Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto

Tutustu myös näihin sivuihin:
Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennusteluMuita aiheita:
   Onko "kahden todistajan" vaatimus nykyaikaa?
14.03.2017 Johanneksen poikaJehovan todistajien järjestö on pahasti ryvettynyt pedofiiliskandaaleissa eri puolilla maailmaa. Juuri nyt Australiassa käsitellään taas tätä inhottavaa rikosvyyhtiä. Miksi pedofilia on pesiytynyt niin pahasti juuri Jehovan todistajien yhteisöön?

Siihen on yksi yksinkertainen vastaus: kahden todistajan vaatimus.

Vanhinten salaisessa kirjassa kerrotaan näin tylysti:

Jos syyttäjä tai syytetty ei halua tavata vanhimpia tai jos syytetty edelleen kiistää syyllisyytensä väärintekoon, jolle on vain yksi todistaja ja jota ei ole vahvistettu, vanhimmat jättävät asian Jehovan käsiin.News.com.au-uutissivusto kertoi 14.03.2017, kuinka Jehovan todistajien Australian haaratoimiston koordinaattori O'Brien vastasi hänelle esitettyihin kysymyksiin. Tässä pieni ote jutusta:

Todistajat ovat omaksuneet joitakin suosituksia suuremman läpinäkyvyyden nimissä – oli vain yksi asia jota kirkko kieltäytyi muuttamasta: 2000 vuotta vanha käytäntö, joka vaatii kahta todistajaa ennen kuin syytöstä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä aletaan tutkia.

Jehovan todistajien edustaja Terrence O'Brien sanoi, että kirkko ”harkitsi seurauksia tutkimustuloksesta”, että kahden todistajan sääntö hylättäisiin.

”Ja vastauksenne on, että kahden todistajan sääntö on Raamatun vaatimus, eikä siten muutettavissa tai vältettävissä?”, häneltä kysyttiin.

”Aivan oikein. Tämä on kantamme.”

Tohtori Cathy Kezelman, joka on päivittäin tekemisissä seksuaalisen hyväksikäytön uhrien kanssa, leimasi tämän kannan järjettömäksi.

Jehovan todistajat toimivat itsepintaisesti "kahden todistajan" vaatimuksen mukaan, vaikka sille ei enää ole nykymaailmassa perusteita.

Miksi Jehovan todistajien järjestö ei siirry 2000-luvulle ja myönnä, että on muitakin keinoja varmistaa syyllisyys kuin kaksi todistajaa. Esim. DNA-testit ja muut nykyaikaiset tutkimusmenegelmät voivat olla apuna.

Ja miksi Vartiotorniseura ei anna viranomaisten hoitaa rikostutkintaa? Eihän rikostutkinta todellakaan kuulu kolmen tai neljän miehen oikeuskomiteoille, joiden pätevyytenä voi olla postinkantajan, siivoojan tai talonmiehen ammattipätevyys?

Vartiotorniseura perustelee edelleen kantaansa mm. näillä raamatunjakeilla:

(5. Mooseksen kirja 19:15) 15 Yhden ainoan todistajan ei tule nousta ketään miestä vastaan, olipa kyseessä mikä tahansa erhe tai mikä tahansa synti, mikä synti hyvänsä, jonka hän tekee. Kahden todistajan suulla tai kolmen todistajan suulla tulee asian olla varma.

(1. Timoteukselle 5:19) 19 Älä ota huomioon syytöstä vanhinta vastaan muun kuin kahden tai kolmen todistajan todistuksen perusteella.

(Matteus 18:16) 16 Mutta jos hän ei kuuntele, ota mukaasi yksi tai kaksi muuta, jotta jokainen asia vahvistettaisiin kahden tai kolmen todistajan suulla.

Kuten sanottu, rikostutkintaan on Raamatun kirjoittamisen jälkeen tullut valtavasti muita keinoja, joita voidaan käyttää rikoksen selvittämiseen. Aina ei tarvita yhtään todistajaa.

Ja se seikka, että rikostutkinta ei kuulu millekään uskonnolliselle tuomioistuimelle, kuten oikeuskomitealle, pitäisi olla itsestään selvää kaikille. Mutta näin ei ole. Pedofiiliepäilyissä on aina soitettava haaratoimiston lakiosastolle, ei viranomaisille. Näin ohjeet sanovat. Lue enemmän täältä.

Nyt kuulustellaan mm. Australian haaratoimiston nykyistä koordinaattoria Terry O'Briania. Mutta onko hän yksin vastuussa niistä yli tuhannesta tapauksessa, mitä ei ole ilmoitettu viranomaisille? Itse asiassa hän ei ole päävastuullinen. Se vastuuhenkilö on monille suomalaisille Jehovan todistajille tuttu henkilö. Häntä haastateltiin jopa vuoden 2016 Helsingin konventissa messukeskuksessa.Australian haaratoimiston koordinaattorina vuosikymmenet toiminut Harold V. Mouritz, joka on päävastuullinen koko pedofiiliskandaaliin, kertoi kahden todistajan vaatimuksesta vieraillessaan Suomessa 2005 vyöhykevalvojan ominaisuudessa.

   Harold V. Mouritz Helsingissä 2016

Mouritzia ei ole saatu Australiassa kuulusteluihin, ilmeisesti hänen korkeaan ikäänsä vedoten. Mutta kas kummaa, korkea ikä ei estänyt Mouritzia lentämästä kesällä 2016 Suomeen erikoiskonventtiin, jossa hän antoi haastattelun lavalta.

Kannattaa tutustua myös tähän aikaisempaan uutiseen.


Kahden todistajan vaatimus ei ole Vartiotorniseuralla johdonmukaisesti käytössä.

Jos kaksi vastakkaista sukupuolta olevaa aikuista Jehovan todistajaa yöpyy samassa asunnossa, heidät voidaan erottaa, jos heidän nähdään lähtevän aamulla yhtä aikaa asunnosta. Tällaisessa tapauksessa ei välttämättä vaadita yhtäkään todistajaa millekään väärinteolle. Samassa asunnossa yöpyminen on erotusperuste, ellei yöpymiselle löydy "lieventäviä" asianhaaroja.

Uusi vanhimmiston ohjekirja kertoo sivulla 61 kappaleessa 11 näin:

Syytetty on ollut todistetusti (ainakin kaksi todistajaa) koko yön samassa talossa vastakkaista sukupuolta olevan kanssa (tai samassa talossa homoseksuaaliksi tiedetyn henkilön kanssa) sopimattomissa olosuhteissa.

Vanhinten on käytettävä hyvää arvostelukykyä arvioidessaan tapausta, ennen kuin he muodostavat oikeuskomiteaa. Olivatko kyseiset kaksi henkilöä kahden kesken koko yön? Onko todisteita siitä, että kyse on romanttisesta suhteesta? Voisiko tapahtuneen taustalla olla ymmärrettäviä syitä, kuten odottamaton hätätilanne.

Mikäli lieventäviä asianhaaroja ei ole, oikeuskomitea muodostettaisiin porneiaan viittaavan voimakkaan aihetodisteen perusteella.

Miksi tässä tapauksessa ei vaadita kahta tai kolmea todistajaa?

Lue lisää täältä.

Edellä mainittuun tapaukseen liittyy ns. "kyttäyskeikat", mistä voit lukea täältä.

 

  
Kannattaa tutustua myös tähän aikaisempaan uutiseen.
 
 

 
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity