Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto

Tutustu myös näihin sivuihin:
Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennusteluMuita aiheita:
   Onko lasten avulla mainostaminen eettisesti kestävällä pohjalla?
25.02.2017 Johanneksen poika

JW Broadcasting -kanavan videolla lapset laulavat ja ylistävät Beteliä. Video on saanut nimekseen "Betelissä on kivaa!" Tämän iloisen ja rytmikään laulun kuunteleminen voi kuitenkin herättää ristiriitaisia tunteita. Miksi?

   Kuva: JW Broadcasting

Betelin mainostaminen lasten avulla sisältää pienen eettisen ongelman. Lapsia ei Beteleissä suvaita eikä hyväksytä. Jos joku Betelissä vapaaehtoistyössä oleva pariskunta saa lapsen, heidän on lähdettävä sieltä pois.

Päätoimisto ja haaratoimistot ovat siitä erikoisia paikkoja, että siellä vain asutaan ja tehdään työtä. Siellä normaalin perhe-elämän viettäminen on kiellettyä. Lapsia ei sallita.

Jotenkin tästä musiikkivideosta tulee mieleen, että tämä on yhtä "eettistä" kuin urheiluauton myyminen niin, että auton vierellä keimailee vähäpukeinen kaunis nainen. Tämä vertaus on siinä mielessä oikeutettu, että lapset ja Betel esitettiin videolla yhtenä "pakettina", tuotteena, mikä on täysin valheellinen kuva. Samoin urheiluauton mainostaminen kauniin naisen läsnäololla on valheellista, koska auton ostaja ei saa kaupan mukana tätä naista. Se toimii vain "houkutuslintuna" ja syöttinä autoa himoitseville mahdollisille ostajille.


   Kuva: Pixabay

On hyvä palauttaa mieleen, millaisia lomakkeita Betelin työntekijät joutuvat täyttämään ja  allekirjoittamaan, ennen kuin työura Betelissä voi alkaa.

1) Ensin on täytettävä anomus vapaaehtoistyöntekijäksi.

Lomakkeessa kysellään kaikenlaisia asioita, joista muutamat ovat täysin asiattomia ja joista mm. tietosuojavaltuutettu on joutunut Suomen haaratoimistoa huomauttamaan. Mitä asioita vapaaehtoistyöntekijältä kysytään? Alla olevat kysymykset on otettu tilapäisten vapaaehtoistyöntekijöiden anomuksesta, mutta samantapaisia tietoja kerätään myös vakituisten vapaaehtoistyöntekijöiden kohdalla.
 • Jos olet naimaton, suunnitteletko avioitumista lähitulevaisuudessa?
 • Oletko laillisesti ja raamatullisesti vapaa menemään uudelleen naimisiin?
 • Kuinka monta sanaa minuutissa kirjoitat koneella?
 • Onko sinulla velkaa tai taloudellisia velvoitteita?
 • Voitko maksaa matkasi Beteliin, jos anomuksesi hyväksytään?
 • Onko oikeuskomitea ojentanut sinua kolmen viime vuoden aikana?
 • Kuunteletko musiikkia, jossa sukupuolisella moraalittomuudella, väkivallalla, spiritismillä, rienaamisella tai muulla kristitylle sopimattomalla aineistolla on huomattava osa?
 • Onko sinulla koskaan ollut homoseksuaalista suhdetta?
 • Oletko koskaan syyllistynyt lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön?
 • Mitkä ovat kenttäpalvelustuntisi kultakin kuudelta viime kuukaudelta?
 • Onko sinulla tai perheenjäsenilläsi ollut joskus hermostollisia häiriöitä tai henkisiä häiriöitä (esim. vaikeaa depressiota, paniikkikohtauksia, kemiallisia häiriötiloja, paranoiaa, skitsofreniaa, itsemurhayrityksiä)?
 • Onko sinulla koskaan ollut tai diagnosoitu... HIV-tartuntaa, sukupuolitautia, hepatiittia...?
Beteliin hyväksytty joutuu antamaan luvan kerätä hänestä melkein mitä tietoja tahansa, vaikka ne eivät liittyisikään mitenkään työntekoon siellä:

Annan luvan kerätä ja käsitellä sellaisia minua koskevia tietoja, jotka ovat tarpeen, jotta anomukseni palvella Betelissä tilapäisenä vapaaehtoistyöntekijänä voidaan käsitellä. Annan lisäksi Jehovan todistajien paikalliselle haaratoimistolle luvan käsitellä ja säilyttää omaa käyttöään varten tässä anomuksessa tai sen liitteenä olevia tietoja, joita minä olen antanut tai Jehovan todistajien vanhimpina palvelevat ovat antaneet. Ymmärrän, että minua koskevia tietoja voi olla tarpeen lähettää Jehovan todistajien paikalliselle haaratoimistolle ja New Yorkin osavaltiossa Yhdysvalloissa toimivalle Jehovan todistajien uskonnolliselle hallintoelimelle, jotta anomukseni Betelin tilapäiseksi vapaaehtoistyöntekijäksi voidaan käsitellä. Annan luvan lähettää hallintoelimelle tässä anomuksessa olevia tietoja ja kaikkia muita minua koskevia tietoja, joita hallintoelin pitää tarpeellisena ja jotka koskevat pätevyyttäni palvella tilapäisenä vapaaehtoistyöntekijänä Betelissä.

Lue lisää näistä asioista täältä.

2) Beteliin hyväksytty joutuu allekirjoittamaan tottelevaisuus- ja köyhyysvalan.

Vannon seuraavaa:
 1. Järjestön jäsenenä elän yksinkertaista, epämaterialistista elämää, jota Järjestön jäsenet perinteisesti elävät
 2. Profeetta Jesajan (Jesaja 6:8) ja psalmistan profeetallisen ilmaisun (Psalmi 110:3) mukaisesti, suoritan vapaaehtoisesti mitä tahansa ja missä tahansa Järjestön minulle osoittamaa tehtävää Valtakunnan etujen edistämiseksi
 3. Olen alamainen Järjestön jäseniään koskeville teokraattisille järjestelyille (Heprealaisille 13:17)
 4. Omistaudun parhaani mukaan kokoaikaisesti tehtävälleni
 5. Pidättäydyn maallisesta työnteosta ilman Järjestön lupaa
 6. Annan Järjestön paikalliselle osastolle kaikki välttämättömät elinkustannukset ylittävät tuloni, jotka saan työstä tai muista henkilökohtaisista ponnisteluistani, ellei Järjestö erikseen minua tästä vapauta
 7. Hyväksyn Järjestön tarjoamat ehdot (koskivatpa ne aterioita, majoitusta, menokorvauksia tai muuta) kussakin maassa, riippumatta vastuideni tasosta tai palvelukseni arvosta
 8. Olen tyytyväinen Järjestöltä saamaani vaatimattomaan tukeen, niin kauan kuin etuoikeutettuna saan Järjestöä palvella. En odota mitään korvausta, jos päätän jättää Järjestön tai jos Järjestö päättää, etten ole enää kelvollinen palvelemaan sitä (Matteus 6:30-33; 1. Timoteukselle 6:6-8; Heprealaisille 13:5)
 9. Noudatan Jumalan sanassa, Raamatussa, ja Jehovan todistajien julkaisuissa annettuja periaatteita ja Järjestön toimintatapoja. Noudatan Jehovan todistajien hallintoelimen määräyksiä
 10. Hyväksyn auliisti kaikki Järjestön jäsenyyttäni koskevat päätökset
Voit lukea tämän salaisen dokumentin kokonaan täältä

3) Beteliin hyväksytyn työntekijän pitää allekirjoittaa myös sopimus informaation luottamuksellisena pitämisestä.

Tässä lomakkeessa on monia kohtia, mutta otetaan esiin yksi, mikä osoittaa sen, että Betelin johtoporras ei luota työntekijöihinsä, vaikka näiden tulee luottaa sokeasti Betelin johtoportaaseen:

Ymmärrän, että järjestöllä on koska tahansa, tarvitsematta ilmoittaa siitä etukäteen, oikeus tutkia, lukea ja tarkastaa mitä tahansa informaatiolähteitä, mukaan lukien sähköpostiviestit, dokumentit tai tekstitiedostot, kaikki sähköiset viestimet ja kaikki muu informaatio, joka on tallennettu järjestön laitteistoon.

Lue lisää täältä.
 
Seuraavaksi on aika palata itse videoon. Tässä on muutama kuvakaappaus videosta "Betelissä on kivaa!" - Kuvt: JW Broadcasting.Eräs kaupallinen TV-kanava on omaksunut uutisissaan tavan kertoa normaalien uutisjuttujen jälkeen ns. "loppukevennyksen". Tällä kertaa JP-Uutiset noudattaa tätä samaa tapaa:

Loppukevennys: Väärän palvonnan keskus

*** Raamatun ymmärtämisen opas, osa 1 s. 312 kpl 3 Betel ***

Koska Betel oli Jerobeamin aikana pohjoisen valtakunnan merkittävä kaupunki, siitä tuli tunnettu väärän palvonnan keskus, vaikka se oli aikoinaan ollut kuuluisa tosi Jumalan ilmestymispaikkana. Yrittäessään saada valtakuntansa alamaiset luopumaan käynneistään Jerusalemin temppelissä Jerobeam pystytti kultaiset vasikat Beteliin, vasta muodostetun Israelin valtakunnan etelärajalle, ja Daniin, sen pohjoisrajalle (1Ku 12:27–29). Betelistä, jossa oli oma uskonnollinen rakennuksensa ja alttarinsa, varta vasten keksitty juhla-aika sekä ei-leeviläisistä heimoista valitut papit, tuli räikeän tosi palvonnasta luopumisen vertauskuva (1Ku 12:31–33). Jehova Jumala osoitti viivyttelemättä paheksuntansa lähettämällä Beteliin ”tosi Jumalan miehen” julistamaan tuomion vasikanpalvonnassa käytettyä alttaria vastaan.
 

 

  
Katso video JW Broadcastingista.
 
 

 
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity