kommunistisen ”Etelän kuninkaan”. Valtaistuimella istuva kuningas Jeesus Kristus ’lyö’ heidät ja kaikki muut poliittiset kansat ”terävällä pitkällä miekalla”, ja ”hän on paimentava niiden ihmisiä rautasauvalla”. (Ilm. 19:11–21) Vielä yksi Danielin kirjassa oleva dramaattinen profetia saa siten täydellisen täyttymyksensä, sillä me luemme: ”Mutta niiden kuningasten [poliittisten valtojen] päivinä on taivaan Jumala pystyttävä valtakunnan, joka on kukistumaton iankaikkisesti ja jonka valtaa ei toiselle kansalle anneta. Se on musertava kaikki ne muut valtakunnat ja tekevä niistä lopun, mutta se itse on pysyvä iankaikkisesti.” – Dan. 2:34, 35, 44.

Tämä valtakunta tuo maan päälle pysyvän rauhan vanhurskaassa uudessa järjestyksessä. (2. Piet. 3:13; Ilm. 21:1–5) Sen alaisuudessa ei ole oleva enää sortavia poliittisia ”kuninkaita”. Juuri tätä ”valtakuntaa” sinä olet rukoillut, jos olet esittänyt ”Herran rukousta”. (Matt. 6:9, 10) Se on ihmiskunnan ainoa toivo. Jehovan todistajat auttavat sinua mielellään tekemään tämän toivon omaksesi.

Vartiotorni vuodelta 1981 tunnisti sekä Etelän että Pohjan (nykyisin Pohjoisen) kuninkaat. Vartiotorniseura oli aivan varma, että Etelän kuningas on Yhdysvaltojen johdossa oleva ei-kommunistinen ryhmittymä. Yhtä varma se oli siitä, että Pohjan (nykyisin Pohjoisen) kuningas on Neuvostoliiton johtama kommunistinen ryhmittymä.

Vartiotorniseura ei ole tätäkään kömmähdystä liiemmin anteeksi pyydellyt. Rinta rottingilla  se julisti omaa profetiaansa täysin varmana asiana. Olisi jollakin tavalla kohtuullista ainakin nyt, vuonna 2017, myöntää, että tuo(kin) profetia oli vain hallintoelimen omaa järkeilyä ja arvausta eikä pyhän hengen ilmoittamaa tietoa "uskolliselle ja ymmärtäväiselle orjalle", koska tuo(kaan) tieto ei pitänyt paikkaansa.

Monet tällä vuosisadalla kastetut Jehovan todistajat eivät voi tietää, kuinka merkittävässä osassa nämä kaksi kuningasta, Etelän ja Pohjoisen kuninkaat, olivat lopun ajan profetioiden "täyttymyksessä" vielä pari kolmekymmentä vuotta sitten. Ja nyt niistä kuninkaista vaietaan Vartiotorniseuran kirjallisuudessa.

Nyt jos koskaan täytyisi tehdä Vartiotorni-lehteen "Lukijoiden kysymys". Miten niin täydellinen järjestö kuin Vartiotorniseura onnistuu hukkaamaan kaksi maaimanhistorian vaikutusvaltaista kuningasta? Ja miksi ei ole käynnistetty etsintäoperaatiota? Monet "vanhan polven" Jehovan todistajat odottavat kiihkeästi hallintoelimen ilmoitusta: Etelän ja Pohjoisen kuninkaat on löydetty!

 
 

 
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity