Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto

Tutustu myös näihin sivuihin:
Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennusteluMuita aiheita:
   Onko "kadonneiden lampaiden etsiminen" päättymässä?
28.02.2017 Tony ja Johanneksen poika (Päivitetty kerran)Pitkään voimassa ollut käytäntö, jonka mukaan seurakunnan vanhimmat ovat lähestyneet kerran vuodessa alueensa entisiä ja toiminnasta pois jääneitä todistajia selvittääkseen heidän halunsa palata seurakuntaan, lopetetaan. Jatkossa mahdollisia palaajia lähestytään sitä mukaa kun vanhimmat näkevät aihetta.


Kuva: Pixabay

Jehovan todistajien seurakunnista erotetaan jatkuvasti ihmisiä. Monet seurakunnan jäsenet eroavat itse. Mitä termiä Vartiotorniseura käyttää näistä erotetuista ja eronneista?

Vastaus löytyy Vartiotorni-lehdestä. Vartiotornin mukaan erotetun ja eronneen
"status" on kadonnut lammas.

Vartiotorniseuralla on ollut pitkään sellainen käytäntö, että kerran vuodessa seurakunnan vanhimmat käyvät entisten Jehovan todistajien luona kysymässä, haluaisivatko he tulla seurakuntaan takaisin.

Mutta nyt tuo käytäntö on historiaa. Sen vahvistaa 28.02.2017 julkaistu kirje. Lue se tästä englanniksi.

Vielä toukokuussa 2016 Vartiotorniseura piti tärkeänä "kadonneiden lampaiden" etsintää, koska Vartiotornissa julkaistiin aiheeseen liittyvä lukijoiden kysymys.

*** w16 toukokuu s. 32 Lukijoiden kysymyksiä ***

Miten seurakunta voi ilmaista iloaan, kun ilmoitetaan jonkun ottamisesta takaisin sen yhteyteen?

▪ Luukkaan 15. luvussa on Jeesuksen vaikuttava vertaus miehestä, jolla oli laumassaan sata lammasta. Kun yksi niistä oli kadoksissa, mies jätti 99 lammasta taakseen erämaahan ja lähti kadonneen perään, ”kunnes hän löysi sen”. Jeesus jatkoi: ”Sen löydettyään hän panee sen hartioilleen ja iloitsee. Ja kotiin tultuaan hän kutsuu ystävänsä ja naapurinsa koolle ja sanoo heille: ’Iloitkaa minun kanssani, sillä minä löysin lampaani, joka oli kadonnut.’ ” Lopuksi Jeesus totesi: ”Minä sanon teille, että näin on taivaassa enemmän iloa yhdestä syntisestä, joka katuu, kuin yhdeksästäkymmenestäyhdeksästä vanhurskaasta, jotka eivät tarvitse katumusta.” (Luuk. 15:4–7.)

Kuten tekstiyhteydestä käy ilmi, Jeesus sanoi nämä sanat korjatakseen niiden kirjanoppineiden ja fariseusten ajattelua, jotka arvostelivat häntä siksi, että hän oli veronkantajien ja syntisten seurassa (Luuk. 15:1–3). Jeesuksen sanojen mukaan taivaassa iloitaan, kun syntinen katuu. Jos kerran taivaassa riemuitaan siitä, että syntinen on katunut, kääntynyt ja tehnyt suoria polkuja jaloilleen, eikö sen tulisi tuottaa iloa myös maan päällä? (Hepr. 12:13.)

Kun joku otetaan takaisin seurakunnan yhteyteen, meillä on hyvä syy iloita. Tämän henkilön täytyy nyt pysyä nuhteettomana Jumalalle. Hänen takaisin ottamisensa edellytti kuitenkin katumusta, ja olemme iloisia siitä, että hän katui. Siksi kun vanhimmat ilmoittavat jonkun ottamisesta takaisin seurakunnan yhteyteen, ystävät voivat halutessaan arvokkaasti taputtaa.
 
Tammikuussa 2016 kaikki Jehovan todistaja -vanhimmat saivat kirjeen, missä kehotettiin toimimaan näin:

Tänä vuonna, toimettomien tapaamisen lisäksi, teidän tulisi yrittää erityisesti kutsua erotettuja muistonviettoon ja erikoispuhetta kuuntelemaan. (Katso Paimen -kirjasta luku 10, kappale 1, ohjeet siitä, ketkä täyttävät tapaamisvaatimukset.) Palaa Jehovan luo -lehtinen tulee jättää näille henkilöille.

Miksi tällainen raju muutos "kadonneiden lampaiden" etsimisessä? Sen tietää vain hallintoelin, mutta tuskin kertoo perusteita.

 
 

 
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity