Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto

Tutustu myös näihin sivuihin:
Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennusteluMuita aiheita:
   Jehovan todistajat kieltäytyvät muuttamasta kahden todistajan sääntöä, ”koska se on kantamme”
14.03.2017 Cinna
Lapseen kohdistuva seksuaalinen hyökkäys on salainen rikos, ja siihen syyllistyneet miehet ja naiset tekevät kaikkensa välttääkseen paljastumista.

Siksi eräs raamatunkohta on ”vapaudu vankilasta”-kortti hyökkääjille, erityisesti silloin kun sitä noudatetaan tiukasti uskonnollisten järjestöjen sisäpuolella.

Timoteuksen kirjeen 5:19 vaatii seuraajia: ”älkää ottako huomioon syytöstä vanhinta vastaan ellei sillä ole kahta tai kolmea todistajaa”. Tämä viesti on toistoa Matteuksen 18:16 jossa sanotaan muun muassa ”... kahden tai kolmen todistajan suulla on kaikki asiat vahvistettava”.

Nämä kaksi raamatunkohtaa nousivat tällä viikolla lasten hyväksikäyttöä Australian 65 000 Jehovan todistajan keskuudessa tutkivan kuninkaallisen komission huomion keskipisteeksi.

Todistajat ovat omaksuneet joitakin suosituksia suuremman läpinäkyvyyden nimissä – oli vain yksi asia jota kirkko kieltäytyi muuttamasta: 2000 vuotta vanha käytäntö, joka vaatii kahta todistajaa ennen kuin syytöstä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä aletaan tutkia.

Jehovan todistajien edustaja Terrence O'Brien sanoi, että kirkko ”harkitsi seurauksia tutkimustuloksesta”, että kahden todistajan sääntö hylättäisiin.

”Ja vastauksenne on, että kahden todistajan sääntö on Raamatun vaatimus, eikä siten muutettavissa tai vältettävissä?”, häneltä kysyttiin.

”Aivan oikein. Tämä on kantamme.”

Tohtori Cathy Kezelman, joka on päivittäin tekemisissä seksuaalisen hyväksikäytön uhrien kanssa, leimasi tämän kannan järjettömäksi.

Blue Knot-säätiön (lapsuudessa traumatisoituneita auttava säätiö) puheenjohtaja kertoi news.com.au-sivustolle että sääntö on ongelmallinen, koska lasten hyväksikäyttö tapahtuu vain harvoin todistajien läsnäollessa.”Ajatus siitä, että tarvitaan todistaja, on naurettava”, hän sanoi. ”On selvää, että seksuaalinen hyväksikäyttö on salainen rikos. Se on yleensä yksityinen rikos, jolla lähestulkoon koskaan ei ole todistajia”.

”Tämä on yksi syy siihen, että lasten seksuaalinen hyväksikäyttö on voinut rehottaa”.

Hän sanoi, että lapset harvoin keksivät tarinoita hyväksikäytöstä ja useimmilla ei ole edes sanoja kuvailla mitä heille on tapahtunut. Hän kertoi, että hänen näkemänsä traumat kestävät pitkään.

”Tiedämme, että seksuaalinen hyväksikäyttö on usein äärimmäistä ja tapahtuu pitkän ajanjakson kuluessa lapsen kehitysvuosien aikana. Se on vallan väärinkäyttöä ja luottamuksen pettämistä.”

Se, että Jehovan todistajat kieltäytyivät muuttamasta sääntöään oli pettymys, sanoi tohtori Kezelman, mutta muut kirkot ovat ottaneet edistysaskelia.

Sunnuntaina Australian yhdistynyt kirkko pyysi anteeksi lapsilta, joita on hyväksikäytetty sen seurakunnissa.

Kirkon yleiskokouksen puheenjohtaja Stuart McMillan sanoi olevansa ”syvästi pahoillaan”.
”Me olemme, ja minä olen, syvästi pahoillani siitä ettemme suojelleet ja pitäneet huolta lapsista kristillisten arvojemme mukaan. Haluan tunnustaa sen vaikutuksen joka sillä on ollut noiden nuorten elämään ja sanoa että olen todella pahoillani.”

Vuosikymmenten aikana tapahtuneiden hyväksikäyttöjen tutkinta [Jehovan todistajien] kirkon Australian haarassa on noussut uutisiin ympäri maailmaa.

Washington Post raportoi, että uhrit usein pakotettiin kohtaamaan hyväksikäyttäjänsä kasvokkain ja että kaikki syytökset, keskimäärin 12 joka vuosi 65 vuoden ajan, oli huolellisesti talletettu ja sinetöity.

Kun todistajia oli vähemmän kuin kaksi, valituksia ei viety eteenpäin. Kaikki siksi, että kirkko painotti Matteuksen 18:16 ja Timoteuksen 5:10 kohtia niin voimakkaasti ja tulkitsi ne niin kirjaimellisesti.
 

  
Alkuperäiset News.com.au:n internetsivut täällä.
 
 

 
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity