Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto

Tutustu myös näihin sivuihin:
Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennusteluMuita aiheita:
   Täytyykö lapsen lahjoittaa Vartiotorniseuralle ne rahat, joilla oli tarkoitus ostaa leluja?
24.03.2017 Johanneksen poikaVartiotorniseura osaa yllättää aina. Rahaa halutaan jopa pieniltä lapsilta. Lapsille suunnatussa videossa pieni tyttö antaa jäätelörahansa valtakunnansalin lahjalaatikkoon. Vartiotorni-lehdissä kerrotaan lapsista, jotka kasvattivat kananpoikia ja lahjoittivat rahat Vartiotorniseuralle. Heinäkuun 2017 uudessa "tutkittavassa" Vartiotornissa kerrotaan intialaistytöstä, joka oli säästänyt joitain leluja varten säästölippaaseen kolikoita. Ne hän lahjoitti Vartiotorniseuralle.

Mitä tämä kertoo Vartiotorniseurasta? Sen, että se on ahne järjestö, joka haluaa viedä köyhiltä lapsiltakin heidän pienet ilonsa, jäätelön tai lelut tai jotain muuta kivaa.Ennen kuin käsitellään heinäkuun 2017 Vartiotornia, on syytä palauttaa mieleen aikaisempia kirjoituksia, joissa lasten tekemistä lahjoituksista tehdään malli ja seurattava esimerkki kaikille Jehovan todistajille.

*** Vartiotorni 01.05.1970 s. 210 Kiitä aina kaikesta ***

On todella virkistävää kuulla kerrottavan 4-vuotiaasta pojasta, jonka äiti oli opettanut häntä arvostamaan Jumalan sekä nykyistä että tulevaa huolenpitoa ihmiskunnasta. Hän halusi tehdä jotain arvostuksensa osoittamiseksi. Kun kana oli hautonut heidän takapihallaan poikaset, niin tämä pieni poika pani yhden niistä erilleen ja sanoi: ”Tämä on Jehovalle.” Hän hoiti ja kasvatti sitä, kunnes se kelpasi myytäväksi. Sitten hän myi sen ja toi sen hinnan – noin 3 mk – pyytäen, että se annetaan Vartiotornin Raamattu- ja Traktaattiseuralle hänen ikiomana lahjoituksenaan kautta maailman suoritettavan raamatullisen opetustyön edistämiseksi. Hänen pienet kasvonsa säteilivät ilosta ja tyytyväisyydestä, kun hän sai jollain lailla osallistua Seuran toiminnan tukemiseen.

*** Vartiotorni 15.04.2000 s. 32 Antaminen joka on kallisarvoista Jehovan silmissä ***

Jehovan todistajien Mosambikin-haaratoimisto sai seuraavanlaisen kirjeen:
”Olen seitsemänvuotias poika. Käyn vielä alakoulua. Lähetän tämän rahan, jonka ansaitsin kasvattamastani kananpojasta. Myin sen 12000 meticalilla [hieman alle 6 markalla]. Kiitän Jehovaa siitä, että elämäni ensimmäinen kananpoika sai kasvaa aikuiseksi kukoksi. Haluaisin, että lahjoitukseni käytetään Jehovan valtakunnan työhön.

PS Isä auttoi minua tämän kirjeen kirjoittamisessa.”

*** Vartiotorni 01.08.2004 s. 32 ”Haluamme vastata myöntävästi” ***

JEHOVAN TODISTAJIEN Nigerian-haaratoimistoon saapui jonkin aikaa sitten kirje, jossa sanottiin muun muassa:

”Poikamme Anderson kuoli 14-vuotiaana. Ennen kuolemaansa hän kasvatti kahta kananpoikaa. Hän aikoi myydä ne ja lähettää rahat haaratoimistoon lahjoituksena maailmanlaajuiseen saarnaamistyöhön. Hän kuitenkin kuoli ennen kuin kanat voitiin myydä.

Me, hänen vanhempansa, kasvatimme kanat ja myimme ne hänen toiveensa mukaisesti. Lähetämme nyt rahat teille Andersonin puolesta. Jehovan lupauksen perusteella olemme varmoja, että pian – hyvin pian – näemme Andersonin jälleen. Kun hän kysyy, toteutimmeko hänen suuren haaveensa, haluamme vastata myöntävästi.

*** Vartiotorni 15.11.2009 s. 29 Pieni tyttö, suuri sydän ***

Pieni tyttö, suuri sydän

ÄSKETTÄIN eräs yhdeksänvuotias brasilialaistyttö jakoi säästämänsä rahat omasta aloitteestaan kahteen osaan: toisen määrä vastasi 13:a euroa ja toisen 18:aa euroa. Pienemmän summan hän pani paikallisen valtakunnansalin lahjalaatikkoon auttaakseen seurakunnan kulujen peittämisessä. Sitten hän toimitti suuremman summan Jehovan todistajien haaratoimistoon ja liitti mukaan lyhyen kirjeen, jossa luki: ”Tahdon antaa tämän lahjoituksen maailmanlaajuiseen työhön. Haluan auttaa monia veljiä ja sisaria kautta maailman saarnaamaan hyvää uutista. Annan sen, koska rakastan paljon Jehovaa.”

Tytön vanhemmat ovat opettaneet hänelle, että hänen on tärkeää tehdä oma osansa Valtakunnan saarnaamistyön hyväksi. He ovat myös juurruttaneet hänen mieleensä, että hänen tulee ”kunnioittaa Jehovaa kalleuksillaan” (Sananl. 3:9). Olkaamme kaikki tuon tytön tavoin innokkaita edistämään Valtakunnan etuja, sekä paikallisesti että maailmanlaajuisesti!

Lapsille suunnatussa videossa pieni tyttö antaa jäätelörahansa valtakunnansalin lahjalaatikkoon.Katso video JW.ORG:n sivuilta.

Tutkittava Vartiotorni heinäkuu 2017

Heinäkuun Vartiotornissa kirjoituksessa "Hanki todellisia rikkauksia" kerrotaan kappaleessa 8 näin:

Yksi tapa osoittautua uskolliseksi aineellisen omaisuutemme käytössä on se, että lahjoitamme maailmanlaajuiseen  saarnaamistyöhön, jonka Jeesus ennusti (Matt. 24:14). Eräs nuori intialaistyttö keräsi kolikoita säästölippaaseen. Voidakseen säästää rahaa hän jopa jätti ostamatta joitain leluja. Kun lipas oli täynnä, hän lahjoitti rahat saarnaamistyötä varten.

Tämä teksti koski lapsen lahjoitusta, mutta kirjoituksessa on paljon muitakin esimerkkejä, joita Vartiotorniseura haluaa jokaisen Jehovan todistajan jäljittelevän. Kirjoitus jatkuu näin:

Muuan intialainen veli, joka viljelee kookospähkinöitä, antoi niitä suuren määrän malajalamin kielen etäkäännöstoimistoon. Koska käännöstoimistoon hankitaan kookospähkinöitä, hän oli sitä mieltä, että hänen oli järkevämpää lahjoittaa niitä kuin rahaa. Tämä on käytännöllistä viisautta. Kreikassa jotkut veljet puolestaan lahjoittavat säännöllisesti oliiviöljyä, juustoa ja muita ruokatarvikkeita Betel-perheelle.

9 Muuan srilankalainen veli, joka asuu nykyään ulkomailla, on antanut kotimaassaan sijaitsevan kiinteistönsä kokous- ja konventtikäyttöön ja kokoaikaisten palvelijoiden majapaikaksi. Se on tältä veljeltä taloudellinen uhraus, mutta se on suuri apu paikallisille julistajille, joilla ei ole paljon varallisuutta. Eräässä maassa, jossa työtämme rajoitetaan, jotkut veljet ovat tarjonneet kotinsa kokouspaikaksi. Niinpä kokoustiloja ei tarvitse vuokrata eikä tienraivaajille ja muille julistajille koidu taloudellista taakkaa.

10 Kuten nämä esimerkit osoittavat, Jumalan palvelijat ovat uskollisia ”vähimmässä” eli siinä, miten he käyttävät aineellista omaisuuttaan, joka on vähempiarvoista kuin hengelliset rikkaudet (Luuk. 16:10).

Vartiotorni käyttää samassa kirjoituksessa varojen hankinnassa myös pelottelua. Otsikon "Kun aineelliset rikkaudet menettävät arvonsa" alla kappaleissa 16 ja 17 pelotellaan katastrofilla, mikä tekisi rahan täysin arvottomaksi.

16 Jeesus sanoi epävanhurskaasta rikkaudesta: ”kun se loppuu” eikä ”jos se loppuu” (Luuk. 16:9). Pankki- ja talouskriisit, joita on nähty näinä viimeisinä päivinä, eivät ole mitään siihen verrattuna, mitä tapahtuu lähitulevaisuudessa kautta maailman. Saatanan koko järjestelmä – niin sen poliittinen, uskonnollinen kuin kaupallinenkin osa – kohtaa väistämättä loppunsa. Profeetat Hesekiel ja Sefanja ennustivat, että kulta ja hopea, joilla on vuosisatojen ajan ollut suuri merkitys kauppajärjestelmässä, tulevat arvottomiksi (Hes. 7:19; Sef. 1:18). Miltä meistä tuntuisi, jos elämämme olisi päättymässä ja tajuaisimme, että olemme uhranneet todelliset rikkaudet voidaksemme koota suuret määrät tämän maailman ”epävanhurskasta rikkautta”? Meillä voisi olla samanlainen olo kuin miehellä, joka on raatanut koko ikänsä kootakseen paljon rahaa ja sitten huomaakin, että se kaikki on väärennettyä (Sananl. 18:11). Aineelliset rikkaudet tulevat lopulta menettämään arvonsa. Älä siksi jätä käyttämättä tilaisuutta hankkia niiden avulla ystäviä taivaaseen. Mitä ikinä teemmekin Jehovan valtakunnan hyväksi, se rikastuttaa meitä hengellisesti.

17 Kun Jumalan valtakunta tulee, vuokrat ja asuntolainat poistuvat, ruoka on ilmaista ja sitä on runsaasti eikä terveydenhoitokuluja enää ole. Jehovan maanpäällinen perhe saa nauttia maan parhaista antimista. Kulta, hopea ja jalokivet eivät ole enää sijoituskohteita eikä niitä rohmuta varastoon, vaan ne tuovat kauneudellaan iloa ihmisten elämään. Korkealaatuista puuta, kiveä ja metallia on vapaasti saatavilla, ja niistä rakennetaan kauniita taloja. Ystävät auttavat meitä silkasta ilosta eivätkä rahan vuoksi. Kaupallisen järjestelmän tilalle tulee uusi ajattelutapa: maapallon rikkaudet ovat yhteisiä kaikille.

Vartiotornin kirjoituksessa kerrotaan myös lahjoittamisesta verkossa:

LAHJOITTAMINEN VERKOSSA

Maailmanlaajuista raamatullista opetustyötämme ja humanitaarista toimintaamme tuetaan vapaaehtoisin lahjoituksin. Lahjoituksen voi tehdä myös jw.org-sivustolla olevan linkin kautta niissä maissa, joissa se on sallittua. Linkki löytyy kyseisten maiden kielillä jokaisen sivun alalaidasta.Mainittakoon, että Suomessa internetin kautta rahan kerääminen on kielletty ilman rahankeräyslupaa. Poliisihallitukselta saadun tiedon mukaan Jehovan todistajat eivät Suomessa ole koskaan edes hakeneet rahankeräyslupaa, joten heillä ei sitä ole.


  
Lue heinäkuun "tutkittavaa" Vartiotornia täällä.
 
 

 
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity