Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto

Tutustu myös näihin sivuihin:
Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennusteluMuita aiheita:
   Neljä sivua täyttä asiaa Jehovan todistajien historiasta
24.02.2017 Johanneksen poikaHistoria-lehden numerossa 3/2017 on laaja katsaus Jehovan todistajien historiaan. Alun perin heitä ei tunnettu Jehovan todistajina vaan "Raamatuntutkijoina". Nimi Jehovan todistajat omaksuttiin vasta vuonna 1931.

Historia-lehti kertoo, että Jehovan todistajat (raamatuntutkijat) jo alusta asti ovat olleet vakuuttuneita siitä, että maailmanloppu on lähellä. Huolimatta toistuvista pettymyksistä, tuo odotus on pysynyt ennallaan. Yhä edelleen maailmanlopun odotus on yksi Jehovan todistajien "tavaramerkeistä".

Harva nykyisistä Jehovan todistajista tietää, että tämän liikkeen perustaja Charles Taze Russellin ja hänen vaimonsa avioliitto päättyi katastrofiin. Avioeron jälkeen Russellin vaimosta tuli hänen ankarin kriitikkonsa.

Historia-lehti kertoo monia mielenkiintoisia yksityiskohtia Jehovan todistajien historiasta.

Russell odotti, että hänet temmataan pois maailmasta. Ei temmattu.

Russell ilmoitti, että 1914 alkaisi maallisen aikakauden loppu. Ei alkanut.Historia-lehden tietojen mukaan aluksi Russellin perustama liike oli melko liberaali. Hänen kannattajiensa oli vain hyväksyttävä suuret linjat, mutta siihen aikaan onganisaatio ei asettanut paljonkaan tarkkoja ja yksityiskohtaisia vaatimuksia liikkeen kannattajien elämään. Organisaatio oli tuolloin myös demokraattinen ja riippumaton keskusjohdosta. Nämä piirteet ovat nykyisessä Vartiotorniseurassa muuttuuneet radikaalisti. Russell ei varmaan itse edes tunnistaisi nykyistä Jehovan todistajien järjestöä, joka pyrkii valvomaan Jehovan todistajien elämän joka ainoaa piirrettä.

Historia-lehden juttu on hyvin laaja. Se kertoo myös tiivistetysti siitä, mihin Jehovan todistajat uskovat. Käytännön elämään vaikuttavista seikoista se mainitsee mm. sen, että Jehovan todistajat eivät saa viettää juuri mitään juhlia, eivät ottaa verensiirtoja eivätkä harjoittaa "toisinajattelua". Lehti tuo selvästi esiin myös sen, että Jehovan todistajat karttavat entisiä jäseniään. Lehden mukaan tämä tekee siitä "tuhoisan kultin".Useat epäonnistuneet maailmanlopun ennustukset saavat kohtuullisesti palstatilaa lehdessä. Lehdessä mainitaan mm. vuodet 1914, 1918 ja kerrotaan vähän enemmän vuoden 1975 pettymyksestä.

Lehteä lukemalla saa tietää siitä, että Jehovan todistajia on yritetty pakottaa sotilasharjoituksiin. Jehovan todistajia on viety keskitysleireihin, joissa monet heistä kuolivat.Jutun lopussa kehotetaan lukemaan aiheesta lisää:

M. Jamer Penton: Apocalypse Delayed. The Story of Jehovah's Witnesses (2015).
 

  


Historia-lehti on laajasti myynnissä. Sen voi ostaa mm. kioskista, lähikaupasta tai suuresta marketista.

Bonnier Publications tunnetaan monien laadukkaiden lehtien julkaisijana. Tieteen kuvalehti ja National Geographic ovat erittäin arvostettuja julkaisuja. Bonnierin valikoimissa on Suomessa myös Historia-lehti, joka kertoo värikkäästi maailmanhistorian tapahtumia.

Bonnier on ottanut julkaisuissaan sellaisen linjan, että asiallisen tekstin lisäksi lehdet tarjoavat lukijoilleen paljon hienoja kuvia. Näin lukuelämyksistä tulee kerta toisensa jälkeen mukavia.

Voit tilata Bonniersin lehtiä esim. tämän sivun kautta.

Historia-lehden voit tilata suoraan tästä.

 
 

 
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity